1 DAG KVAR!

Presentationen idag gick kanoners, läraren var nöjd och en snäll klasskompis kom fram och sa att vi var den bästa gruppen, härligt! Nu blir det full koncentration på vad som händer om ganska precis ett dygn. Då står jag nämligen på Newarks flygplats och pussas och kramas med mamma, pappa och Milla!



HOT!

Efter att vi gått upp imorse och insett hur varmt det egentligen var (31 grader!!!) bestämde vi oss för att vi hellre ville spendera dagen här hemma hos mig än att ta oss in till Manhattangrytan. Det vart smoothies och yoghurt på Tazzas uteservering, häng i Armonks park och sedan göra pick-nickmat och äta ute på vår baksida.
Vi försökte hitta lite skugga eftersom våra kroppar redan fått på tok för mycket sol under gårdagen och lite för mycket smärta vid läggdags.

 
Lördagen spenderades på Greenwich (Tod's point) beach


På kvällen vankades det tacomiddag hemma hos mig vid poolen

 
Vi skålade med cola och Paris kollade in solnedgången

 
Brun (röd) brända tjejer på trappen

'
Självutlösaren fick hjälpa oss med ett hoppkort

Nu blir det grillade amerikanska hamburgare till middag ute i solskenet, sen träning och sen ikväll måste jag fixa klart allt till morgonens presentation i skolan!


Central Park

31 grader och sol, idag hittar ni mig på en filt i Central Park.

Det togs många bilder igår och fler ska tas idag. Jag lägger inte ett litet bildspel ikväll.

GOOOMORRON

Det var mörkt i biosalongen igår, endast jag och en till tjej som sken med vårt blonda svall i den annars fullsatta salongen. Jag och Filippa hade tagit oss ner till New Rochelle (NÄRA bronx) för att kolla på premiären av Beyonces nya film Obsessed. Det fightades mellan  Beyonce och en vit tjej och hela publiken skrek när Beyonce slog tillbaka. En kamp mellan färgerna och Beyoce stod som segrare i slutet. GO BLACK! Jag (som vanligt) fick tunga ögonlock och undrade om jag skulle gå därifrån under första halvan av filmen. Men det vart mer spännande mot slutet så då hängde jag med i fighterna, haha!

Nu ska vi hämta upp Elin i Stamford och åka till Greenwich beach (Tod's Point). Idag ska det pressas i den 29 gradiga värmen och äta picknick mat med utsikt över manhattans skyline.

Tjingeling!


HUJEDA MIG!

Denna morgon har ägnats åt att förminska innehållet i denna...

...det är sjukt vad jag har hunnit samla på mig mkt saker!

Anledning - La familia anländer snart (fem dagar!) och med dom kommer jag skicka en av mina resväskor. I utbyte får jag en vandringsryggsäck att ha i sommar när det ska tågluffas i kalifornien, peeeeerfekt! 
Vinter/höstjackor och stövlar åker med, det är med en snyftning jag packar ner skidkläderna som inte kom till användning. I väskan ligger nu också troligen mitt bästa köp här i US and A som använts flitigt, nämligen mina Calvin Klein skinnhandskar jag köpte på woodbury commons outlet för en bra penning.

Jag får nog inse att jag inte kommer ha användning av dom längre då vi går mot varmare tider. I helgen ska det se ut såhär:

UPP OCH NER, NER OCH UPP

Jahapp, nu får vi se hur det blir med modeshowen. Designern sa igår när vi va där att hon ville ha ett "genrep" på måndag kl.3 vilket alla vi tre sa att vi inte kunde närvara på då vi jobbar dagtid. Då gick hon med på att vi skulle ses på själva showdagen lite tidigare och ta allt då. Men idag fick jag ett samtal och nu är det tydligen obligatorisk närvaro på det där mötet. Då fick jag snällt tacka nej till hela saken. OM jag skulle gå skulle det betyda att jag skulle behöva ta ledig en hel dag och någon av mina värdföräldrar med, tror inte dom skulle hoppa av  glädje över det. Jag jobbar ju bara en timme på morgonen sedan har jag ledigt till 3-tiden då jag börjar på riktigt och ska skjutsa barnen överallt. Det fungerar helt enkelt inte. Trist men men, thats life! Vi får se vad dom gör nu när dom förlorar 3 modeller av 5, inte så genomtänkt att välja au pair modeller kanske?!

Vi kom iaf med på postern till eventet, vi får leva på det!

EVALUATION

Det är inte varje dag man får sin kropp granskad. Desgnerns bedömning vart följande: Långa fina ben, bra upptill men kanske lite stor rumpa. Där fick jag det svart på vitt, syrran har rätt! haha Efter den kängan och när jag klätt på mig igen fick jag iaf beröm för min klädstil och att jag bär kläder som passar min kropp. TACK!
När man gick därifrån ville man ju helst avstå från mat i minst ett år. Stackars modeller som får höra sånt varje dag, inte konstigt att anorexi är en vanlig sjukdom bland tjejerna! 

Vi ringde Elin som kommit dit en halvtimme tidigare och det hon fick ur sig var, "jag har aldrig känt mig så tjock och vill bara här ifrån!". Där inne stod designern, lite andra människor och en lång pinne, en riktig size 0 som också ska gå med oss! Elin hade fått ta av sig allt utom trosorna och blivit bedömd med size 0 tjejen brevid, hon fick höra många fina ord...hm... Jag och Sara hade mer tur än henne iaf och fick behålla BH:n på när vi bytte om. Jag testade en ganska vanlig fin kostym men jackan vart för lång i ärmarna så hon bytte ut den mot den tantigaste kavajen jag sett i ceriserosa. Den passade iaf (tyvärr) bra så den ska jag ha på visningen och mera saker hon ska plocka fram. Sedan ville hon att alla vi skulle gå i underkläder också. Då sa jag att min familj skulle va där att jag kanske inte ville ha dom minsta trosorna hon hade. Hon förstod mig bra och tyckte att jag skulle känna mig bekväm i kläderna var viktigast. Så nu kommer jag få gå i nattlinnen och underkläder men kankse med en tillhörande "rock" .

Dom kommer fota oss när vi går modevisningen som vi kommer få och lite kommer komma upp på deras hemsida. Hur det här än går ser vi det här som en rolig grej. En modevisning i NY bakom sig känns ganska kul att ha!

Dagens - Sara om min kommentar från designern "rumpa måste man ju ha för att kunna skaka loss på dansgolvet". Helt rätt!!!


YTLIGT

Ytligare inlägg får man leta efter...
Ögonstatus. Det är alltså ett blodkärl i mitt öga som spräckts. Hittade lite mysiga bilder på nätet som ser exakt ut som mitt öga. Det ska ta 10-14 dagar tills det ser normalt ut igen. Nu har det gått en vecka och set har slutat sprida sig iaf. Det går åt rätt håll! :)

Efter jobbet ikväll skall jag bege mig in mot NYC och träffa en designer. Elin och Sara kommer göra mig sällskap. Vi ska nämligen gå en fashion show för denna designer på klubben Johnny Uthas på torsdag nästa vecka. Klädseln kommer vara kostymer och underkläder, väldigt stiliga sådanna. Får se vad det är för underkläder eftersom min familj kommer sitta i publiken. Pappas lilla flicka går halvnaken inför en massa business men, inte så populärt kanske. Vi får se vad dom säger idag när vi ska testa allt. En kul grej iaf!


Vi får se vad dom säger om mitt öga, men om google har rätt skall det röda hinna försvinna innan modevisningen.


HEAT

Igår åkte jag in till stan och mötte upp folket inför vår utgång på Mansion...trodde vi iaf. Ryktet om att Tommy Lee skulle gästa klubben denna kväll hade spridits och alla NYC tuttlisor köade utanför. Stället var packat så åkte vi till Citrine (klubben där dom förra veckan spelade in The City). Uuunderbart ställe och grym DJ! Filippa hade med sig sin kompis Ebba från Tranås hemma i Sverige. Ett litet tillskott till partygruppen, mkt trevligt!
Ännu en lång kväll och mitt trötta huvud hamnade hemma på huvudkudden vid 7.

Idag har jag varit i skolan...på en lördag! Trotts trötta huvuden efter gårdagens nattliga äventyr tog vi oss till vårt college WCC för att plugga tillsammans. Picknickfilt, picknickmat och fruktfat till efterrätt i solen och den 21 gradiga värmen.

 

Saras bakdel och våra kanadensiska collegevänner gåendes i bakgrunden
BIlder från fredagskvällen kommer senare då jag ej var fotograf denna kväll.


Det luktar sommar...


Soligt inlägg vid poolkanten med juice och jordgubbar som sällskap.


Sunshine

Startar dagen med en springrunda i solskenet.


Så här ska det se ut!

Charmfläck

En 1 x 1 cm röd fläck under iris i mitt högra öga, bara sådär. Märke en liten röd prick i måndags kväll när jag borstade tänderna. Denna växte till sig över natten och ännu mer över natten till idag. Inte så fint. Man har inte sett den när jag tittar vanligt förrens nu på eftermiddagen och barnen tycker jag ser läskig ut. Har frågat min sjuksköterska till syrra och googlat lite och kommit fram till att det förhoppningsvis bara är ett blodkärl som spruckit. Detta ska gå över av sig självt efter några dagar, om inte så skall jag utnyttja min försäkring och gå till farbrorn i den vita rocken.
Vi får se hur natten behandlar mitt kära öga.

Jag har fotat ögat om jag skulle behöva visa det för någon (doktorn), men jag besparar er den synen...



...istället får Danne pryda dagens blogginlägg eftersom han (och sandhaagsystrarna) fyllde systemetålder idag. Han tömte Dublin under St. Patricks day, vi får hoppas han lämnar kvar lite på hyllorna till dom som fyller år senare på året! Nu i dagarna har/är det en hel drös som fyller år. GRATTIS GRATTIS GRATTIS!


Brås jag på min mor tro?

Jag skypeade med min kära storasyster idag och fick mig en massa skratt. Hela familjen hade traditionsenligt firat påsken på landet och letat ägg i trädgården. Millas ägg låg, för tredje året i rad, under kanoten (heja mamma!). På kvällen hade dom spelat TP och efter att ha hört min mors intelligenta(?) svar undrar jag om jag verkligen är hennes dotter. Eller så hade du bara otur med att få fel frågor där man måste kunna kändisars namn, kan vara knepigt det där! Om 2 veckor får jag pussa och krama dom!

Idag har jag vart i skolan med Karolyn och jobbat med vårt grupparbete. Jag fick även tillbaka mitt provresultat från förra veckan som tydligen gick kanoners. Med röda bokstäver stod där A+. Om grupparbetet går bra och sista finals provet kan det här nog sluta bra!



Nu ska jag se ett The Hills avsnitt innan jag slocknar!


NEW YORK, NEW YORK, SO NICE I NAMED IT TWICE

GLAD PÅSK!
I fredags bar det av in till NYC efter jobbet. Målet var att träffa Filippa och äta middag på Hard Rock café men det var på tok för lång kö där så vi gick till Dallas BBQ istället. Efter det tog vi oss ner till en restaurang som ligger granne med klubben Citrine där vi mötte upp min gymnasieklassis Iris och hennes kompis som gästade stan för en vecka, mkt trevligt! Utanför restaurangen ser vi att entrén är upplyst till citrine och kameror är uppsatta. Eftersom Pam viskat i mitt öra tidigare under kvällen att dom skulle spela in serien The city där samma kväll förstod jag att gänget var på ingång. Och visst var dom det, tvärs över gatan stod dom. Eftersom jag och Filippa bestämt oss för att inte göra en långkväll/natt i city skulle vi ta en taxi upp till GC för att ta tåget hem. Eftersom vi (nästan) var tvungna att ta en taxi från där dom stod gick vi fram till dom och meddelade att vi var "huuuuge fan of the show" och bad om ett kort. Jag som bara sett några få avsnitt gav kameran till någon av tjejerna brevid den enda jag kände igen (Whitney Port). Fick senare veta av Filippa att dom är också med i showen. Men det visste inte jag så idag fick dom stå bakom kameran istället för framför.
Kvällen avslutades med skratt till Morgan Pålsson, vilken man!

På lördagen sov vi ut lääänge och spenderade dagen på starbucks innan det var jobb för mig. Snart får det räcka med lördagsjobb för min del tycker jag. Filippa var dock där och förgyllde kvällen så det var inte så farligt. Hon är så gullig när vi sover tillsammans. Jag vaknade en gång under natten och när jag tittar över axeln ser jag att hon ligger ihopkurad längs min arm. Nästa gång jag vaknar ligger hon bortvänd och sedan på morgonen ligger hon tätt intill igen, gullunge!

Dagen idag började med ett påskägg från Sara med swedish fish, hershey's kisses och nerds, TACK TACK TACK! Mitt första (och enda?!) detta år. Mamma har lovat lite godis när dom kommer om ett par veckor.
Vi började dagen i SoHo och besök i Marc jacobsaffären för att sedan vandra genom china town. Jag skrattar alltid när jag går där förbi alla små stånd på canal street. Det är som att alla kinesförsäljare har VM i att säga vad dom har att erbjuda snabbast. Gucci, chanel, prada handbags, Rolex watches.  Efter att ha tagit egenom oss hela därifrån gick vi upp till Topshop med uppdrag att köpa kavajen jag längtat efter sedan jag såg den förra veckan. Efter att ha luskammat alla tre våningar utan att ha hittat den frågar jag en av tjejerna och får svaret tillbaka att den är slutsåld, NOOOOOO!
Så nu skall jag vänta och se om dom får in den igen eller om familjen skall få kolla om den finns hemma och ta med sig en till mig hemmifrån. Den SKA bli min! Fick med mig en fin jeansskjorta iaf.

Jag avslutar detta lång inlägg med några väl valda ord som en man sa på tunnelbanan för några dagar sedan. Han predikade högt om att man skulle vara tacksam över livet och le mera och sa bl.a. dessa ord:

"New York New York, so nice I named it twice"

 
En helt okej bil, en tjur och jag - årets påskägg


Vår på bleeker street



En bild säger mer än tusen ord...

Vi hittade en ny vän idag inne i city. Utanför klubben Citrine sprang vi på Whitney Port känd från serien från the Hills, numera the city.


Ett år sedan..

Idag är det den 10 april! Det betyder att jag för ett år sedan gick och viftade med den där efterlängtade lappen på en grusgång i Södertälje.



Vilken lättnad det var, äntligen fick jag köra på egen hand!

SYRRAN FLYTTAR HIT!

Japp, nu är det klart! Systeryster Marie kommer bo här i NY i tre månader mellan den 8 maj och 3 augusti.
Hon har letat familj nu ett tag och äntligen hittat en bra som passar. Hon kommer bo på Staten Island vilket är en bit från mig men under helgerna kommer vi kunna ses och sen har jag nästan hela sommaren ledigt så jag kan vara med henne (förutom när jag smiter iväg till cali)!
Mami, papi och storasyster kommer vara här 28 april - 5 maj och sedan kommer Marie tre dagar efter, LOOOVELI!


Tre månader tillsammans med syster in the big apple

INTENSE

Skola imorse, prov och introduktion till ett nytt grupparbete - spännande.
Efter det åkte jag för att hämta upp största flickan på sin basketskola som hon går i nu under lovet. När jag kommer in i salen står alla barnen uppradade och längst fram finns ett bort med en man bakom som skriver autografer. Viskar till Taylor och frågar vem det är eftersom jag inte har den blekaste. Nate Robinson får jag till svar. Enda anledningen till att jag kände igen namnet var för att jag var och såg Knicksmatchen i helgen. Robinson är en av Knicks bästa spelare. Nu har jag sett honom två gånger på en vecka, inte illa pinkat. Denna gången granskade jag dock honom på en meters håll.
Påväg ut från collegeområdet där äldsta tjejen spelat basket blir jag påkörd bakifrån. Jag stod stilla och väntade på att det skulle bli fritt så jag kunde göra min högersväng när jag känner en duns bakifrån. Inget farligt alls men jag stannade iaf efter svängen och kollade om det blivigt något märke på bilen men jag verkade ha klarat mig fint. Kvinnan som kört på mig stannade också och bad om ursäkt och gav mig hennes nummer om jag skulle behöva ha tag på henne, hon såg väldig tankspridd ut stackarn! 
Hem igen och göra barnen klara för att åka till Long Island och fira den judiska högtiden passover som börjar idag. Hälsade på släkten där innan jag åkte en biltur i exakt 8 min till Filippas hus.
Vi åkte till hennes omtalade Red mango och åt (nyttig?) yoghurtglass med bär och kokos, mums! Sedan lagade vi en fancy middag och avslutade kvällen med mia & klara och Suneavsnitt innan jag var tvungen att bege mig hemmåt.
Trevligt att träffa den tösen en vanlig onsdag, har nog aldrig hänt innan eftersom hon bor lite mer än en timme från mig!

 
Nate Robinson och Red mango yoghurtglass!


Love this week...not

Påsklov för barnen = Malin jobbar hela dagarna, då menar jag verkligen hela!
Går upp vid kvart i 7 OM någon av barnen vaknar tidigt så ska ju jag vara där. Kollar på barnprogram tills klockan sprungit iväg lite, alla barnen fått i sig frukost och sen börjar allt körande fram och tillbaka och playdates hit och dit och ringa mammor och åka till doktorn....så håller det på tills klockan 7 på kvällen. 12 timmars dagar tycker vi inte om. Var helt slut igår, antar att jag kommer vara det ikväll med. Dock så måste jag sätta mig ner med skolböckerna en sista gång innan provet imorrnbitti.
Från och med onsdag är det den judiska högtiden passover (skall ta reda på mer info), en av dom få högtider min familj följer och tar seriöst. Inget bröd (man får endast äta ett speciellt bröd) och man får inte äta kött tillsammans med mjölkprodukter, vi skall alltså äta koshermat i en vecka. Skall bli intressant. För att fira denna högtid skall familjen iväg till släktingar onsdag och torsdag eftermiddag/kväll. Imorrn skall dom till Long island. Jag kommer släppa av barnen där hos fastern och sen skall jag åka till Filippa och spendera kvällen där (hennes familj är också iväg på passover firande). Så vi skall hittta på något mysigt tillsammans (ryktar om att besöka ett yoghurtglass ställe, mums). Bara skönt och slippa familjen ett tag eftersom jag lever på dom 24/7 denna vecka.

Nu är min 45 minuters rast slut och jag skall hämta Taylor från basketen, dom andra har jag fått iväg på playdates!

Det regnar och är stårlande sol om vartannat här nu. Här har hösten och våren ombytta roller från vad jag är van vid hemma i Sverige. Regnig vår och torr höst. Gräsmattorna är limegröna och vårblommorna tittar fram här och där. VÅÅÅR!

KNICKS, JOBB, TEATER TOPPAT MED COLDSTONE GLASS

I lördags gick jag upp tidigt för att hinna med allt på dagens schema. Klockan tjugo i 10 kom jag och Sara in med tåget till Grand central. Vi tog oss ner till chinatown där vi mötte upp Flipps för att sedan gå upp mot Topshop. När vi kommer gåendes ser vi en massa människor och kravallstaket utanför Topshop, det är KÖ! whaaaaaat?!
Vi följer kön och ställer oss sist och tänker att det måste va ett skämt. Det var mycke folk där inne men ett kösystem kändes lite överdrivet kanske, ett sätt att locka kunder?! Ååååh, jag verkligen älskar den butiken och man vill ha ALLT! Impulshandla allt för mycket där inne är dock inget för en au pair-plånbok. Vart kär i en kavaj som skall bli min nästa vecka. För långa köer, utanför butiken och till provrummen gjorde att jag bara kände mig stressad där inne eftersom vi skulle sitta i MSG klockan ett.
Jag och Sara är väl inte dom mest kunniga vad det gäller basket, iaf inte jag som aldrig sett en riktig basketmatch. Men vi inhandlade en varsin snygg tröja för att passa in. Hittade våra platser och vrålade i kör med publiken, DEFENCE, OFFENCE, LETS GO KNICKS! Kan väl inte säga att det hjälpte för vårt lag gick hem som förlorare mot Toronto Raptors. I pausen sprang jag och Sara ner från våra platser till planen för att få oss en närmare titt på spelarna som var stora som hus! När jag kom hem och min värdpappa såg vilket efternamn jag hade på ryggen av tröjan skrattade han och sa att han inte var någon stjärna och har bara fått spela nåra minuter den här säsongen, hahah! 
Efter matchen åkte jag och Filippa hem till mig eftersom jag behövde jobba. En mysig kväll med sex and the city avsnitt, crunches och glass!

Idag var vi på mina barns teater, "hello dolly". En pjäs dom övat på varje vecka sedan september. Taylor i huvudrollen och Mike som en av huvudrollsmännen. Dom var så duktiga så.
När den var slut tog jag och Filippa oss till Cosí och åt lunch och så vart det glass från coldstone till efterrätt, sjukligt gott! Lite shopping på stamford mall innan jag satte Filippa på tåget hem till Long Island.

Nu skall jag spendera kvällen med mina skolböcker, prov på onsdag!


KNICKS GAME!


#1 Knicksfans

 
Madison Square Garden och Toronto Raptors taktiksnack


Gallinari, vilken stjärna! lr?

 
Taylor och Mike i musikalen "Hello Dolly"  och Filippa med sin chokladglass inbakat med cookie dough, browniebitar och chokladsås, YUM!


Promenad längs vattnet i stamford i solskenet, djurgårdskänsla!

Early friday

Kvällen har spenderats i soffan med skolböckerna till skenet av endast stearinljus och regnet smattrandes på taket. Nu skall jag fortsätta kolla på What happens in Vegas innan jag somnar. Det var länge sedan jag låg i sängen såhär tidigt en fredagskväll!
Imorrn skall jag upp tidigt och in till city. Jag, Sara och Filippa skall börja dagen i SoHo med b.la. Topshopshopping sedan får vi se hur mycket vi hinner med innan klockan 1. Då skall nämligen jag och Sara befinna oss i Madison Square Garden och kolla på när dom stora killarna spelar boll...vi skall kolla på en knicksmatch! Wiiiiiho, ska bli skitkul!



Farbror doktorn

Nej, det är inte jag som var huvudperson hos farbror doktorn idag, det var vår lilla princessa Paris. Hon måste vetat vad som var  på gång för hon skakade hela tiden i väntrummet. Stackarn.



Snart är det helg!!

Topshop in New york

Undrar om det köas nere i SoHo just nu utanför denna affär?...



...om 1,5 timme slår dom upp portarna!
See you on saturday, finally.

God Bless America

Dålig på att skriva. Händer inte så mycket nu, eller är det kanske är det det gör. Barnen har halvdagar denna veckan vilket innebär att jag börjar 3 timmar tidigare om dagarna. Jag får väl se det som en försmak för vad som komma skall då barnen har lov nästa vecka, jobb jobb! Tvillingarna har teaterföreställning i helgen (något dom övat på sedan i september!) så dom har teaterträningar varje kväll. Jag är numera en taxichaufför mer än en barnflicka.
I tisdags spenderade jag iaf ännu en pluggkväll med Sara på Starbucks.

Har precis vart på barnens skola och lämnat lite skolgrejer dom glömde ta med sig imorse. När jag står vid expeditionen och märker till vilket klassrum arbetena ska ställer sig alla damer inne på expeditionen upp. Dom säger något med God bless, sätter handen på hjärtat och börjar sjunga "God Bless America" i högtalarna så hela skolan hör. Jag tittar mig omkring och ser att övriga människor står tysta med händerna på hjärtat. Patriotismen här är verkligen mycket högre här än hemma i Sverige. Jag tycker att det var ett fint sätt at börja morgonen, att hylla sitt land och visa att man är stolt över det. Här känns det helt naturligt att göra något sådan men om expeditionen i k-torp skulle sjunga nationalsången varje morgon skulle det kännas...fel på något sätt. Rasistiskt, varför?


RSS 2.0