AMERIKANSK HUSFEST

Jag skypeade precis med Elin som kom hem till Svedala i onsdags. Hon frågade vad vi skulle hitta på här i storstan i helgen och jag ger henne svaret att ikväll ska vi på husfest. Jag har aldrig kallat det husfest i hela mitt liv, hemma i sthlm heter det hemmafest. Man blir som man umgås och jag har väl fått lite av tjejens norrländska! Själv skulle hon ut och parta med alla vänner hemma såklart men började skratta när hon sa att allt stänger ju 1 eller 2 hemma i ö-vik. Till skillnad från här i NYC där allt är på topp vid den tiden och klubbarna stänger mellan 4 och 8 på morgonen!

Iaf, ikväll ska jag på hemmafest med Sara och Trine. Dom har väl lyst lite med sin frånvaro så det ska bli kul att se hur amerikanerna partar när dom inte är på klubb. Antar att jag får uppleva lite röda och blå plastmuggar och beer pong.
Imorrn ska jag möta upp syrran och Flippsen i city och sen på kvällen blir det födelsedagsfest för en vi känner där inne. Sedan ska jag sova hos syrran på den för mig ganska okända ön staten island. Då får jag träffa hennes lilla trollunge hon tar hand om, hur söt som helst!


FARMOR DET ÄR JAG

Idag fyller min lilla farmor 89 starka år. Dagen till ära grävde jag fram ett av mina telefonkort hem till Sverige och ringde henne för att gratulera på den stora dagen. Dock så började jag gråta lite när hon svarade (det blir så när man inte har hört en kär röst på väldigt länge) så reaktionen vart inte den väntade.

Jag - Hej Farmor det är Malin!
Farmor - Nej det är det inte

När jag förklarat att det faktist var jag mellan snyftningarna vart hon iaf jätteglad att jag ringt! Hon ursäktade sig även för att hon trodde att det var något litet barn som ringt och inte jag i början. Jag har nog ärvt mina blödiga gener från min mor.
Hon är så söt min farmor och har sett likadan ut så länge jag kan minnas.

BILDERNA SOM LOVAT

Fredagens utgång på en av manhattans takterasser - High bar

  

När det var COLDPLAYkonsert i Hartfort, CT på lördagen såg det ut så här:


1,5 timmes körning dit

 
Sara med VIVA ballongen och mys innan i gräset


Hartfordarenan

   
Största delen av konserten hölls inne på scenen men dom tog sig ut till oss på gräset och körde några låtar med så vi fick oss en närmare titt.
 
Söndagen bjöds på ännu ett söndagsparty med Filip och Fredrik. Denna gången fick vi sitta längst fram.


Några av dagens gäster:
Henrik Lundqvist, Fredrik, Filip, Carolina Gynning och Björn Ranelid


 
Jag och göteborgaren Pernilla i green room - front row!


Fina syrran under picknick middagen i central park på kvällen

FLORIDA!

YES! Ändrade planer. Efter tågluffen i kalifornien kommer jag möta upp Filippa i Miami istället för att spendera ännu en vecka i kalifornien. Vi tänkte att det var roligare för båda att se något nytt! Min familj var där i april och då var dom även nere vid keys öarna (USAs sydligaste punkt). Enligt min värdmamma ska det vara ett av dom finaste ställena i världen så vi ska ta oss ner dit också. Om det blir dagstur eller övernattning får vi se!

 
Den 19 juli ses vi - Miami och Keys, aaaaaah!


MEMORIAL DAY

Idag är det memorial day här i USA. För er som itne vet vad det är kan jag berätta att det är en dag då man ska hedra dom Amerikaner som har dött när dom har kämpat för landet, militärer. Jag vet inte om jag har jobbat idag eller inte, till och från. Blir så konstigt när båda föräldrarna är hemma, man vet inte riktigt om man behövs eller inte. Aja, jag har iaf sysselsatt mig med all tvätt som väntade på mig och gjort morgondagens jobb som är att tvätta barnens lakan. FRI dag imorrn då - det gäller att göra det enkelt för sig.
Iaf så har jag spenderat hela dagen med familjen, det händer INTE ofta. Kan nog inte komma på en dag vi har umgåtts alla tillsammans men det var trevligt iaf!

I 

Ett sätt att sysselsätta två barn en solig dag - tvätta min bil!
(I bakrunden ser ni vår nya vita bil som jag ska köra för första gången imorrn!)

COLDPLAY, SÖNDAGSPARTY OCH MEMORIAL DAY

På parkeringen uppe i Connecticut utanför arenan var det gatfolkfest. Alla hade fällt upp sina bakluckor och ut strömmade det musik från bilarnas högtalare. Framför bilen hade dom ställt upp bord och körde beer pong, hur amerikanskt som helst. Vi hämtade upp våra biljetter och intog gräset bakom alla vanliga sittplatser under taket. Fram tills dess att konserten började satt alla människor på sina filtar i backen och sippade i sig öl, lite festivalkänsla över det hela. Sen slutade förbandet och Coldplay entrade scenen! Mitt i konserten lämnade dom scenen och gick bak till oss som stod på gräset och körde några låtar och vi hamnade nääära! Dom sa något i stil med att dom som inte ville "over pay" (alltså alla ungdomar som stod på kullen) också skulle få en bra show. Sånt gillar vi. Påväg ut fick vi deras bonus CD dom precis givit ut,lovely!
På hemvägen svek min bästa vän mig, min kära GPS. Han dog, antagligen för att vi använde Ipod-saken för länge så batteriet tog slut. Iaf så hittade vi till min väg, rd 22, så vi fick ta den i en halvtimme istället för highayen som säkert gått dubbelt så snabbt.

På söndagen mötte jag och Sara upp syrran och Elin för att sedan ta oss ner till studion där dom spelar in Söndagsparty med Filip och Fredrik, andra söndagen irad. Där mötte vi Greenwichtjejerna med och tillsammans vart vi 8 blonda tjejer!!Carolina Gynning, Henrik Lundqvist, han som gör dom roliga ljuden i polisskolan och några andra. Vi vart uppropade bland dom första från green room och vart placerade på raden längst fram. Vi försökte kika på monitorna utan att se ut som fågelholkar så ofta det gick för att se om vi syntes i TV och ibland såg man våra hår iaf. Jag ska titta på programmet på hemsidan och se om man såg oss framifrån!
Eftermiddagen/kvällen spenderades med Sara, syrran, Trine, Cissi och Anna i central park med middags picknick och svensk musik ur högtalarna. Det lär nog bli fler sånna kvällar och dagar framöver.

Idag är det Memorial day här i US and A och alla är lediga från sina jobb. Alltså är både mamma och pappa i familjen hemma men jag har ändå inte fått ledigt... men det har alla mina vänner. BLÄ! Nu väntar jag på att kidsen ska vakna så dom kan få i sig lite frukost!

Jag väntar på att få bilder från olika håll innan jag lägger upp, tjing!


COLDPLAY

Gårkvällen spenderades på High bar med Sara. En lounge som ligger på ett av manhattans alla tak. Söta små lampor och soffor där man kunde sitta och njuta den fina utsikten. HÖG mysfaktor.

Efter ungefär 12 timmars sömn vaknade två trötta tjejer och undrade vad det skulle bli av denna dagen. Så fick vi höra att  Coldplay ska spela i Connecticut ikväll. Eftersom jag inte behövde jobba ikväll så är det heeelt perfekt. Vi försökte få ihop det så att vi kunde se det nästa helg i pensylvania men CT är mkt närmare så det här blir kanon. Nu gör vi oss iordnig hemma hos Sara och ska åka om en halvtimme. Om några timmar står vi där och sjunger med i Fix you, yellow och alla andra godingar!Att göra implussaker är det bästa som finns, inga förväntningar.

Nu väntar några timmar körning med Coldplay pumpandes ur högtaltarna som uppvärmning.
 COOOOLDPLAY!


SUNNY DAYS!!

New York bjuder på kanonväder och jag klagar inte. Dagarna spenderas vid poolen och på stranden igårkväll promenerade jag och Sara runt i Chappaqua, hämtade upp varm dryck på starbucks och spenderade resten av kvällen i en fin park. Nu är jag nyss hemkommen från att ha demons and angels med Trine, Sara och Cissi. För att jag inte skulle somna tog jag med mig mina glasögon denna gången så ögonen inte blir lika trötta och guess what?! Det fungerade! Filmen var kanon men läskig så ibland vart min scarf roligare att titta på än på bioduken. Absolut att rekommendera, men ta med dig någon vän som du kan krama på när det blir läskigt!


SÄG AAAA!!!

Idag kom mitt slutbetyg upp på mitt konto på skolans hemsida. Vi låter bilden tala för sig själv...



Känns huuuuuuuur skönt som helst, YES!

SÖNDAGSPARTY

Syrran och jag tog oss in till manhattan och mötte upp ett helg gäng nya och gamla au pairvänner. Några hade biljetter till att sitta i publiken när kanal 5 programet Söndagsparty med Filip och Fredrik spelades in idag. Vi (jag, Marie och Sara) bestämde oss för att iaf följa med (utan biljetter) till studion och hoppas på att det fanns platser över. Under halva programmets gång vart vi placerade vid sidan av scenen så vi kunde kika därifrån. Sedan skulle Filip och Fredrik köra ett race i klackar runt studion och vi var tvungna att gå ner backstage igen och kolla på TV:n.
Preciiiis innan Kirstin Davis skulle komma in (mer känd som Charlotte i sex and the city). Då kommer en studioman ner till oss och säger att två platser blivit lediga...och vi är ju tre. Vi bestämde att syrran och Sara fick springa upp och sätta sig i publiken och jag satt kvar där i greenroom och kollade med sällskap av fyra killar från sthlm som också var utan biljetter. Pratstunden med dom vart kort innan studiomannen kom ännu en gång och sa att en till plats var ledig. Jag hoppade upp ur stolen och åkte upp i hissen till studion. Väl där visade det sig vara falskt alarm och mannen var tillbaka på sin plats. NOO!
Då tyckte dom synd om mig och jag vart placerad bland alla studiomänniskor och kameror. Jag såg väl showen från alla vinklar man kunde, förutom att sitta i publiken. Huvudsaken var väl ändå att få vara där. Gästerna i dagens program var Charlotte Perelli, Kirstin Davis (Charlotte från SATC), Roy och Roger, Johan från Idol (Jag missade ju Idol i Sverige i höstas så jag var helt ovetande om vilken denna femtonåring med dålig hållning var. Men tydligen någon som alla 15 åriga tjejer hemma var galna i). Han vart stylead av Carson (en av bögarna i Fab 5) under programmets gång.
Efter programmet fotade vi oss med Filip och Fredrik och Jan Rippe (Roger) på scenen.
Summan av kardemumman så har vi haft en kanondag och troligen kommer vi komma dit även nästa vecka också eftersom jag inte fick någon "riktig" plats denna vecka. Då kommer bl.a. Carolina Gynning dit, kuuuuul!



Sara, Roger (Jan Rippe) och Jag


Jag var en av kvällens gäster i kändissoffan

 
Flip och Fredrik med tjejerna - Charlotte Perelli, Kirstin Davis och Carson


Jag testade ett coolt klockskärp och sara en ännu coolare hatt på Urban outfitters


GÅRDAGENS NATTLIGA ÄVENTYR

Igår kom Malin hit med väskan packad för att göra sig iordning. Väl inne på Manhattan mötte vi även upp Marie, Filippa och Elin. Gänget traskade ner till Las chicas lockas där det bjöds på sangria och tacos. Mätta och glada traskade vi vidare några block till klubben Citrine och mötte upp Pamelina och Christina. Har inte sett Pam på säkert en månad så det var mer än uppskattat! Klubben var fullsmockad, klackarna åkte av och tjejerna dansade i sofforna tills stängning. Kvällen slutade med att jag och Malin satte oss på två stolar framför manhattan library och söp in NYCs nattliga atmosfär i väntan på att tågen skulle börja gå igen.

Idag vaknade vi sent, duschade och blev några snäpp fräschare innan vi begav oss till Cos Cob i CT för att hämta upp Stockholmstjejen Linn som vart här i lite mer än en månad. Väldigt trevlig tjej, me like! Vi åkte vidare till Starbucks i Greenwich där vi spenderat eftermiddagen.

Ikväll kom syrran över och joinade mig när jag jobbade. Tjejerna var iväg på sleepover så det vart bara pojken och en kompis här idag. Vi vart bjudna till en otroligt spännande ABBA och magishow. Fina "trix" av pojkarna till ljudet av dancing queen. Marie anar att min pojke kanske är lagd åt det andra hållet, jag lämnar forumet öppet. 

Nu ska jag och syrran krypa ner och titta på kvällens eurosionsfestival. Jag fuskade och gick in och kollade på expressens hemsida och såg att grannarna Norge tog hem allt. Jag har lyssnat på vinnarbidraget och kan väl säga att jag inte är ett stort fan av den, Sveriges låt tycker jag var ett skämt. Vart är eurovision påväg?!




Dessa två herrar stod för kvällens underhållning, oslagbart
Och så lite gårdagen...


Alla flickor

 
Fina flickor på Citrine och Las chicas Locas


Pamelina vart kvällens nörd

 
Syskonen bar samma blåsa, finfin


BYE BYE WCC

Idag åkte Sara och jag och tog farväl av vår kära skola. Men kanske mest för att kolla hur det går till att föra över sitt betyg till det svenska systemet. Så här snygga vart vi i våra souvenirtröjor:

 

Sara på "skolgården"


Happyface

FREEDOM!

Nu är sista provet skrivet. 100 svarsalternativs frågor och 4 frågor där dom ville har utförliga svar, första delen gick kanon, den andra gick okej. Nu är det bara att vänta tills kuvertet ligger där i brevlådan med betyget.
I en stor aulaliknande lokal skrev min och två andra marketingklasser provet i, en massa marknadsföringsbarn. Jag satte mig i stolen och kom verkligen inte på hur man fick upp bordet på sidan. Karolyn bara skrattade och hjälpte den svenska lilla flickan som måste sett ganska rolig ut, det är inte alltid så lätt. HA!

Nu pratar jag med syster som sitter i en annan del av NY om en kommande trip vi tänkt göra under nationaldagshelgen om alla tjejer får ledigt. Nu ska jag göra ingenting (läsa) och det ska bli jäääätteskönt!
 

SISTA PLUGGKVÄLLEN, NU KÖR VI!

YES! Idag har jag mest slappat ute vid poolen i det fina vädret med marketingboken som vän, finals imorrn!!! Paris kom och nosade på mig ibland också och höll mig sällskap.
Nu ska jag stänga av datorn så jag kan koncentrera mig på riktigt. Förstår inte att man varje gång inbillar sig att man kan ha på datorn och "bara" ha musik. Efter fem minuter kommer man på något man verkligen måste titta på och så är man i internets stora värld och böckerna förblir olästa.
Jag lyssnade på Sara och åkte till affären för att köpa energidryck då det kan bli en lång natt, vi får se. Väl där kommer jag inte ihåg vad hennes dryck hette mer än att den var röd i färgen (och man kan ju gärna inte öppna alla burkar där). Därför valde jag en annan cool burk, "ROCKSTAR ENERGY DRINK" hur pigg kommer jag inte bli av den om någon timme när ögonlocken blir tyngre?!


Nu till böckerna, tjing!

UPDATES FROM SWEDEN

Jag fick ett updatemail av mamsen imorse om vad som händer hemma i Svedala. Det har festats loss ordentligt i helgen i Älvsjö. Leif fyllde jämt (Grattis grattis!) och det firades med poolparty, en massa mat och DJ, något som fick Marklundarna och övriga gäster att skaka loss långt in på natten.

Idag fick jag ett trevligt mail av kusin Louise att hon och storasyster Caroline kommer till NYC den 12 juni. Min värdpappa frågade för några dagar sedan om jag saknade Sverige och allt hemma nu. Då sa jag att jag saknar vännerna och sen att jag skulle vilja vara med när min kusin tar studenten. Sen självklart den svenska sommaren men jag tror sommaren här inte blir fy skam den heller. Nu kommer ju iaf kusinen bara några dagar efter att hon sprungit ut från Jensenskolan så jag får tänka att hennes utspring blir ett marathon typ och så får vi ha en minimottagning i central park (hur många svenska studenter får ha det?!) när hon kommer hit så får vi fira henne ändå!

Sjung om studentens lyckliga dar...

DET GÄLLER ATT VARA EFFEKTIV

Jag har hunnit med en massa denna morgon/dag.
Få iväg barnen till skolan, fem laddningar med tvätt (+bädda rent i barnens sängar och vika kläderna) puh!, sprungit en halvmil på löpbandet till The Hills, handlat klubbor jag ska ge till Taylors fotbollslag på torsdag när det är min tur att vara "fotbollsmorsa", vad det nu innebär. Tjejerna kommer tydligen lägga sina skolväskor i min bil och sedan ska jag sitta där vid planen och kolla när dom sparkar boll. Efter träningen brukar dom få något av "mamman" och av mig får dom en varsin klubba, snällis. Ska passa på att kicka och leka med bollen jag med, var på tok för länge sedan jag spelade boll nu!
Sedan har jag suttit ett par timmar och jobbat på brännan samtidigt som jag läst min marketingbok. Nu hälsade molnen på och då passar jag på att gå in och ta en powernap innan barnen ska hämtas.


Mmmm...

SYSTERYSTERHELG

I fredags knackade Sara på dörren så satte vi oss på baksidan och jag fick höra om hennes Miami äventyr. Lördagen tillbringades på skolans bibliotek där vi plöjde igenom våra skolböcker, duktiga flickor vi är. Sedan åkte jag till tågstationen där jag plockade upp SYRRAN! Tre månader sedan vi sa hej då till varandra på Mantego bays flygplats på Jamaica. Vi sprang runt och lekte med barnen på baksidan och hoppade trampolin, kollade på film och sedan låg vi och tog igen svunnen tid hela natten. Vi sa nog gonatt minst tio gånger men tystnaden efter avbröts hela tiden av "vänta, jag måste bara berätta...."
Mysigt och somna brevid min lilla Marie. Nu har jag sovit brevid båda syrrorna på mindre än en vecka, lyyyx!
Mindre mysigt dock att Marie halvt fortfarande lever i den svenska tiden och vaknade på tok för tidigt för mig på en söndag. Hon fick underhålla sig vid datorn till jag tog mig i kragen och hoppade in i duschen för att vakna till ordentligt. När jag vaknade såg jag även att det låg rosa blommor i sängen. Hade jag helt missat att Marie kastat fina blommor på sängen där på kvällen eller kan det vara blommorna som fastnade i håret efter gårdagens trampolinhoppning?! Jag tror nog mer på det sistnämnda.
Idag har vi haft en systerdag inne i city och traskat runt i solskenet, YUUUM!


Marie, you shouldn't have...

SIS IS BECOMING A NEW YORKER!

Om cirkus 4 timmar landar Marie här i New York och ska vara bosatt på Staten Island under hela sommaren. Jag känner på mig att sommaren här kommer bli huuuur bra som helst. Jag kollade i kalendern igår och efter denna helg är det bara sex stycken kvar innan jag får sommarloooov/semester/ledigt (vad man nu vill kalla det för). Inga barn att ta hand om iaf då dom åker iväg på sleepaway camp. Då bär det av västerut för att tågluffa runt i caaaalifornia i några veckor. Vi börjar i San francisco och kommer sluta nere i San Diego. Vart vi sätter våra fötter därimellan bestäms spontant under resans gång. Men innan det bär iväg händer det en massa kul här i NY,
ibland blir man glad på livet!

Helgsplanerna är inte helt spikade än. Ikväll får vi se om Filippa har frisknat till och kommer hit eller om det kanske blir biomys med Greenwichtjejerna. Imorgon tänkte jag få med mig Sara på en pluggdejt inför Finalsprovet nästa vecka och sedan jobb på kvällen. Söndagen skall spenderas i city med syster min. Jag hoppas hennes familj inte planerat något på söndag så jag får låna henne!


6 MAJ

Idag var det den sista riktiga skoldagen och vi fortsatte gå igenom vad man behöver kunna inför Finalsprovet nästa vecka. Blandade känslor inför att sluta skolan här. Kul att komma dit och umgås lite med amerikanska kids och sen min lärare som nog är en av dom bästa jag haft, credd till henne. Men samtidigt skönt att kunna läsa en vanlig bok och inte få dåligt samvete över att det inte står marketing på omslaget Vi tre tjejer som kommit varandra närmast ska fortsätta ses i sommar och gå ut tillsammans!



Idag har solen tittat fram, så typiskt att den ska titta fram när familjen åkt hem. För någon dag sedan öppnades poolen på baksidan. Nu åker det runt en maskin på bottnen och städar upp all vintersmuts. Men man vart lite sugen på att hoppa i idag när solen var framme men det får nog bli lite varmare innan den invigs!

Denna skönhet skall ersätta vår Honda Pilot nästa månad. Färgen är ännu oklar om det blir denna bruna som är signaturfärgen eller en metallicvit färg. En amerikansk Buick enclave 2009 som jag tycker ser väldigt kvinnlig ut med sina runda former. Jag tror vi kommer trivas ihop!

 
Kul att varva åkningen i min lilla honda med denna!

FAMILJEVECKAN I BILDER

Här kommer bliderna från min kamera. Ser nu att det mest är spexbilder från Madame Tussaudsbesöket, enjoy!


 
Vi tände ljus i St. Patricks kyrka och luktade på blommorna i Central park


 
Åt glass på Dylans och gick på museum

Madame Tussauds...

 
Pappa matchade Donald Trump och mamma hoppade in som sekreterare för självaste Obama



Stångdans med Britney och poserande med James Dean


Milla visade Picasso hennes vykort hon precis köpt med bilden av en tavla han gjort


Vi avslutar med lite pussande på Bruce Springsteen, SMACK!

SISTA FAMILJEDAGARNA

Sista NYC-pass dagen utnyttjade vi genom att åka upp i rockefeller center (tredje gången för min del på ett halvår, bra jobbat!). Vi fortsatte dagen med att trotsa regnet och promenerade över Brooklyn bridge. Jag och syrran smet från mami och papi och åkte upp till Williamsburg och second handshoppade medan dom hellre ville kolla in Brooklyns botanical garden. Innan vi möttes upp igen var vi ungdomar kulturella och gick på en utställning om kroppen som var rätt kul och imponerande. Lunchning på pier 17 innan vi åkte en av alla kända gula bilar längs kusten till pier 83 där mer turistande väntade. Denna gång en 3 timmar lång båttur runt hela manhattan, skönt att sitta ner och vila dom stackars fötterna ett tag och njuta av fin utsikt.
Sista heldagen vart det bara damerna i familjen som tog sig in till city. Vi droppade av pappa i min lilla stad här där han fick traska runt, fika och sen promenera hem (något man inte ser folket göra allt för ofta, bilen är ens bästa vän). För oss tjejer vart det lite mer shopping och sedan en mysig lunch i little italy. På kvällen gjorde syrran mig sällskap ut till JFK där jag skulle hämta värdfamiljen som var bruna och fina efter floridakryssningen.

Sista dagen idag med familjen på ett tag. Mammas ögon var blöta redan vid frukosten (mamman som gråter till herkules och extreme home makeover, behöver jag säga mer...?!). När jag släppte av dom vid lunchtid på Newark airport vart det ännu mer tårar. Vindrutetorkarna sprang över runtan på bilen och torkade bort regndropparna och mina ögon skulle behövt något liknande dom med. Men det inte alls är så långt kvar tills vi ses igen och sommarn kommer flyga förbi.

Nu sitter dom på planet och landar hemma i Sthlm om ett par timmar. Hemma väntar Marie och nya familjetillskottet Sigge (Tobbes tokiga hund som Marie har varit hundvakt åt i en vecka). Då får dom pussa och krama på henne innan hon tar flyget hitåt på fredag!

Bilder kommer men hälften är på kameran som är påväg över atlanten nu. Laddar upp det som fastnade på min kamera imorrn!

MARKLUNDS

Fel familj i fel hus men OOOJ vad jag trivs. Jetlagen gjorde att vi drog iväg tidigt och åt middag på cheesecake factory. Frammåt kvällen kom mina värdföräldrar hem och första varma kvällen spenderades på baksidan, barnen spelade "the swedish game" (mera känt hemma som vänd tia) och föräldrarna sippade alkoholhaltiga drycker och hade djupa engelska samtal. Jag tror alkoholen gjorde sitt till det hela och gjorde mina föräldrar lite modigare med engelskan. På onsdagen var jag till skolan en sväng på morgonen sedan spenderade vi dagen i Stamford, CT på ett mall. Det bjöds på ännu en fin kväll och jag tog med familjen ut på en promenix för att visa alla fina grannhus. Nu har mamma fått något att drömma om till landet, kanske i mindre storlek dock.
På torsdagsmorgonen skjutsade jag iväg värdfamiljen till Florida, eller till flygplatsen iaf. Sedan åkte jag iväg på en 1 timmes tur till Woodbury commons outlet med Marklundsfamiljen där det vi fyllde bakluckan med kassar av fina kläder och väskor. På kvällen skjutsade vi iväg hunden som måste bo på en kennel med andra skällande hundar. Känns inte så bra att lämna ifrån henne men dagarna i city blir alldeles för långa och ingen som kan gå på toa med henne.
Igår åkte vart det första dagen i city för familjen och det turistades runt ganska rejält med våra NYC pass. Vi hann med Skyride i Empire state building, central park, Guggenheim museum, Dylans candybar, middag på Hard rock café och springa runt bland kändisarna på madame Tussauds. Fötterna sa nästan upp sig när vi klev innanför dörren här hemma.
Idag var det NYC dag nummer två med en massa inplanerad shopping till pappas glädje. 34 gatan och 5th avenue hanns med innan vi tog oss ner till SoHo och shoppade på marc jacobs och smet samtidigt in på magnolia bakery och åt deras kända cup cakes. Slutligen vandrades det runt bland skrikande kineser i china town innan vi hoppade på tåget.
Nu gör pappa pasta med räkor till middag och ikväll tänkte jag och syrran smita iväg till Starbucks och titta på Björn Gustavssonfilmen som jag fick av henne i julas.

En massa bilder skall laddas in och läggas upp här, snart snart!


RSS 2.0