Don't worry about a thing, Cause every little thing gonna be all right!

Har precis skjutsat iväg familjen till flygplatsen, destination Miami beach i Florida. Sol, värme och med sig hem har dom säkert en fin bränna. Lite avundsjuk är man ju. Men nu får jag fira nyår i NYC och vara ledig och ha huset för mig själv i en vecka, heeelt okej det med! :)

En annan trevlig grej...

Snart skiner solen på mig med!
Idag har nämligen jag, syster och Amme bokat en resa till Bob Marleylandet -
JAMAICA!
När dom kommer hit i februari turistar vi runt här i stan några dagar och sedan åker Linn vidare till Thailand och vi till karibien. Sol, vita stränder, palmer, turkost vatten, skön musik och en och en annan fruktig drink...
Behöver jag säga att jag längtar till februari?!



Is this love, is this love, is this love
Is this love that I'm feelin'


Sista helgen 2008

I fredags när barnen var lediga åkte jag å min äldsta flicka Taylor och hennes kompis och bowlade. Har inte gjort det på hur många år som helst!! Det visades dock inte på resultatet å jag kammade hem segern ganska lätt (behöver inte säga att motståndet var två 10 åriga tjejer).

 

På kvällen vankades det utgång, denna gång på Boucarou - Efterlängtat!!!
 När vi kom in på boucarou började precis en modevisning, så ägaren av stället sköt upp oss i DJ båset så vi kunde se ordentligt! Under kvällen hittade jag en ny vän med en trumma. Skitballt, lite afrikastil sådär. Iaf så fick jag testa på å trumma lite för klubben jag med, haha! Kul kväll, behövde dock lämna placet ganska tidigt då det vankades jobb dagen efter!


Pamelina, jag och Olivia

   
Sara var med ut - Steph gjorde entré i NYC uteliv hon med

 
Söta Pamelina och jag - Bästa vännerna Olivia och Steph

 Lördag = jobb. Jag spelade spel med barnen medan Olivia och Steph tryckte på mitt rum och väntade på att barnen skulle sova. Björn Gustavssonfilmen åkte på och till det svullande i left overs från Hanukkahfirande!
På söndagen bar det av in till city tidigt. Har vandrat runt i 8 timmar i stäck mellan affärer och sevärdheter. Stephs vän som är au pair i San Francisco är ju här på besök så hon skall hinna se allt som är värt att se. En hel del vandring idag alltså - mina ben är döda! Vart en nyårsklänning, en väst och ett Marc Jacobs halsband :)

Lite bilder från julen

  
Innan julklappsöppningen - efter öppningen och jag håller och har på mig mina presenter


Björn Gustavsson film, nattlinne, pyjamas, intim-spel, film, björn borg trosor, dekoration + resepengar - liiiike!

'
Förra årets Kalle Anka hade laddats ned

Merry Christmas and Happy Hanukkah

Så vart det ju den där dagen man skall spendera med sin familj, julafton!
Väckarklockan går på vid sex. Vid 6.20 ringer familjen där hemma som vi betämt och jag börjar såklart grina när jag hör deras röster. Första julen utan la familia.

Jag hämtade upp Filippa på stationen vid 2 och sedan gjorde hon mig sällskap medan jag jobbade. Vart ända till klockan 5 då mina värdföräldrar fastnade i trafiken på vägen hem från jobben. Iaf så satte vi oss i bilen och vi fick också uppleva dom härliga bilköerna när vi skulle över bron över hudson river. Väl framme vid Marias hus i Jersey bjöds det på glögg, pepparkakor och paradisask. Efter det satte vi oss ner vid det otroligt fint dukade bordet och avnjöt svenskt julbord. Thank god för att IKEA säljer svensk mat, riktigt lyckat faktist! Det enda jag kan komma på som fattades var en julgran. Dom verkade vara helt slutsålda, ingen plastgran och ingen riktig gran. Maria, Steph och Olivia hade dock gått på granjakt och kom iaf hem med två grenar som fick agera gran och som klädde med julkulor.
Efter maten vankades det paketöppning. Äntligen fick paketen som legat i mittrum i ungefär tre veckor öppnas! Fast vi började med paketleken som var om klapparna vi köpt till varandra. Efter tio minuter av ett hysterisk kastande med tärningen fick jag Eriks paket - en film. Sedan agerade jag tomte och vi öppnade klapparna vi fått hemifrån! TAAAAACK familjen för alla fina grejer!!! Vid 11 tiden satte vi på förra årets Kalle Anka som Maria laddat ner, Måste ju se det för sakens skull. Efter det satte vi på filmen jag tidigare fått. Det slutade dock med att halva gänget snarkade i kör.

Innan jag kom hem till familjen idag stannade jag vid kyrkan som ligger precis där jag bor. Vi har som tradition i familjen där hemma sedan några år tillbaka att vi åker på midnattsmässa i mälarhöjdens kyrka på julaftonsnatten. En mysig grej som gör att julen blir lite längre. Eftersom jag inte kunde följa med i år ville jag ändå till en kyrka och då tänkte jag att jag skulle passa på att besöka den som ligger nära mig. En ganska liten men mysig kyrka och det var inte en själ där när jag kom in. Där satte jag mig ner en stund i en av bänkarna innan jag åkte hem till familjen.
 Där väntade en massa människor, en hel del av släkten var hemma hos oss för att fira Hanukkah. Så idag har jag ätit en massa god mat och tänt ljus. Jag kom på mig själv bli helt rörd när hela familjen och släkten stod där runt bordet och sjöng medan ljusen tändes, fint.


Merry Christmas!!!

Merry Christmas!



Just nu tittar ni på Kalle Anka där hemma i Sverige. Själv jobbar jag till tre, min tid, sedan åker jag och några andra svenskar till Maria i New Jersey och firar jul vi med! :) 

Dan före dopparedan!

Den judiska högtiden Hanukkah har varit i full gång här i huset sedan den började den 21 dec. Varje person i familjen har en varsin nioarmad ljusstake som man tänder, ett ljus för varje dag. Man skall sätta i och tända dom på ett speciellt sätt medan man sjunger en sång. Jag har varit med och fått tända ljus varje dag! Efter det får barnen presenter. Julafton i 8 dagar, vilken lyx!
Efter ljuscermonin kom Stephanie och Olivia över och hade filmkväll!

Dagen idag började med ett besök i city courten... IGEN! Denna gången i New Rochelle. Au pairen som var här innan mig var på besök här under thanksgiving och lånade min bil och fick parkeringsböter. Snäll som jag är tänkte jag åka till courten och förklara  varför "jag" parkerat fel så hon fick ner sin böter då hon är hemma i tyskland nu och hälsar på. Sagt och gjort, jag förklarade och domaren tog ner den från 50 till 25 dollar. Lycklig gick jag ut till min bil... som fått en NY härlig parkeringsböter! Det är som att dom inte gör något annat än delar ut parkeringsböter till folket! Jag var dock inte ensam. Dom vita lapparna satt på de flesta bilar runt omkring min. Fler som måste varit förvirrade men det var, enligt lappen, parkeringsplatser där man behövde ha tillåtelse att stå där. Vart fanns den skylten?! När man skall vara snäll och fixa en annans böter får man en ny själv, thanks! Men min värdpappa sa att han skulle betala den, men det känns ändå så dumt och onödigt!

Uppesittarkväll! Nada julstämning här i huset. Jag tänder lite ljus och spelar min julskiva om och om igen men det är typ det. Så idag när det är dagen före dopparedan åkte jag iväg till Pernillas hus innehållande, julgran, pepparkakshus, svensk knäck och saltlakrits och såklart Pillan själv, lite stämning iaf. SNÖ har vi här också :)

Imorrn är det JUUUL!


21 december - weekend

I lördags vart det en tur till White plains mall. Kom hem med en necessär (hittar aldrig någon fin?!) men den här är rosa, från victorias secret, och vääääldigt pretty. Sedan vart jag en grå stickad tröja rikare ockå. Det vankades jobb på kvällen då mina värdpäron skulle på två julfester. Jag vart alltså tvungen att avstå det svenska julbordet inne i city för att dom, som inte ens firar jul, skulle få gå på festligheterna. Well well. Stephanie var över å vi bakade lussekatter med barnen. Vääääldigt uppskattade av hela familjen!

På söndagen bar det av in till city med Steph och Maria. Lite vandring på ett snöfritt och soligt manhattan och sedan en julplanerings lunch. Vi kommer bli 8 svenskar som firar jul hemma hos Maria då hennes föräldrar åker till Israel. Julgran, sill, glögg, nedladdat kalle anka och svensk julmusik. Dock så jobbar jag på jul...kuuuul, så jag kommer lite senare.

Vid 5 tiden åkte jag och Steph hem för att hämta bilen och bege oss mot Newark airport. Där väntade Stephs bästa kompis Olivia som är Au pair i San francisco. Många glädjetårar då dom inte setts på ett halvår.
Vill att mina gullungar skall komma hit nu med, men den som väntar på något gott :)

Rockefellerart


 


snow snow snow


Let it snow, let it snow let it snoooow!

Gick upp i vanlig tid imorse å gick in på barnens skolas hemsida - inställd skola idag pga vädret! Jag kollar ut genom fönstret och förstår ingenting, ingen snö alls på marken! Barnpassning hela dagen alltså men Mindy jobbade hemifrån så det vart enkelt. Mitt på dagen åkte jag iväg för att lämna housekeepern i stamford . En resa som vanligtvis tar 45 min fram och tillbaka. Idag tog den härliga 3 timmar!!! SNÖKAOS i NY! Hastighetern var på  15 mph istället för 65+ mph på highwayen.  5 tuggummin, 3 timmar med julmusik från min nyfunna bästa vän, radiostationen 99.9 - bara julmusik! och endel sms på det - snaaark!
Eftermiddagen spenderades ute i snön med barnen, pulka, snölyktor och snöbollskrig...appropå det. En granne som var med utbrister mitt under kriget att han skall hämta sin "snowball maker" - whaaaat!? Så plockar han fram en grej som gör snöbollar. Har aldrig sett en sån förut, hemma i Sverige kramar vi våra bollar med händerna

Snowball maker - för lata amerikaner!


Ikväll skulle jag Steph och Maria sett men det vart inställt pga snön och alla sitter inlåsta i sina hus. Jag med min familj, en brasa och Star Trek 4. Så överdrivet mycket snö tycker inte jag att det är, som en vanlig svensk vinter. Men här skall man inte ge sig ut med bilen i onödan när det är vitt på marken för man använder sig inte av vinterdäck. Istället har dom någon typ av allvädersdäck året runt, så man får ta det lite extra lugnt!

Where is the snow?!

Idag har jag och Anna dragit med oss lilla Paris ut på en promenix i det soliga vädret. Efter det gick vi hem till mig och drack lite varm choklad, mmm.... Perfekt, fattas bara det där vita som skall ligga på marken vid den här tiden. Efterlysning!! where is the snow?! Imorrn hoppas vi på ändring. Det skall nämligen komma 8-10 inches med snö!!! Skolbussen kommer troligen komma vid klockan 10 istället men om ungarna har riktigt med tur blir skolan inställd. Vi får se, jag blirglad bara jag får lite snö iaf.

Helgsplanerna ändrade! Det blir ingen utgång imorrn som jag planerat då jag jobbar på lördagen...vilket också betyder att jag missar julbordet som den skandinaviska klubben fixar på den svenska restaurangen smorgas i city. Skiiiit, skulle dit med lite jerseytjejer, och vem vill inte gå på julbord lixom?! Får nöja mig med endast ETT detta år - julafton!

Imorse gjorde jag förresten mina första amerikanska pannkakor här! Gick upp extra tidigt och överraskade barnen. Plus i kanten för det!!!


Yummmmiieee.....

Gullungarna kommer hiiiit!

Biljetterna är bokade!
Den 12 februari landar min kära syster Marie, underbara Amme och bästa Linn på JFK! Åååh, så himla glaaaad. Det har varit planerat att dom skall komma någongång i februari men nu när man har datumet och biljetterna är bokade blir det på riktigt! När dom kommer har jag inte sett dom på 5 månader!! Så nu skall jag sätta mig ner och planera dagarna så vi hinner allt som skall ses och upptäckas! Familjen här åker till Florida så vi har huset för oss själva men dom hinner träffa min syster och vänner innan dom åker iaf. Barnen tycker det skall vara kul även om ingen av dom kan säga Marie. En sak vi upptäckt med engelskpratande människor, Marie blir typ Marrlll.
Jag är ledig i tio dagar och hälften kommer spenderas här i NY och hälften på annan ort/land. Vart vi tar oss är ännu inte bestämt men en solig plats blir det iaf!

Behöver jag säga att jag längtar till februari?
Men först jul, Hanukka, nyår, börja college, ny president...





LUCIA

Fredag - åkte och plockade upp Elli på stationen och åkte hem till Hanna för lite film och prat. Mycket trevligt! Sen åkte jag å Elli hem hit å hann med ännu er snack innan vi slocknade. Har aldrig träffat henne förut på riktigt, bara pratat via internet. Men eftersom vi har Hanna som gemensam kompis är det ju inte en helt total stranger. Men det var jättemysigt å ha henne här, trevlig tjej! Stort plus också är att hon är från kära STHLM!
På lördagsmorgonen gick vi upp tidigt för att åka in till stan och göra ett första besök i svenska kyrkan lucia-dagen till ära. Kyrkan var dock stängd och luciafirandet pågick i en annan kyrka. Så vi fortsatte vår vandring på 5th avenue och gick in i en stor kyrka där. Där inne trängdes vi med alla andra turistmänniskor och försökte få lite stämning. Ett kort besök blev det bara sen var vi ute i solskenet igen. Lite shopping hann det bli innan Elli tog sitt tåg hem till Jersey och jobbet igen och jag tåget till Steph.
Bakning stod på schemat, närmare bestämt lussebullar. Men saffranet här var så otroligt dyrt, en liten burk för 150 kr?! Så vi bakade peppisar istället och kollade på en julfilm. Barnen i familjen hade precis klätt granen också så julstämningen va på topp!

Idag gick vi upp tidigt...igen! För att ta oss till Woodbury outlet (dit skall vi när du kommer syrran!) där jag skulle ha mitt LCC-möte. Gick dit och sa hej till min LCC och alla tjejer sedan traskade jag och Steph runt på egen hand. 6 timmar spenderade vi på outletet stort som barkaby x 5 med namn som Gucci, prada, Calvin Klein, ralph lauren...m.m. Rena heaven nu när dom sänker priserna ännu mer inför jul. Fick med mig ett par skinnhandskar och en kofta från Calvin Klein iaf, fancy fancy!

När jag kom hem igen låg ett paket på min säng från mina kära systrar!! Ännu mer julklappar och Maries med otroligt fina rim, du är för duktig du sis!  

 
Elli och jag (OBS! extrem ALDO-reklam men där har ni rockefellergranen iaf!)

  
Julskyltning och St. Patricks kyrkan



Lite pepparkaksdeg

 



3 månader idag

Tjooohej!

Fredag idag, tjoooho!

Hunnit med att tvätta lite imorse, the glamorous life of being an au pair... Efter det åkte jag iväg till caféet Tazza, hemmafruarnas mecca. Det finns ungefär 10 bord där inne och alla fullsmockade med skvallrande hemmafruar, hälften med träningskläder. Viktigt det där med träning och äta fettsnålt. Där klämde iaf jag, Hanna och Pernilla ner oss för en liten fika, mysmys.
Nu sitter jag och mina barn i olika rum och chattar med varandra och deras gamla au pair Iida. Sociala familjen javisst! Snart bär det av till biosalongen för att se Madagaskar 2. Har inte sett ettan men jag kommer nog förstå handlingen ändå...haha!

Ikväll kommer Eleonora hit från New Jersey och skall sova här. Kvällen skall dock spenderas hemma hos Hanna med en film, mysmys! En rolig grej med att vara au pair. Alla här är i samma sits, man kommer till ett nytt land och man har inte på långa vägar lika många vänner här som hemma i Sverige. Därför är många väldigt öppna för nya männikor vilket är jätteroligt! Jag har aldrig träffat Eleonora men vi har gemensamma vänner (Hanna) och har pratat via internet. Men hon verkar jättesnäll! Å nu skall hon komma och sova här, en stranger lixom. Men det är så au pairlivet fungerar och det är skitkul :)

Imorrn är det lucia! Skall in till stan och leta upp någon kyrka där dom har lite firande!

Over and out


Namnsdag - Malin

10 december - nobeldagen och min namndag! Grattis till mig. Något som inte finns här i USA så jag fick förklara för familjen varför det var min speciella dag idag...haha!
Internetproblem igen.... Snodde dock med mig datorn när jag var ute med bilen och parkerade nära ett grannhus så jag kunde låna deras trådlösa och uppdatera mig lite. Hey, vad gör man inte för lite worldnews?! Vi fick besök av en orangeklädd internetman idag som fixade det trådlösa, hoppas det är permanent!

Idag har jag vart på mitt blivande college och betalat för kursen. 20 januari börjar allvaret.
Annars har jag haft en riktig "au pair-dag". I vanliga fall skjutsar jag mest runt mina barn, känns inte riktigt som ett jobb. Det är sällan jag behöver "underhålla" dom och hitta på saker att göra eftersom dom är så stora och sköter sig själva. Oftast är det skola, (aktiviet av något slag), läxor, middag, TV och sen i sängs. Idag, imorrn och på fredag går barnen bara halvdagar till 12 vilket gör att det finns mer tid att döda. Idag har jag hunnit med att skjutsa michael som har blivit sjuk till farbror doktorn, spela uno, krig, finns i sjön, twister och lyssnat på x-antal Hannah montana och high schoollåtar. Annars när vi sätter på musiken är Michael gullig å sätter på lejonkungen för att han vet att det är min favvo! :)

17 grader och regn här idag - julkänsla = 0% (20 % med min julmusik och ljus)

Lite pics från helgen


Filippa och jag framför granen vid rockefellercenter 

   
 williamburgkonst, brooklyn - varm choklad med torkade mashmallows bläää...


   
Baka baka baka en kladdkaka



Helgen

Det tradlosa internet i huset lever sitt eget liv. Jag forsoker lana grannarnas tradlosa ibland men dom ar for langt bort for att det skall fungera att sitta pa under en langre tid.
 Iaf sa har det ju varit helg!! I fredags korde jag, Filippa, Steph, Sara och tva tyskar biomaraton och sag four christmases och Twilight. Den forsta var vaaaldigt rolig, se den!  Efter det akte jag och Filippa hem till Steph a hade sleepover. Lordagen spenderades inne i city och i en second hand affarer i brooklyn. Hittat en ny guldgruva!!! Sedan drog jag och Steph hem till henne eftersom hon skulle jobba kvall. Vi satte pa en barbie film som hennes tre sma sota tjejer satt a tittade pa medan vi at var kinamat. Nar barnen var lagda vart det kladdkaka till efterratt och film. Extrem lycka nar vi upptackte att det snoade utanfor! Men som vanligt vill det vita inte stanna kvar pa marken och var borta nasta dag. Det har bara snoat tre ganger an sa lange och det ligger bara kvar en dag. Men nu ar det iaf kallt sa hoppas pa det vill komma lite nederbord snart sa man far lite riktig julkansla.
Pa sondagen spenderade vi lite tid pa Stephs gym. Lite storre an det jag har har hemma sa sprang runt bland alla maskiner och rorde pa muskler jag inte visste att jag hade - TRANINGSVARK!

Ny vecka, jobbjobb! Akte runt igar i hela westchester for att forsoka byta vart modem. Har ett nytt nu men det verkar inte fungera sa bra det heller..uppenbarligen eftersom jag sitter vid den har datorn. Far se nar det vill fungera igen!

Det gar en massa mysiga julfilmer pa TV nu innan jul. Igar va det home alone, helt klart en favorit! :)


Back to school

Snart sitter jag i skolbänken igen och blir ännu visare. Från den 20 januari kommer jag två gånger i veckan läsa en Marketing class (får tacka Milles min gymnasielärare i ekonomi för insperationen) på Westchester community college. Efter att ha blivit kallad  honey av infotanten säkert 20 gånger under dom 10 minutrarna jag skrev in mig var det äntligen klart! Är sugen på att börja plugga igen faktist, får se vad jag säger när alla läxor börjar komma..haha! Men det skall bli kul att träffa lite "riktiga" amerikanka ungdomar härifrån!

Jag hade inte direkt vinden med mig när allt skulle fixas. Ingen svarade, jag fick inte ta den kursen jag ville pga mitt visum, dom kopplade mig vidare X antal gånger innan jag kom fram...så blir det fel på telefonen så jag måste lägga på och börja om igen...SUCK! Men tillslut kom jag iaf fram och pratade med både Manhattanville College och Westchester college, det var dom två skolorna det stod mellan. Avgörandet vart priset. Privatskolan Manhattanville var dubbelt så dyr och även fast familjen här betalar lite skulle jag behöva lägga ut ca 13000 kr, vilket jag inte är så sugen på, då reser jag hellre för pengarna. Så det blir Westchester men jag har en kompis som har gått där och hon tyckte den va jättebra, så hoppas det blir lika bra för mig :)

Back to school...

Tomten var tidig i år...

Igår hade brevbäraren med sig ett paket till mig från familjen där hemma. JUKLAPPAR (vill öppna nu men får hålla mig fram till jul), kanelknäckebröd, kaviar och smågodis! Tacktacktack!
Idag har jag fått iväg mitt bidrag till julgranen där hemma, tungt paket så det vart en dyr resa hem. Men som jag sa till tess - det är ju bara jul en gång om året! Sedan har jag varit duktig i köket och bjudit familjen på svensk husmanskost - köttbullar, potatismos, brunsås och lingonsylt. Uppskattat!



Kvällsbad med ljus & musik som unge herr sandhaag delat med sig av..mmm


Första advent

Helhelg med Steph! Lördagen spenderades på target och julklappsinhandling. En hel del vart det!! Efter det åkte vi hem till mig och hade julstuga och slog in presenterna till julmusik. Riktigt mysigt! Efter det satte vi på filmen "the holiday", mysigare film får man leta efter och en snyggare Jude Law...ojoj!

Första advent och dagen till ära var marken vit. Men även denna gång var det borta efter bara några timmar och regnet har öst ner hela dagen. Trots det åkte jag och Steph in till stan för att köpa dom sista klapparna. Vi har upptäckt charmen med bleeker street, mysigt och många bra affärer! Blöta men lyckliga över våra fynd åkte vi hem för att ännu en gång ha julstuga och slå in de sista presenterna.
Nu är jag äntligen klar, hur bra är det inte att ha alla klappar klara och det är inte ens december än.
BRA GJORT MALIN! - Tack! 
Men jag var så illa tvungen om dom skall hinna åka över atlanten och placeras under granen hemma i Sverige till jul.


 
Klappar till snällt folk hemma - vi har blivit amerikaniserade, uggs! (...eller så är dom från target, fyndade för 25 dollar!) Au pairen matchar numera sina barn på mornarna!

RSS 2.0