Den senaste månaden

Dålig uppdatering men nu har jag fixat till en fin karta som visar vart jag befunnit mig den senaste månaden.


Hela månaden


Tre veckor i Kalifornien

1. Några första dagar spenderades på manhattan med en massa turistande, brooklynmys och utgång.
2. Vi flög vidare till San Francisco. Otroligt häftig stad som pappa sagt innan och vi hyrde cyklar och trampade över golden gate bridge och runt i stan. Här firades även 4th of July med fyverkerier i hamnen.
3. Vi satte oss på en Greyhoundbuss och nio timmar senare befann vi oss i en betydligt sydligare och varmare stad. Santa Barbara var inte så mycket mer än en lång vit strand där vi spenderade dagarna och jobbade på brännan. Jag gav mig ut på en springtur längs stranden, kan nog ha varit den springtur med bäst vy jag någonsin sprungit. Som på film.
4. Efter några dagar på stranden tog vi oss till LA. där vi bodde i west hollywood. Vi spendera en dag på universal studios, såg hollywood boulevard, skylten, besök på Venice beach (baywatchstranden) och traskade runt i Beverly hills och spanade in Ozzy Osbournes hus.
5. Ännu en busstur senare anlände vi på eftermiddagen i ett 42 grader varmt Las Vegas. Casinon överallt och alla svalkade sig med drinkar på gatorna. Boendet där är betydligt billigare där än i övriga USA vilket gjorde att vi lyxade till det med ett fint hotell där vi gästade poolen och jacuzzin på direkten. Vi lyckades inte spela bort reskassan då man måste vara 21 för att göra det misstaget. Men lite sugna på att springa förbi och dra i en bandit var vi allt!
6. Sedan bar det av till Grand Canyon som var en sjuk upplevelse. Alla måste dit nångång i livet. Obeskrivligt.
7. Ännu en lång bussresa tog oss tillbaks till L.A. området men denna gången var det dags att vila upp sig på stranden igen efter allt turistande. Long Beach var destinationen där vi hamnade på ännu ett kanonboende.
8. Vi gjorde en dagstur ner till Laguna beach där vi lekte i dom stora vågorna som barn. Fin strand!
9. Sedan bar det av ner till vårt slutliga stopp, San Diego. En av favoritstäderna där vi turistade runt i hamnen och åkte upp till la Jolla dit Tobbe flyttar snart för att plugga och så vart det ett par dagar på Pacific beach. Jag och Linus gjorde som övigt kalifornienfolk och hyrde surfbrädor och jag var lycklig över dom två gångerna jag faktist stod på brädan.
10. Efter mycket övervägande tog vi iaf tåget ner till den Mexicanska gränsen och gick in i Mexico till staden Tijuana. Staden ska vara ganska kriminell och i exakt 4 timmar befann vi oss på mexikansk mark vilket vi tyckte räckte gott och väl. Vi åt tacos, drack mexicansk öl och tequila och smakade churros sedan gick vi tillbaks över gränsen och säkerheten. Folket ropade efter oss att vi var hollywood stars och att Linus var en "very lucky boy" som hade både mig och Linn med sig.
 Sedan var det dags för mig att säga hej då till Linn och Linus som skulle återvända hem till Sverige och jag spenderade två dagar själv i San Diego innan jag hoppade på mitt plan med destination Miami beach.
11. Förseningar gjorde att jag vart sittandes i Memphis ett bra tag men jag underhöll mig genom att gå runt och kika i Elvis och Johnny Cash affärerna på flygplatsen.
12. Sent landade jag i Miami där Filippa stod och väntade. Vi hoppade in i en taxi som tog oss till vårt hostel beläget två blocks från South beach. Bättre hostel får man leta efter. Vi kom dit på söndagskvällen och utanför satt alla ungdomar och drack diverse alkoholhaltiga drycker och socialiserade. Ungefär så kom våran vecka att se ut också. Fest hela nätterna långa och vi var i säng mellan 4 och 7 varje morgon för att sedan gå upp i något rimlig tid och fortsätta sovandet på stranden. Sista dagen åkte vi ner till en av Keysöarna och satte oss på en båt i fem timmar för att snorkla i ett av världens finaste rev med en massa färglada nemofiskar. Dagen til ära bjöd på en massa stora vågor vilket gjorde att två halvbakis tjejer inte mådde kanon efter några timmar och fick spendera resten av tiden på båten istället för i plurret.
Vi träffade så många otroligt roliga människor där och många är påväg runt om i USA och i helgen kommer ett gäng från Australien hit och ska spendera ett par veckor i NYC så vi ska visa dem runt i "vår" stad.

Denna månaden har varit en av dom bästa och jag har haft så kul och sett så många platser. Jag måste säga att jag är ganska lycklig som hamnat i denna familjen som har gjort att jag hann göra denna resa och framförallt att jag fick se kalifornien som var min dröm. Som au pair har man rätt till 2 veckors semester, jag har haft ca 10 veckor när mina tre resterande veckor är över. Lucky me!

Denna vecka är jag hemma i huset och är hundvakt till lilla Paris så jag har underhållit mig med att söka jobb, går promenader med Paris och ligga vid poolen. I tisdags åkte jag ner till syrran på staten island för att säga hej då och spenderade natten där. Hennes tre månader här är slut och på tisdag är hon hemma igen, men nu är det inte allt för långt tid kvar tills vi ses igen! Igår träffade jag Trine också som jag inte sett på så länge. Vad jag har saknat alla tjejer här men syrran har tagit bra hand om dom!

En liten update fick ni nu. Jag lägger in lite bilder med men jag väntar på en massa fler från höger och vänster.


San Francisco - Cykla över golden gate bridge


Mitt ute i ingenstans -I pausen efter att ha suttit stilla på en buss i 9 timmar behövde vi en glass och ett friskispass med Linus som ledare


Santa Barbara pier

 
Hollywood - Vi fick köa för att komma fram till Mickael Jacksons stjärna som var täckt med blommor

 
Vilken kändisfamilj jag har, både syrran och mamma på hollywood blvd

 
I L.A. vart vi kändisar och intervjuade om solbränna för kanal 4

 
Jacuzzibad och vandring i Las Vegas

 
Grand Canyon

Ombyte efter bad i Laguna beach


Baseballspel utanför los padres arena i San Diego


Surfers på Pacific beach

 
I Mexico hamnade vi på en av dom största klubbarna där vi testade pulsen på golvet dagtid

MIAMI

 
Svalkning och snorkling i Key Largo

 
Kända Miami ink och middag på stranden


Gigantisk mojito på stranden

 
Nya australienska och irländska vänner


Fina fina vän


Snabbgenomgang LA - San Diego

Mycket att uppdatera, vi kor en snabbgenomgang.
Vi hann med en hel del i L.A. Hollywood blvd, (hysteri kring Michael Jacksons stjarna i marken), venice beach, bio i hollywood (bara for sakens skull), stjarnjakt i beverly hills, vi hittade ozzy osbournes hus iaf. Efter LA hoppade vi pa bussen till ett kokande Las vegas. 107 farenheit bjods det pa och folket gick runt mitt pa blanka dagen med monsterstora drinkar  och ol i handerna. Vi bodde pa ett lite finare hotell om man jamfor med tidigare boplatser och vi svalkade oss i hotellets pool och jacuzzi. Vi drog vidare till Grand Canyon som var en maktig upplevelse som man maste se nan gang i livet. En harlig nattbuss tog oss tillbaks till L.A. men denna gang for att spendera nagra dagar pa Long beach. Har tog vi en dagstur soderut for att steka lite pa Laguna beach. En lite annorlunda strand mot vad vi sett tidigare och vi lekte och skrattade som barn i dom stora  vagorna som helst ville kasta av oss vara bikinis och badshorts.
Nu har vi precis spenderat nagra dagar i mysiga San Diego. Tva dagar har spenderats pa pacific beach dar jag och Linus hyrde en varsin sufbrada for att smalta in bland alla surfermanniskor. Vi kom levande upp pa stranden igen och gjorde val inte allt for daligt ifran oss. Jag ar stolt over mina tva hela ganger jag faktist stod mer an en sekund pa bradan. Linus var liiiite duktigare,  haha. Kul var det iaf. Igar gick vi over gransen till Mexico och besokte staden Tijuana. Vi avnjot mexicansk ol och tequila och till det kandes det anda ratta mexicanska tacos. Mexicanarna kallade Linus for "Lucky guy" och forklarade hur lyckligt lottad han var som hade tva flickvanner. Lyckos honom!

Nu har jag precis sagt hej da till Linn och Linus som ska flyga och sitta pa flygplatser i 1,5 dygn innan dom ar hemma i Sverige igen, stackarna. Jag ska spendera tva natter har i San Diego och ha lite kvalitetstid med mig sjalv innan jag moter upp Filippa i Miami pa sondag.



L.A.

Vi har hunnit lamna bade San Francisco och Santa Barbara och befinner oss nu i ett soligt och varmt Los angeles.
Santa Barbara var urmysigt med manga harliga strander. Vi unnade oss en heldag pa stranden och fixade till en snygg branna och avslutade kvallen med middag pa pieren. Livet ar daligt ibland. Fran Santa Barbara hoppade vi pa var kara greyhoundbuss som tog oss till L.A. Efter lite bussakning fram och tillbaka hittade vi vart hostel i west hollywood. Vi har hunnit se den kanda skylten sett alla stjarnor i marken (hysteri och ko for att komma fram till michael jacksons) och idag har vi spenderat dagen pa universal studios. Vattenshow och karuseller och behind the scenes runda bland alla studios. Imorgon ska vi upp tidigt och spendera dagen pa Venice beach, mer kand som baywatch stranden. Pa kvallen ska vi ga runt och forsoka hitta lite kandisars hus i Beverly hills.

I overmorgon tar vi en tidig buss till Las Vegas och sedan vidare till Grand Canyon!

Hej svejs!


Upp och ner, ner och upp!

Vi kampade oss upp klockan 2 imorse pa vart hostel i New York. Klockan 6.00 lyfte planet fran JFK med destination San Francisco. Sex timmar senare landade vi men fick dra tillbaka klockorna tre timmar sa San fran hade knappt hunnit vakna nar vi landat. Vi hittade vart hostel som ar hur nice som helst, bara en massa ungdomar och frasht. Vi droppade av vara vaskor och borjade traska runt direkt. Backe upp och backe ner och gatt langs kusten pa pierer, sett Alcatraz fangelsett och golden gate bridge pa hall och tagit en liten nap pa union square. Kanonvader ar det har, dock kallare an hemma i NY men solen steker och Linus lyckades branna sig forsta dan! Imorrn blire solskyddsfaktor 30(!) nar vi ska cykla runt hela dagen och over golden gate bridge. Jag ar kar i stan och den ar lika fin som pappa berattat. Lite avis pa Tove som bott har, den ar naaastan lika bra som NY, lite mindre och lite mysigare.
Dagens miss var nar vi tankte ta oss ut till on dar Alcatraz fangelset ligger och det visar sig att man skulle bokat det langt i forvag och forsta lediga tid var pa sondag. Da ligger vi och steker pa en strand i Santa Barbara!

Nu ska jag sluta norda har. Jag har varit uppe pa tok for manga timmar for mitt eget basta och somntimmarna behovs infor morgondagens cykeltur!

Jag tankte ladda upp lite fina bilder men jag hittar inget uttag. Jag skall fraga nagon imorgon om hjalp.  Natti natti! 

Vi drar vidare!

 Idag spenderar vi sista natten pa vart hostel har pa manhattan. Vi ska kampa oss upp vid 2 tiden och bege oss till JFK dar vart flyg till San Francisco vantar.
Vi har haft sol varje dag och vi har hunnit se det mesta. Solat och myst i brooklyn med utsikt over brooklyn bridge och manhattan, upp i rockefeller center ,SOHO, chinatown, frihetsgudinnan, wallstreet, middag pa pier 17 och en massa timmar vandrandes i central park. Jag och Linus borjade morgondagen med en springrunda i central park. Det ar tankt att vi ska springa en runda varje morgon iaf.

Nu vet ni lite iaf. Far skriva mer nan annan gang. Datortiden haller pa att ga ut!
PUSS pa er!


RSS 2.0