sunday bloody synday

En riktig pluggdag hare det blivit idag, hur effektiv den har vart är en annan fråga. Jag har kämpat med mitt Confession of a Shopaholic arbete samtidigt som TV:n har varit på. Allt annat känns så mycket roligare, till och med att städa, när man har skolarbete som väntar..

Kvällen har spenderats med min kära collegevän Sara på Starbucks i Chappaqua. Inget internet som distraherar och ingen TV, perfekt. Medan det regnade och blixtrade utanför fönstret satt vi innanför och var sociala med te och skrev på våra arbeten. Nu kör vi på pluggsöndagar tillsammans tills vi slutar om sex veckor!



The notebook

Barnen sover och jag skall fortsätta kvällen med glass m. krossade oreo cookies (endast för att det är bra för min onda hals, haha) och denna underbara film, the notebook.



natti natti

Las chicas looooocas

Först var vi ett helt gäng tjejer som förade på Las chicas locas. Mat, mojitos och sangria i massor. Träffade även au pairen Anna som kom till min gamila familj i Jersey efter mig. Dock var inte hennes vistelse där allt för lång heller och även hon har en ny familj. Något är fel. Sedan vart det en snabbis på Ultra som inte var taggat alls, så vi åkte vidare och skulle möta upp resten på Tenjune, som visade sig var smockfullt så vi kom inte in. Vi träffade oväntat några killar från Paris och hängde med dom en stund på Bagatelle.
Kom hem 7 imorse och efter några timmars sömn vaknade jag av att huset levde. Skulle slå upp ögonen när jag märker att något hindrar ögonlocken från att öppna sig...det visar sig att jag har fått en ögoninflammation. Just nu är väl kroppsstatusen inte den bästa. Sandpapper i halsen, igenpluggad näsa och ögoninflammation, men annars mår jag kalas!
Riktigt bra väder ute så jag får dåligt samvete nu när jag sitter här vid datorn, när det är earth hour..fyfy! Men jag måste  skriva klart mitt shopaholic arbete som skall in på tisdag!
Barnpassning ikväll, Middag och film. Inte allt för ansträngande. Men det hade ju varit liiiite roligare att vara på long island, göra tacos och ha myskväll med Flippsen.

Tjing! 

Äntligen fredag!

Helt frisk är jag inte men vi kör ändå. Jag får hoppas att lite dricka gör gott för min onda hals. Ikväll skall jag och nåra tjejer fira den nyblivna 21 åringen Sanna firas och slå klackarna i taket på Las chicas locas!
Vet fortfarande inte om jag ska jobba på lördag eller inte (fruuuustrerande) men antagligen kommer jag bo hos Flippsen på long island över helgen.

Fiint vårväder ute nu - me like!

Gratulationer

GRATTIS GRATTIS GRATTIS
Den första i efterskott på namnsdagen, jag hade inte glömt dig syrran *host*
och...
min kära kusin Louise som fyller 19 idag!
 


VÅFFELDAGEN

Såg imorse att det var våffeldagen idag och tänkte att det säkert osade från våffeljärnet hemma hos familjen Marklund på backen. Tänkte efter vad jag hade för alternativ - åka och köpa ett våffeljärn eller värma på en av dom frysta våfflorna vi har i frysen. Kände inte att något av alternativen var så lockande så ställde in mig på en dag utan våfflor, snyft.
Men så vart det icke!
Efter skolan åkte jag, Pernilla och Malin till Norwalk där dom har en skandinavisk affär/fik där vi mumsade våfflor med varm choklad. Dom hade en massa svenska varor där, (julia?) Marie kex, kaviar, nyponsoppa, fiskbullar och en massa annat gott. Såklart fanns det godis också, en 200g marabouchokladkaka för 8 dollar - helt sjuka överpriser!
Det kom in en man som såg rätt förstörd ut när han fick höra att man inte längre får importera lakritsbåtar pga något ämne där i.
Ibland är det svårt att vara svensk i detta land...



24 mars

Morgonen - Te, tvätt, sova. Fram tills dess att Verizonkillen vile besöka mitt rum för att byta min tv boxer. I och med bytet la mitt internet av, vi får skypea imorrn syrran!
1,5 timme av eftermiddagen spenderade jag med min värdpappa. Tyvärr är det inte så ofta bara vi två sitter ner och pratar och nu var det väl mer eller mindre tvingat då vi satt i en bil. Härlig man med humor! Vi åkte iväg i 45 min för att åka till garaget för att han skulle hämta sin cab för att där komma på att han glömt nyckeln hemma. Så det var bara till att vända. Det man inte har i huvudet...
Eftersom jag tidigare sagt att jag skulle tänkta på det här med att förlänga efter mitt år sa jag nu att jag tänkt klart och att jag kommer åka hem när året är slut.  En mer förstående människa får man leta efter, skönt! Han tyckte mina planer lät bra och att jag måste höra av mig om jag tänker komma hit till New York och plugga i framtiden. Dom kommer börja sitt letande redan i maj någon gång, det kommer kännas konstigt! Han sa att dom nog vill ha en ny tjej från Sverige, antar att jag gjort bra ifrån mig och knockar bort deras tidigare trend med tyskor.

Natti natti!

Sjukstuga

När jag skypeade med mor min för någon dag sedan meddelade jag glatt att jag inte varit sjuk sedan jag kom hit till Amerikat. Jag brukar alltid dras med iaf enlätt förkylning under vinterhalvåret men här har jag varit frisk som en nötkärna. Antar att jag skulle sagt peppar peppar... För nu ligger jag här och har sjukstuga i mitt rum. Var kanonväder igår, idag med, så jag var ute en hel del med barnen och hoppade studsmatta. Antar att jag gjort det klassiska vårfelet och kastat av mig kläderna för tidigt.

Nu skall jag vila  och dricka TheraFlu tills barnen kommer hem från skolan och hoppas jag känner mig piggare!


Weekend

Utgång i fredags med Sara, Filippa och gästande Amanda från Washington! Har helt glömt bort att skriva att min lilla Bella är i stan med sin vän Emma. Dom skulle egentligen följt med ut men en dåligt tillagad kyckling förstörde deras utekväll. Vi ska ses nästa helg iaf!!
Vi hann med många ställen i fredags. Först åkte vi och tog en drink på High bar, ett ställe som kommer vara grymt på sommaren när deras takterass är öppen. Sedan gick vi en snabbis till Ultra innan vi dansade vidare till Kiss and Fly där vi spenderade största delen av kvällen. Så himla bra ställe det där. Sedan åkte jag och Sara vidare till ytterligare ett ställe och Flippsen och Amanda tog sig hemmåt för att vara pigga på lördagen när det skulle turistas i stan.

På lördagen åkte jag och Sara till Forever XXI som öppnat i stamford mall. En Forever 21 butik i två våningar som är större än deras första och tidigare största butik i L.A. Oftast är forever 21 en enda stor hög med kläder men denna var otrligt fin och välorganiserad. Hoppas den förblir så. Ett linne och en blommig soomarklänning fich jag med mig iaf! Kvällen vankades det jobb. Det bakades chocolate chip cookies (from scratch! ) och kollade på film. MYS!

Idag var Sara snäll och följde med mig på uppdrag i Pelham Manor. Sedan åkte vi vidare till Rye, en stad som ligger vid vattnet med utsikt över Long island och åt lunch på Cosí. Sedan åkte vi och kollade på biofilmen Duplicity med Julia Roberts. Men jag somnade och missade lite av filmen så jag kan nog inte ge den ett rättvist betyg! Att somna under filmer har blivit lite utav min grej. Sa jag att jag inte är någon filmmänniska?!
Helgen har varit kanoners och våren är här. Pratade med syster idag och hörde att ni får ännu mer snö nu - Grattis!


Ballongkalas på Kiss & fly



Lördag morgon


Kvalitétsskor! Ännu ett par skor gav upp och jag dansade på tå resten av kvällen, credd till mig!


FAB!

Kollade in Klingens blogg som precis blivit plåtad i indianoutfit. Helt underbart vackert.

 

Finally!

Jag har precis skrivit klart och skickat in mina 10 sidor jag fick i läxa från helgens kurs. Fem sidor om mig själv och fem sidor om valfri amerikansk kändis, jag skrev om denna dam...



Utanför fönstret regnar det, rätt mysigt så länge man slipper gå ut i det.
 Ikväll blir det myskväll med Sara!

St. patriks day!

Idag är det en grön dag, nämligen St. Patricks day. Är inte så kunnig om denna högtid måste jag erkänna, det som ploppar upp i huvudet är ett gäng grönklädda irländare med en Guinness i handen. Imorse kunde jag läsa i tidningen om hur man skulle tappa upp den perfekta guinness ölen och att detta var något som kollades av experter ute på NYs pubar. Viktigt viktigt. Den årliga St. Patricks day paraden har vandrat längs 5 th avenue, det hade nog varit en häftig upplevelse att stå där och känna på den irländska pulsen. Jag antar att Danne som tagit sig till självaste Dublin har haft en mer fartfylld dag/kväll/natt... ja dom festar säkert än!

Inget firande för mig alltså men det har varit en ganska grön dag ändå. I förmiddags tittade dom mystiska små tomtarna fram igen. Med små tomtar menar jag några män (av utseendet att säga kommer dom från sydamerika) med utrustning med uppdrag att städa tomten. I höstas kom dom och tog bort löven varje vecka. I vintras kom dom och skottade bort snön direkt efter en snödos och så kom dom nu idag igen. Denna gång med uppdrag att vårstäda = kratta bort överblivna löv och grenar. Poff så var gräsmattan några nyanser grönare och rabatterna finare. Vilken lyx!
Sånna små nissar skulle jag ge min kära mor att ha hemma och på landet. Tror inte det skulle vara så poppis om jag packade upp resväskan och där låg fyra karlar, men med en sån där lövblåsare skulle jag nog bli lite omtyckt!

Klockan är redan framflyttad till sommartid, all smuts från vintern är borta och solen är här.
Våren, du är så välkommen!


Vår tomt är pretty big vilket krävde en lunchpaus. Där satt dom alla fyra på rad med matsäck, sweet.

Two step!

Vi får väl kalla denna låt för Silver Bay låten! Under danslektionen ledd av snyggläraren hörde vi den x-antal gånger innan koreografin satt som en smäck. Senare på kvällen på discot spelades den såklart och alla tjejer dansade synkat (...eller?). Om inte annat kände man sig ganska grym och som att man var direkthämtad från bronx gator...YO!

 

6 months, Silver bay

Idag är det en STOR dag!
Jag har halvtid här i US and A och min storasyster fyller 23 år - GRATTIS!

Nu är jag tillbaka i dom varmare delarna av NY efter en KANONhelg! I fredags bar det av till Silver bay för att gå en weekendkurs för au pairer. Efter 4,5 timme lång roadtrip var vi framme bland berg och snö mitt ute i ingenstans. Väldigt fint dock.
Vi kom ganska tidigt vilket gjorde att vi kunde signa upp på vilka kurser vi ville. Några blev att lära sig discodans, göra drakar, american criminal justice, facebook och foto. Inte seriöst på något sätt men det var kul!
Många nya ansikten och kontakter knytna. Alltid kul med nytt folk!
Ätit har vi gjort en hel del i helgen. Under alla måltider har det serverats bra mat och ett stort salladsbord. LIKE!

Ju tidigare man anmält sig till kursen ju finare rum fick man. Jag och Filippa var lite sena vilket genererade i stället kanske sämsta rum. Ingen toa på rummet, dock vägg i vägg. Bra tänkte vi då vi slipper gå långt till den. Mindre bra efter första timmen i rummet då vi märkte att när folk spolade lät det som att det monsun-regnade i vårt rum. Inte så kul klockan 6 på morgonen.
På lördagen vankades det disco och vi visade upp danserna vi lärt oss under dagen. Vi letade upp en liqour store i närheten och fixade lite sörmys på vårt rum och senare även på killarnas rum (dom finns, men dom är )!
Dans hela natten lång tills vi tog oss tillbaka till våra fina rum svettiga och glada.
Då har jag klarat av all mina 6 credits man skall ta här, när marketingkursen slutar i maj och när jag gjort läxan vi fått från helgens kurs!

Idag åkte syrran coh Amelie hem från kära Jamaica. Läste deras blogg och såg att dom har suttit fast här i NY på flygplatsen ganska länge. Synd att jag varit borta hela dagen annars hade jag gärna åkt dit och pussat lite på dom!



 


Silver bay

Igårkväll kom Filippa hit så åkte vi och kollade confessions of a shopaholic. En riktig tjejfilm och man måste väl erkänna att man känner igen sig till viss del. Värd att se!
Vid 12-tiden idag hämtar Malin och Caroline upp mig och Flippsen för att sedan påbörja en 4 timmars bilresa norrut till Silver bay. Där skall vi spendera hela helgen på en skola för au pairer. Har hört både bu och bä om den men det blir vad man gör det till! Jag måste ta sex credits under mitt år här, tre av dom är min marketingkurs och under denna helg skall dom tre resterande tas. Vi skall lära oss allt från hur man gör glass till amerikansk historia - intressant!


Nu bränns det skivor med bra musik som skall dunkas under vår lilla roadtrip!

God morgon!

Såg denna reklamen igårkväll, helt otloligt. Är det någonstans denna produkt skall finnas, är det i detta land.


DISNEYÄGG

Yes, som vi har längtat efter dom. Speciellt eftersom dom skall smaka godare, vara proteinrikare och ha mer omega 3 än vanliga ägg. Då undrar jag - vad har man givit dom hönorna?

Next year

Där stod dom två enkla orden: Next year
Ämnet är oundvikligt och medan jag hört andra au pairtjejer som berättar om hur familjerna frågat hur framtiden ser ut har jag klarat mig undan ganska bra. Jag har fått lite hintar av M. och barnen pratar om att "nästa år då skall vi...".
Iaf så fick jag ett mail av min värdpappa idag under dagen med överskriften next year. Jag läser vidare där det står att dom verkligen tycker om mig och att det vore underbart om jag ville stanna längre.
Jag har såklart tänkt på det jättemycket men kommit fram till att jag vill resa mer och  se fler ställen ett tag innan jag börjar plugga. Att stanna här skulle innebära ett heltidsjobb och heltidsstudier. Jag tror att jag efter det här året kommer känna mig ganska klar med au pair livet och passa barn även om jag tycker om dom extremt mycket. Jag har verkligen haft tur med min familj!  Men när man hör ord som "The kids love you and you have quickly become a great part of our family." blir man rörd och tänker om en gång till. Det är svårt att säga nej tack utan att få dåligt samvete, men ibland måste man.

De undrade om jag visste någon i Sverige som vill åka hit som au pair som jag kan rekommendera. Någon?

Nu vart det ett väldigt seriöst inlägg men det handlar ändå om framtiden, vilket man borde ta på ett seriöst sätt.
.Seriously.

Denna film visar abc family på söndag, känns nästan som ett måste


Au Pair 3 - adventure in paradise

Det går bra nu

Har precis kommit hem från skolan. Jag fick tillbaka mitt midtermprov jag gjorde förra veckan som var märkt med betyget B. Hon visade oss en kurva på hur provet gått för klassen och majoriteten hamnade på C så jag skall vara nöjd. Efter lektionen hände en annan rolig sak. Min professor kom fram till mig och Karolyn med ett erbjudande. Det finns nämligen ett program man kan gå med i där man skall gå med nya studenter och visa dom runt på skolan. Hon tyckte våra personligheter skulle passa perfekt för det. Att vara med där visar att man är engagerad i skolan och är jättebra att ha i sitt CV i fortsättningen. Det är ju ändå ett litet marknadsföringsjobb. Om vi var intresserade skulle hon mer än gärna skriva rekomendationer om oss.
Så efter lovet, som är nästa vecka, skall jag gå och anmäla mig!


Tjing!

Namnsdag och kvinnodagen!

Idag är det min namnsdag och den Internationella kvinnodagen (som dock inte firas här!) Grattis till mig själv och min gudmor med samma namn - SIV!

Nu är värmen här på riktigt och i lördags satt jag, Filippa och Elin ute och njöt av solskenet med en varsin smoothie. På kvällen bestämde sig jag och Elin för att färga våra hår. Jag tog färgen askblond som jag brukar ta men den här gången gick någonting väldigt snett och jag håret blev grått! Jag fick låna en mössa av Filippa att ha på mig idag påväg hem tack och lov. Jag tackade gud att ingen var hemma så jag satte i min guldblonda färg snabbt som tusan och reultatet vart en guld/grå/brun färg. Helt okej faktist. Nu skall jag låta håret vila upp sig och ge det en massa vitaminer och inpackningar så skall det klippas och slingas blont när Filippas vän som är frisör kommer hit.

 
Så här kul hade mina skor i fredags... dessa ersattes ganska snabbt med dessa Alexander Wangkopior. Love it!


Silverhår. fint.


Grattis pappa!

Idag fyller min ära pappa 53 år, GRATTIS!!!

Kvällen igår vart greeeeeeeat. Vi hamnade på en modellförfest i en extremt snygg lägenhet i midtown. Med våra högsta klackar på gick jag, Malin, Filippa, Elin och Pamelina runt och sträckte på ryggarna för att passa in. Efter det tog vi oss till ett smockfullt Tenjune och dansade till stängnig. Bra ställe där vi lär hamna fler gånger!
 
Nu skall jag och Flippsen dra oss upp och duscha och ta oss ut i det fina vädret, 17 grader idag.

Det luktar vår...

HELG!

Denna veckan har gått otroligt snabbt! Snön håller på att smälta bort utanför fönstret och det skall bli 15 grader på lördag - me like!
Ikväll var det egentligen planerat att vi skulle gå till webster hall, ett av dom få ställena här i stan där 19 åringar får komma in. Men vi kände oss mer taggade på Tenjune, ett ställe jag aldrig varit på men det låter kanon. Sara var där förra helgen, likaså Justin Timberlake! Gick in och kollade deras hemsida och det verkar va ett litet kändishak, hittade b.la. gossip girltjejerna, chris brown, Paris hilton och Lindsey Lohan på vimmelbilderna. Det var även där Britney firade sin 27 årsdag nu i december!
Vi summerar och hoppas på att det blir lite kändisspan ikväll alltså!


Silence, I kill you!

Mina barn kollar på detta klipp minst en gång om dagen och skrattar lika mycke varje gång!



Hellooooooo, I'm lindsey Lohaaaan!

Midterm och sovsällskap

Gick in i klassrummet igår och vart chockad över hur många själar som var där...i tid! Eftersom man bara får sitta fyra vid borden under prov och "mitt" tjejbord redan var fyllt gick jag tillbaka till grabbordet där jag tillbringade dom första lektionerna. Granit, den amerikanska fotbollsspelaren med kritvita tänder hälsade mig välkommen tillbaka med ett high five! Dock vart visiten kort och jag vart tvungen att flytta därifrån och inse att den enda lediga platsen var nere i ena hörnet vid ett datorbord. Provet kom och jag plöjde igenom frågorna. Det här går ju kanon tänkte jag men ibland fick jag problem. Vissa frågor är skrivna med formella och svåra ord som, något jag inte är bäst på. Detta gjorde att på några frågor förstod jag inte ens vad hon ville ha fram, ville hon veta om en speciell arbetsgrupp ökat eller minskat. Men men, vi får se hur det slutar!

Taylor, mitt äldsta barn, har tjatat på mig i 1 ½ vecka om att hon vill sova tillsammans med mig men jag har nekat och suttit med näsan i skolböckerna istället. Igår när provet äntligen var över gick jag och la mig tidigt 9.30(!) med min lilla tjej brevid mig. Välbehövligt med många timmars sömn efter att ha varit upp länge många nätter i rad.

Har kärat ner mig i denna låt...




Och hur snygg är inte Jessica här?!

The city

Idag skottade jag fram min snöbegravdabil och tog med mig Tess och småtjejerna för att spela tennis. Vilka stjärnor! Det vart inte så mycket spel, mest en serv och sen om man hade tur fick man tillbaka den. Har inte spelat tennis på länge nu men funderar på om man kanske skall ta sig dit igen och spela "på riktigt".

Har haft ont i huvudet hela eftermiddagen och kvällen. Det beror nog på för lite vätskeintag idag. Så nu har jag precis tagit min första alvedon sen jag kom hit till US and A och dricker en massa vatten. Jag kör fortfarande på mina alvedon hemmifrån som faller sönder i munnen. Jag måste lära mig ta riktiga tabletter snart!
Har lagt ifrån mig pluggböckerna för dagen och gosat ner mig i mina tre filtar och tittar på the city...för första gången. Nu får vi se vad den serien går för. Jag skall bli en bättre TV-tittare för jag har tydligen missat en hel del. Entourage säsong 5, O.C.,Gossip girl och the city! Dom två sista känns som ett måste eftersom dom utspelar sig här i samma stad, lite kul.
Jag är inte någon tv-människa och har ingen koll på varken filmer eller skådespelare. Men nu skall jag försöka följa the city varje måndagskväll iaf!

Wish me luck...luck!


Jag ser det snöar..

Vaknade, satte på datorn och ser att både jag och barnen har en såkallad snowday idag från skolan.
Det betyder en heldag med barnen hemma, jag som skulle plugga?! Det har kommit en snöstorm under natten, det som var vårväder för någon dag sedan?! Man blir inte klok på vädret här. Jag hoppas dock att detta är sista vändan med snö.

Nu får våren komma på riktigt tack!

Den 2 april slår topshop upp portarna här i NY, efterlängtat! Sedan jag kom hit i höstas har det stått att dom öppnar i spring men inte när.


Nu vet vi - 2 APRIL!

Hej då!

Ikväll bar det av till en asiatisk restaurang i Greenwich, CT för att ta avsked av Hanna som åker hem till svedala på torsdag!


Pernilla, Hanna och Elli

Jag måste gratulera min kära storasyster och pojkvän till lägenheten! I april sker flytten till den jättefina lägenheten i Gröndal vid vattnet. Jag får komma och hälsa på lagom tills färgen torkat och allt är på sin plats, ser mycket fram emot det!

En sån man skulle vilja ha två av

Filippa är en kul typ hon!
När vi var på bio köpte stephanie en chocolate chip cookie glass i american size, alltså megastor! Filippa smakar och säger

"åh, det där är en typsik sån sak man skulle kunna äta två av!"

...så pratar folk om att au pairer går upp i vikt, förstår inte varför...


idolbild - henne skulle man vilja ha två av!

Kändisspaning i New York

Igår när jag mötte upp barnen när dom kom med skolbussen hoppar Michael in i framsätet och säger "Maaaaalion (mitt nya namn av barnen, pretty!), I missed you today!". Sånna dagar väger upp dom dagar då man helst bara vill packa ihop och ta första flyg tillbaks till Suecia. LOVELI!
Igår kom Filippa hit från Long island så åkte vi ner till New rochelle där vi mötte upp Stephanie och Desiree för att kolla på fired up. En väääldigt rolig film, starkt rekomenderad! Väl hemma efter filmen introducerade Filippa mig för serien "mia och Klara" som går på svt hemma. Otroligt sjuk humor och med två halvtrötta tjejer vart det mycke skratt!

Imorse vart det snooze x 3 innan den stängdes av. Det som skulle bli en långdag på stan vart inte alls så lång men vi hann med lite shopping på forever iaf. En ljus jeansjacka (finally!), ett par sandaler, en ring och bed heads shampoo och balsam som är helt underbart. Testade det hemma hos Filippa och vart kär, fräsch appelsindoft! I samma affär såg vi en papperskorg, en svensk sådan. För er som inte vet vad en papperskorg är kan jag berätta att det är en kändis! Ett smart uttryck min faster kommit på. Istället för att säga "kolla där är en kändis" till den man är med, med chans att personen hör säger man bara papperskorg och nickar lite mot personen. På forever 21 hittade vi Sofi Fahrman, en modebloggare vars blogg jag följer så jag visste att hon höll till här i NY. Men hur stor är chansen att man springer på henne? För er intresserade hon hade shoppat på american apparel och victorias secret!


Sofi Fahrman

Idag är det min värdpappas födelsedag. Eller egentligen inte, han är en av dom som fyller år på skottdagen. Vilket gör att han egentligen inte har nån födelsedag i år men det känns ändå logiskt att fira honom idag istället. Påväg hem från stan stannade jag och köpte en väldigt fin blombukett till honom. I år fyllde han 12 och en fjärdedels år, ta det gånger 4 så har ni hans "riktiga" ålder! Han och min värdmamma åkte iväg för att fira honom på restaurang vilket innebar en jobblördag för mig. Nu skall jag somna till crossroads som precis började på TV:n!

 
Dom här bilderna hade jag glömt bort, men dom togs precis innan jag skulle hämta tjejerna på flygplatsen. Atar att jag fick för brottom och hann inte lägga upp dom, glad var jag iaf!



RSS 2.0