"Imorrn är det ju redan tisdag!"

Måndag it is!

Eftersom Dylan fortfarande är utkastad från skolan får jag börja tidigare på dagarna. Rätt okej eftersom jag logiskt sett får sluta tidigare! Så frågade iaf Kimberly (värdmamman) hur det hade gått idag hemma och i lekparken. Jag måste börja vara ärlig nu och säga vad jag tycker om barnen. Att tvillingarna inte kan leka tillsammans för att de bara bråkar och att dom inte lyssnar på mig. Om jag inte säger som det är nu kommer dom bli ännu mer chockade när jag säger att jag tänker byta familj för att jag tycker att dom är för jobbiga. Känner att jag inte vill spendera ett år här med att skälla på barn.

Ett annat argument till att jag vill byta min familj är för att jag endast känns som en anställd hos dem, inte som en familjemedlem. En sjukt viktig punkt eftersom jag skall bo här i ett år. Vill ju känna mig som hemma när jag inte jobbar, eftersom jag bor på jobbet (?!) Ett exempel på det hände idag, för idag åt dom nämligen middag... utan att säga till mig. Vi kom hem när Paul höll på att göra middagen och efter ett tag kommer Kim in till mitt rum och säger att dom precis har ätit och att det säkert finns en hot dog kvar i köket om jag vill ha - TACK! Och i helgen hyrde dom film och gjorde popcorn utan att fråga om jag ville vara med å titta + att dom bara har sagt god natt till mig EN enda gång under dessa 10 dagar. Inga stora grejer men det är många små saker som ändå gör så att man känner sig som en i familjen! VÄLKOMMEN!

Eftersom min värdfamilj inte är den bästa försöker jag vara så mycket som möjligt med mina vänner. Åkte därför å fikade med Alexandra, Karin och en tysk tjej på ett nytt café här i närheten. Efter det åkte jag å Alex för att testa på dunkin donuts eftersom vi inte gjort det än. Så middagen idag vart en muffin!

När jag kom hem ringde jag Izabelle och vi pratade i en timme om allt. Våra familjer, livet här och hur framtiden kommer se ut?! Jag vet ju inte om jag får en ny familj här runt NYC. Har kontaktat nåra LCCs i Kalifornien som verkar positiva till att hitta en familj så vi får se vart jag hamnar. Men nu har jag lärt känna många här så om jag hamnar på västkusten blir det som att börja om på nytt! Haha Bella är så gullig! Vi båda längtar sååå mycke efter helgen så hon klämde ur sig att "Imorrn är det ju redan tisdag!". Sånna POSITIVA människor borde det finnas fler av :)

Well well, imorrn skall jag prata med min LCC och säga att jag vill byta familj. Ska nog säga det till min familj på onsdag - kommer bli jobbigt. Sen börjar letandet efter en ny familj. Pratade med Anna som bor i en schysst stad vid San Francisco. En av hennes grannar är sångaren i Metallica och deras Au Pair har precis åkt hem. Så snart kanske jag bor hos en rockstjärna, vem vet?! :)

Status: Brände mig rejält i munnen igår på varm soppa och jag tror inte den bästa kuren var att använda listerine nu när jag borstade tänderna  - aoooch!
GOD NATT!


NYC!

Idag har jag spenderat dagen i NYC! Först mötte jag och Alexandra upp Gaby på Penn station så gick vi och åt brunch. Gaby är tjejen som va Au Pair i min familj från mars till augusti i år men lämnade dom sen för att hon inte gillade min/vår värdmamma. Precis som mig. Så vi pratade en massa och jag fick svar på allt det jag undrat. Gaby var snäll och försökte inte på något sätt övertala mig om att byta. Hon ville att jag skulle ha min egen uppfattning men efter att ha lyssnat på mig och svarat på mina frågor så var dom likadana mot henne. Så dom kommer inte ändra på sig. Så det va skönt å träffa henne. SUPERSÖT tjej verkligen. Nu har hon hamnat i en familj 30 min ovanför manhattan. Hoppas jag också hamnar här runt NYC när jag får min nya familj. Skulle inte säga nej till kalifornien heller!

Iaf så var det jag, Alexandra, Izabelle, Michaela, Stephanie och Kajsa som gjorde stan idag. Allt för mycke shopping vart det inte. 6 tjejer på shoppingrunda är många viljor åt olika håll så man får ge med sig. Hittade ett par jättefina skor på Urban outfitters men dom fanns inte i min storlek, ska kolla i någon annan Urbanaffär om dom finns kvar. Men Bella fick sig iaf ett par :)
Var inne på Dylan's candy bar också. Tydligen Bob Dylans dotter som öppnat stället. Skithäftig godisaffär i tre våningar med godis i trappstegen. Bara en massa färger i hela affären! Glömde ta bilder med min kamera idag så jag fixar upp bilder imorrn när jag fått dem från dom andra tjejerna!

Jag är helt säker nu på att jag vill byta familj. Jag försöker hitta en ny familj på egen hand via tjejerna jag träffat på au pairskolan å få nummer till deras LCC (tjej/kille som har hand om au pairer i ett område) så jag kan leta själv innan jag kontaktar min. För från det att jag kontaktar henne har jag två veckor på mig att hitta en ny familj. Annars måste jag åka hem till Sverige. Det räknas som att jag har varit arbetslös i två veckor och då gäller inte mitt visum. Så då måste jag hem å får inte komma tillbaka, inte få visum iaf! Å hem vill jag juh inte än, även om jag saknar livet hemma!

Mycket tänkande och funderande nu. Men kämpar hellre själv å försöker hitta en familj så jag vet att den är bra och att dom bor på ett ställe där jag vill bo. Än att jag får hjälp och kanske hamnar i typ Texas!!! Så imorrn börjar sökandet på riktigt! :)


Mall + roadtrip med Alexandra

Idag vaknade jag av barnskrik i huset. Uppe i ottan är dom och klänger på min dörrknopp och vill komma in. Men idag behövde jag sova ut så dörren fick förbli låst!
Sen bar det av till Livingston mall med Alexandra. Usch och fy vad besvikna vi vart, amerikanska "modet" är inte det vackraste. Iaf så vart det shopping för oss båda på Victorias secret. Jobbigt nu när trosorna börjar ta slut = man måste tvätta. Mycke lättare å köpa nya, haha! Men någon dag måste jag facea tvättpåsen och ställa mig i tvättstugan. Sen vart det en skjorta på kära H&M.

Efter mallet skulle vi ta oss till Wallmart. Dock hittade vi inte dit och kom istället till Morristown och hamnade på ett diner. Alex testade amerikanska pannkakor och french toast för första gången och jag tog cheesecake med jordgubbar. MUMS! Sen bar det av hemmåt, trodde vi iaf! Vi hade åkte åt heeeelt fel håll fick sedan reda på av två små damer som vi stannade och frågade. Så efter att ha frågat efter vägen x antal gånger hamnade vi tillslut i kära Chatham. Det regnade, det vart mörkt och vi pumpade skön musk så vi hade det rätt bra ändå! Man lär sig av misstagen :)

Nu skall jag ha en hemmakväll. Mina värdföräldrar sitter å kollar på film med popcorn och har inte frågat om jag vill joina dom. Jag känner verkligen att jag är en del av familjen....NOT! Sarah frågade om jag ville med till Starbucks men jag tror att tre gånger den här veckan får räcka. Nu blir det Entourage, fick höra av Linus idag när jag skypeade med honom att han ligger på säsong 4 så jag måste rappa på!

Over and out! 
   

       
SHOPPING, Snälla tanter hjäper oss att hitta rätt & Crocstofflor...hur långt kommer det gå?!

Jag är inte ensam om min åsikt...

26 september

Vaknade imorse av ett sms på den svenska mobilen från Vanilla och kom då att tänka på att alla hemma förmodligen skulle ut i nattlivet samma kväll, och jag vara här borta för ung för att gå ut! Morgonen gick som den alltid gör och man kan andas ut när ungarna gått ut genom dörren. Idag behövde jag inte skjutsa dom till skolan så jag satte mig vid datorn direkt på mitt rum för att spendera lite tid med mig själv och försöka hitta lediga familjer. Men när klockan är ungefär 10 kommer Paul hem med lilla Dylan som blivit utslängd från skolan, och får INTE komma tillbaka. Han har varit olydig under en längre tid nu och att han igår hotade sin lärare med sax vart droppen och han blev utslängd - killen är bara 4,5! Well well, så det är fler som tycker mina ungar är på tok för jobbiga för att umgås med. Därmed försvann min tid på morgonen och jag fick börja jobba när han kom hem, dock sluta tidigare :D

Kvällen spenderades först på Starbucks med Alexandra och sen vidare för att testa på den amerikanska bion. Förväntade mig popcorn med alla konstiga smaker som finns men eftersom vi valde den minsta bion som finns var utbudet inte lika stort så det fick bli nachos. Vi tog våra biljetter och hittade vår salong - som var TOM! Haha, så det va jag och Alex som va dom enda där inne så vi kunde prata och skratta hur högt vi ville :) Iaf så såg vi "The women" - en okej men konstig film.


Playground-day!

Idag har dagen med tvillingarna spenderats i lekparken. Vet inte om det är samma sak i Sverige men i lekparken här pratar men med alla och man introducerar sitt/sina barn för andra barn så springer dom å leker med varandra. Idag hittade jag min nya vän, Jody Douglas....60 år. SKIIIITGULLIG dam/tant(?) som jag satt och pratade länge med medan våra barn lekte tillsammans. Jag berättade om min familj och att jag inte trivdes så bra. Hon förstod mig och såg att mina barn inte var guds bästa barn när dom sprang runt i lekparken. Hennes barnbarn Jenny däremot verkar va en ängel! Anyway så berättade hon att hennes systers barn ALDRIG lämnade hennes barn ensamma med hennes barnvakt. Hon tyckte att lämna ifrån sig tre barn var på tok för mycket ansvar och för mycket arbete. Så hon förstod mig riktigt bra. Så när vi lämnade lekparken var jag en vän & ett telefonnummer rikare i min USAmobil och hon sa att jag kunde ringa henne när jag vill om jag vill prata. Hon tog även mitt nummer och mail för hon skall hålla ögonen öppna om hon hittar en ny familj åt mig :) GREAT!

Har börjat leta efter en familj på egen hand nu. Jag tror att familjen måste vara med i samma organisation som mig för att bytet skall bli smidigt. Så sitter inne på arbetsförmedlingens hemsida och kollar familjer just nu. Har hittat två som verkar okej. Båda är dock i kalifornien så då måste jag lämna mina vänner här men, men hey - det är kalifornien och det finns nog vänner där med! En bra ursäkt att åka till NY för att hälsa på alla här :)

Nu har jag precis spenderat 2,5 timme på starbucks med Alexandra och pratat om våra familjer och livet här. Hon har kommit till en superfamilj verkar det som och hennes barn är lite äldre. Tror det skulle passa mig bättre med, men får nog inte va för kräsen nu. Det är iaf LOVELY att ha henne här :) Skulle pratat med Izabelle idag också men nu vart det så sent på starbucks så vi skall prata imorrn istället!


Tog lite bilder runt huset idag så nu får se hur det bos här i US and A

                 
           Bilen som jag cruisar runt med barnen i, framsidan & baksidan av huset

Onsdaaaag!

24 september

Imorse när barnen åkt till skolan visade Kimberly allt som finns att göra med alla leksaker som skall sorteras och tvätt som skall göras. Känns lite som deras hushållerska, men grejerna hör ju till barnen och det är dom jag skall passa så det är bara att köra på. Men kontrollfreak som hon är skall minsta lilla greje ligga på sin plats :S
Så förmiddagen spenderades med henne och Dylans leksaker. Efter det plöjde jag igenom två filmer om allergier som Kim tyckte att jag skulle se. Den första, Alexander, the elephant who couldn't eat peants, var mer riktad till barn som har allergier för att dom skall känna sig bättre. Rätt ointressant för mig. Den andra, it only takes one bite, var mer en skolfilm med en del bra info om hur man gör när dom får allergiska reaktioner. Somnade dock mot slutet så fick se om det när jag vaknade. Alla mina barn jag tar hand om har allergier mot alla sorters nötter och Dylan har även mot vete, ris, soja och ägg. Rätt jobbigt för honom!

Efter skolan har jag och tvillingarna lekt på baksidan av huset och jag har passat på att sola lite, loveli! Är lite över 20 grader i skuggan och stålande sol så får passa på innan det bli höst på riktigt!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och kolla entourage nu innan jag somnar. Måste hinna ikapp så jag kan fortsätta se säsong 5 som går på TV här!


CONFUSED!

23 september


Har tänkt mycke på hur jag vill göra med allt. Känns som att jag inte tänker på något annat och allt det som Aliana sa till mig igår om Gabi (den gamla Au Pairen i min familj). Imorse gick jag upp och in till köket och började göra frukost direkt. Sen kom Paul ner med barnen, dom åt och sen gick jag upp och klädde på dem. Samma sak hände idag som hände igår. Jag klär på barnen, vilket inte är det lättaste och sen kommer Kimberly och byter på dem för att det är fel kläder. SUCK! Sa till om det idag i af att jag vill gå igenom det, får se när det blir av bara. Vänder nog allt hon gör nu till något negativt. Ska frsöka å vara objektiv och ge familjen en chans, men det är svårt. Min positiva inställning är borta!
 
Sen var jag iaf i en mataffär idag för första gången med sarah och Alexandra för å inhandla lite basgrejer eftesom reseförpackningarna börjar lida mot sitt slut. Shampoo, balsam, rakhyvel, tops, pads, smink och nagellacksborttagnigsmedel m.m., det mesta man behöver i badrummet! Anyway, så va det kul å träffa alexandra igen!

Sen åkte jag å hämtade Dylan och Anabelle på skolan och sen hem å sparka boll. Det gick bra till en början men sen vart de dumma och jag gav dem time out. Slutade med att dom somnade på rummen båda två - jippie! Passade på å ringa hem till Pussi då och gråta ut lite. Berättade hur jag känner och att jag vill byta familj. Skönt å prata med henne. Saknar MIN familj!

När jag hämtat upp Kimberly på jobbet åkte vi till Johnny Rockets för att äta middag. En rätt cute servitris fick vi till bordet så pratade lite med honom. Dom snygga killar jag har sett här än så länge är lätträknade! Kom på efter att jag var dum som inte frågade om hans nummer eller nått. Eftersom bekantskapskretsen håller på att byggas här borta så kan man ju haka på hans gäng. Rutinerad i området och vet roliga grejer, varför inte?!


Är precis hemkommen från att ha fikat med 4 andra svenska tjejer som har varit här i ett tag nu (6-14 månader). Kul å prata med lite rutinerat folk och höra att man iaf kan ha ett LIV utanför familjen. Dom kommer även in på klubbara i NYC så det finns hopp :D Kände dock att jag kanske gav ett negativt intryck med mitt prat om att jag redan vill byta min familj efter att ha vart här i bara 3 dagar. Men Amina bytte sin i början så det va skönt å höra hennes story!


Au Pairträff!

22 september


Första dagen idag på jobbet på riktigt. Gick upp vid 6.40 och klädde på mig. Visste inte om jag skulle gå upp och väcka barnen lr inte. Valde att stanna nere på rummet tills de kom ner! Ganska trötta barn på morronen så det är skönt. Men lagom till dess att kläderna skall på blir dom pigga. Dom har dresscode i skolan och barnen måste ha matchande kläder = Kimberly måste va med och bestämma!


Va hemma på förmiddagen så att jag kunde skjutsa kimberly till jobbet vid tio. Så jag fick äntligen se hennes affär! JÄTTEGULLIG! Tyvärr vart jag kvar där när hon fick kunder och jag var tvungen å hjälpa henne. Ingår det i mitt jobb? Så jag fick åka direkt därifrån å hämta dylan och anabelle. Där försvann min fritid. Sen åkte vi och hämtade Ashley som direkt åkte till sin ballettlektion. Jag, anabelle och dylan tog oss till biblioteket och lekte framför datorerna innan vi hämtade vi upp Kim och Ashley och sen vidare hem.

På kvällen var det Au Pairfika på starbucks i Madison. Vi va väl kanske 6-7 stycken totalt, däribland alexandra (som kom samtidigt som mig) och Aliana, en tjej från venezuela va med som har varit här i två månader verkar hur skön som helst! Hon kände min förra Au Pair, Gabi. Så jag fick tyvärr höra, något mina värdföräldrar inte sagt, att hon åkte hem för att hon inte trivdes. Hon trivdes inte med Kim, och det är ju lite så jag känner för Kim nu med! Så just nu är jag JÄTTEförvirrad. Vet itne om jag vill vara kvar. Har ju bara varit här i nåra dagar så jag ska iaf ge dom en chans veckan ut. Sen får jag se. Ska nog iaf prata med Amy (min LCC som har hand om alla au pairer i området). Nu är det svårt å vända saker till det positiva när jag fått denna negativa inställning om familjen.

Just nu vill jag bara hem å träffa min familj. Usch och blä!

Åkte iaf med Sarah och Aliana till YMCA efter starbucks å kollade på när dom tränade, och för att jag skulle kunna ta en ansökningslapp. Ett jättefint gym iaf och så har dom pool. Kostar bara 34 dollar för tre månader om man är Au Pair :) Så i väntan på att jag får mitt träningskort roade jag mig framför en av tvapparaterna med choklad medan dom tränade :)

Nu ska jag sova! Pussåkram

    
YMCA & Starbucks

Övingskör all over again!

21 september


Imorse var jag ute med Paul och övningskörde Suburban-bilen för första gången. Det gick bra, gjorde misstaget de flesta som går från manuell till automat gör att man tar vänsterfoten på bromsen. Men parkeringen och allt annat gick bra! Steeeeeek!

Sen va jag på ZOO med barnen och Paul. Kim jobbar en hel del. Frågade igår om hon jobbar varje dag, och JA det gör hon. Tycker iof lite synd om henne som måste göra det. Pratade en massa med henne sen på kvällen och om hennes affär och den går väl inte jättebra just nu.

Är fortfarande jättekonstigt iaf att bo i en annan familj. Pappa Paul är hur skön som helst, Kimberly är däremot en kontrollfreak! Lite jobbigt ibland men men!


Malin phone home!

20 september


När jag vaknade imorse stod Ashley, äldsta tjejen, vid huvudänden av sängen å kollade på mig. Där hade hon stått och studerat sin nya Au Pair ett tag!

Idag har barnen haft fotbollsträning, alla iklädda deras nya Sverigetröjor. OTROLIGT snygga!

Efter fotbollsträningen åkte vi tillbaka till huset och åt lunch och sen lite cykling på gatan utanför. Idag va det en STOR dag för lilla Anabelle. Pappa Paul tog bort stödhjulen för första gången och hon åkte iväg själv, duktig flicka!


Sen var det dags att ringa hem, för första gången sen Arlanda. Har försökt skjuta upp det för jag antog att det skulle vara jobbigt. Och HUR rätt hade inte jag. Jag grät när jag slog numret så mamma hörde knappt vem det var när hon svarade! Jättejobbigt men skönt å höra hennes röst igen. Fick försöka få fram nåra ord till Pussi också! Usch, det var första gången jag grät idag. Har varit fullt upp på skolan och hela grejen med att ha flyttat in i någon annans hus känns jättekonstig. Men det går nog över. Har pratat med Izabelle och hon känner samma sak. SÅ antar att det är vanligt och att det går över. Lite jobbigt är det nu iaf.

Efter middagen har jag hunnit prata en hel del med Paul innan Kimberly kom hem från jobbet. Efter middagen satt hela familjen i TV-soffan och kollade på Hanna Montana filmen. Så nu har jag mer koll på henne och vem hon är än bara de leksaker som finns av henne hemma på Toysrus.


Tjing!

    
Barnen hjälpte mig att packa upp

         
Nya Svenska landslaget 
1-Ashley med vän 2-Anabelle 3-Dylan

Hostfamilyday!

19 september


Imorse samlades vi i aulan för att prata om hur allas hemresor kommer gå till. Efter det var det bara att packa ihop och börja gå mot sin buss. Jag å Alexandra hoppade på den som skulle till Clark i NJ. Är så himla glad att jag hade någon bra å sitta med på den bussen i dom två timmarna. Så sjukt nervösa och fnittriga vi var! Kul var att när vi gick av bussen och vi hittat våra värdpappor började dom ge varandras visitkort och nummer. Nu har vi varandras hemnummer och kan ringa varandra hela tiden :D

Iaf så var det trevligt att åka i bilen å prata med Paul, som jag inte pratat med någon gång innan. Efter en kvart fick jag reda på att jag skall va en "secret guest" i Ashleys klass den 13 oktober. Han hade skrivit upp mig för en vecka sedan. Så jag skall alltså läsa en saga för hennes klass som relaterar till Sverige och berätta hur vi har det hemma. Kulkul! Hoppas bara engelskan förbättrats tills dess :)

Chatham är ett sjukt fint område och många stora fina hus. Mitt rum är jättegulligt med vita möbler och en lite walk-in-closet, man kan iaf ta ett steg in i den. Sen kom barnen och Kimberly hem. Fick långa kramar av alla och Dylan hade pratat om mig hela dan på förskolan. Efter det åkte vi till deras Acting-class så fick jag kolla på när barnen var skådisar. Efter det behövde Kimberly åka till apoteket å hämta ut något. Skulle bara ta nån minut, som blev en halvtimme! Dom första 25 minutrarna va helt okej att va ensam med barnen men dem sista 5 slutade i tårar och Anabelle ville ha "fresh water" fastän det fanns flaskvatten i bilen. Trött värdmamma, Au Pair och värdbarn åkte till pizzerian och köpte med sig hämtpizza till middag. Trevlig familjemiddag och sedan presentöppning för barnen. Sverigetröjorna va minst sagt populära och Paul vart avundsjuk å ville ha en likadan. Men dom tyckte om skålen och ljusstaken också så nu ligger jag väl på plus hos familjen!

Nu skall jag sova i min härliga säng! Imorrn måste jag ringa hem, har inte pratat med familjen sen jag åkte! 

 

            
Söta Hanna och Alexandra   Flicks vid bussarna

Sista skoldagen & NYC!

18 september


Sista skoldagen idag med redovisning och kort med läraren. Kommer nästan sakna lektionerna...NOT! Eller jo, kanske Eslón! En XXXXL kille från Brasilien som tycker om att höra sin röst! Sedan vid lunchtid var det dags att hämta matsäck, tortillabröd med kalkon och ost, ett äpple, majonnäs, senap och en chipspåse. Ner gick det iaf men har nog inte vant mig vid maten än! Efter det hoppade vi på bussarna till NYC! 6 taggade svenskar hamnade på min buss och skrek mer än alla andra tillsammans när vi började komma in mot manhattan å se alla höga byggnader. Jag med även fast jag va här för 2,5 år sedan - Så mäktigt!

Vid centralpark hoppade vår guide på och rundturen kunde börja. SJUUUKT skön guide! Limegröna manchesterbyxor pikétröja, glasögon och basker, förmodligen gay. Iaf berätta han en hel del intressant och om vart kändisar hänger och bor. Den slutade senare vid Rockefellercenter där vi åkte upp på toppen för att få en vy över hela manhattan. Efter det vart det stresshopping i 2 timmar!

Nu är jag helt slut och skall sova. Har precis packat ihop det jag kan så det går snabbt imorrn å packa ner allt i mina väskor som står i bagagerummet. Helt sjukt att jag skall träffa min familj imorrn som jag skall bo hos i ett år! Har fått lite sms hemifrån och jag har hört av mig allt för dåligt men ingen av svenskarnas datorer fungerar här och datorerna som finns är det milslånga köer på och så himla sega. Så jag uppdaterar när jag kommer till familjen istället!


Sarah och Anna med matsäck på bussen


Guiiiiiiden!


Stressade NYC girls med pizza


Manhattan från Rockefellercenter

"Don't shake a baby!"

17 september

Idag har det varit lektioner hela dagen där vi bla lärt oss att "don't shake a baby"! TUR att jag har Alexandra i min klass, gör lektionerna lite roligare! Sen på kvällen var det en rolig polis som pratade om lite regler som finns här i USA och vad man skall göra i vissa situationer. 


Efter det gick jag, Izabelle och Anna (som tyvärr kommer åka till San Fransisco sen) till Wendys. Jättemysigt å bara sitta å snacka där i någon timme å äta en OTROLIGT god mjukglass med cookiedough, lite B&J känsla. Nåra svenska tjejer kom förbi och visade deras sockriga inköp. Helt sjuka grejer det finns här, inte konstigt att folk bli feta! Jag och Alex som kommer bo i Madison, typ 5 min härifrån har iaf bestämt oss för att vi ska träna tillsammans. Antingen tennis, simning eller jogga!


Har precis packat väskan inför morgondagen så nu är jag redo för NY-turen på manhattan. Mitt mission där blir iaf att köpa en adapter eftersom deras eluttag är helt annorlunda och för att jag har glömt min mascara hemma, grattis syrran!

Nu ska jag sova, brasilientjejen är inte här än men hon kommer nog snart. Fick igång en liten konversation idag iaf och hon har med sig två väskor, som jag, bara det att den ena är full med skor och PRESENTER. Hon har med sig HUR många presenter som helst. Hoppas mina blir nöjda med sina Sverigetröjor och föräldrarna sina ljusstakar.


Over and out!

  
Anna, Izabelle och jag på skoltrappan

     
Humorpolisen

 
Snygga Anna och Izabelle på Wendys

Lessons, singing....engaged!

16 september


6.00 PIP PIP PIP - I 5 MIN!!! Brasilianarens larm går igång och hon stänger inte av det! GAAAH. Sedan hoppar jag iaf upp och går å duschar vid 6.30.  När jag kommer tillbaka till en nyvaken rumskokmpis frågar hon om jag hörde hennes klocka imorse - SKOJAR hon?! YES!

Lektioner hela dagen med Kris, lite presentationer och redovisningar om sig själv, barnsjukdomar och sin åldersgrupp man kommer ha på sina värdbarn. Kollade i Kris papper på min och Alexandras rad och på "english skills" står det 5+ av 5. Så vi svenskar känner oss lite bättre än de flesta här när det gäller engelskan.
Efter sista lektionen som var "arts & crafts" träffade jag på norsken Borre, en av dom 9 killar på stället (lucky them!). Han hade varit kreativ och gjort en ros i papper och nåra sekunder senare var han nere på knä och friade till mig. Så nu är jag förlovad och giftermålet är om ett år i LA! haha


På kvällen va det sång i aulan och alla nationaliteter skulle upp på scenen å sjunga en sång med rörelser från sitt land. Vi svenskar + två norskar valde hajsången. JÄTTEFINT! Nåra som var ensamma från sina länder stod ensam och sjöng en sång, modigt! Efter det letade jag och Izabelle oss fram till en supermarket för att inhandla lite vatten!

Efter det ringde jag min värdmamma Kimberly för att berätta att jag kommit fram och tacka för deras välkomstkorg jag fått på skolan. Betald NY-guidad tur, NY t-shirt, middag i NY, vattenflaska, en ursnygg keps och nå typiskt amerikanskt godis- typ bara socker. Vill bara åka och träffa dom nu! :D

       
Borre friar med sin kreativt gjorda ros & dom svenska tjejerna på scenen

Au Pairskolan - St. Johns University

15 september

På JFK-flygplatsen möttes jag upp av min chaufför och tre andra Au pairer som skulle till skolan, alla från österrike. Väl framme på skolan var det dags för informationsmöte och middag - PIZZA. Bra början... Ungefär hälften av alla AU pairer kom med mig, endast 2 svenskar! Så eftermiddagen på skolan spenderades med att kryssa mellan olika gäng från olika länder. Så nu är jag bundis med världen! Sen vid 11-tiden på kvällen kom 120 au pairer till så vi vart totalt 18 goa svenskar! :)

Jag delar iaf rum med en från Brasilien. Kan typ ingen engelska så det är typ "good morning" och "good night". Dock har hon inte kommit tillbaks till rummet sen men nu har jag varit vaken i över 24 h så måste hoppa ner i min knarrande säng som låter som att den kommer går sönder vilken sekund som helst!
 


Stel bild på mig och min roomie


USA, here I come!

15 september

Nu sitter jag på planet någonstans över Atlanten på väg till USA. Känns helt sjukt att ha sagt hej då till alla hemma i Sverige. Vännerna sas det hej då till på mitt Goodbye-party i lördags. Tårar tårar tårar, men det är tillåtet! Sen fick jag även lite oväntade besök under söndagen :)

Men att säga hej då till familjen imorse var nog nästan det jobbigaste jag har gjort! Familjen följde med för att säga hej då på arlanda. Efter incheckningen åt vi frukost tillsammans en sista gång. När vi sagt hej då och det var min tur att bli visiterad och dom inte längre fick följa med, kom en storgråtandes Malin fram till mannen som skulle kolla passet. Han kollade på mig och sen bort mot familjen. "Är det där din familj?" Ja, sa jag och grät ännu mer. "Gå dit och krama dom igen!". Jättegulligt så han la mitt pass åt sidan så stod hela kön å kollade på en lipande familjen Marklund. Men hey, jag ska ju va borta i ett år!

För er som inte vet hur det här gick till-
För ungefär en månad sen vart det klart att jag skulle åka till USA och vara barnflicka (något jag velat i ungefär i ett år). Efter några samtal med min blivande värdmamma kom vi överrens om att vi var rätt för varandra och att jag skulle komma så snabbt som möjligt till dom, familjen Biggs.

Nu under mitt kommande år kommer jag alltså att bo i Chatham, NJ. Ungefär 30 min från Manhattan. Området skall vara ett säkert område med många barnfamiljer och Au Pairer J Familjen jag kommer bo hos består av mamma Kimberly, pappa Paul och barnen Ashley 6,5 år och tvillingarna Dylan och Anabelle 4,5 år. Det är med Kimberly jag har pratat mest med i telefonen och hon verkar hur gullig som helst. Jag fick även prata med barnen en gång också. Anabelle var för blyg för att hälsa, Ashley berättade om deras förra Au Pair och informerade mig om att hon och syskonen var "out of their minds". En tvivlande Malin fanns då på andra sidan luren. Sedan kom en gullig liten pojkröst till luren som säger "When are you coming to our house?", jag ska heeeelt klart till den här familjen.


Jag träffade två tjejer på arlanda som också kommer bo i NJ under det här året. TUR att vi hittade varann för flygplatsen i Zürich var en labyrint och eftersom vårt plan var lite sent hade vi brottom till det här planet till NY! Dom har fått platserna bredvid varandra och jag sitter lite längre fram brevid en tysk tjej, vi kan kalla henne dramagirl! För att mitt under lunchen märker jag hur hon slutar äta och såklart vänder jag mig om för att se varför. Jag möts av synen av en halvblundande, nedsjunken tjej som okontrollerat sträcker ut sina armar och börjar skaka. I PANIK ropar jag på hjälp och kastar över hennes bricka till grannen på andra sidan gången. I nån minut ligger hon och säger ingenting, ingen kommunikation alls! Sen "vaknar" hon och hon berättar för en chockad Malin och grannar runt omkring att hon har epilepsi, men inte haft ett anfall på över ett år. Så nu sitter hon och är lite deppig över det. Stackars tjej! Men hon fick precis smaka min svenska marabouchoklad så lite gladare vart hon nog :)

Om någon timme landar planet och jag kommer träffa en hel drös glada, förhoppningsvis, Au Pairer! Kulkul! Nu ska jag försöka hinna se några avsnitt av Entourage och sen sova lite så är jag fit for fight för NY!

                     


Systrarna och jag på Arlanda

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0