Bus eller ... en Au pair?!

Som gulliga mamma Brink föreslog att vi skulle gå runt, nu i Halloweentider, och knacka dörr för att hitta en ny familj till Bella. Har fyra sidor uppe med olika forum, hemsidor, svartjobb... ALLT! Vill hitta en ny familj till henne, vill att hon skall vara kvar här! Träffade gullungen idag i Briarcliff för att picknicka vid vattnet. Mackor, cookies, vita(?) chips, pretzels, pepsi, en sol, ganska kall luft och en varm Bella = ganska bra lunch måste jag säga :)

Skulle egentligen träffat kära Steph och hennes två killkompisar från Sverige nu ikväll. Dom är på besök hos en familj här i min lilla stad Armonk. Men det vart uppskjutet så det händer imorgon. Looking forward to that!

Sen kom min värdpappa in till mig idag med min första lön från den här familjen, skall enligt papprerna fås på lördag. Men inte gråter jag för det. När han räcker fram pengarna säger han att "där är lite mer än det skall vara". Varför frågar jag lite snällt. För att det är första veckan och lite happy birthdaygrej (fast jag redan fått en pyjamas) svarar han tillbaka. Iaf var det bara att tacka och ta emot. 250 dollar istället för 176! Lite annat här alltså än i förra familjen där jag behövde ge tillbaka växel när mamman gav mig 180.

Imorrn är det Halloween, taggad till tusen! Min värdmamma Mindy sa att det var stort i USA, men jättestort här i Armonk. Så imorrn skall jag gå Trick or treat med mina barn utklädd till brandkvinna innan jag beger mig till Bella för att göra oss iordning för utgången på manhattan. Brandkvinnorna kommer att inta klubben Pressure - hett!


Picknicklunch

ANGEL

Idag är det, svensk tid, nästan på minuten fyra år sedan himlen fick ännu en ängel, en mycket speciell sådan.



Saknar dig massor! <3


SKIIIT!

Åkte ner till Greenwich för att först hämta upp Pernilla och sedan Hanna för att dra vidare till Starbucks. Så SJUUUUKT fin stad det är, husen är stora som slott! Åkte runt och gapade. Efter fikan på starbucks gick vi till en halloweenaffär i närheten för inhandling av halloweenkotym för mina vänner. En polisdräkt och en tjuvdräkt blev det, schnyggt! Innan jag begav mig hem igen tog Pernilla mig på en rundvandring i Greenwich för att visa alla fina husen. Fick b.la. se vart Mel Gibbson och Tommy Hilfiger bor. Rätt så fint måste jag säga :)

Sen öppnade taxiverksamheten och barnen skulle skjutsas runt. Taylor hade gymnastik nu på kvällen och jag bestämde mig för att stanna kvar och kolla på. Lokalen var stor och det var många ungdomar där så jag var ganska road. Hennes tränare var inte heller fel att titta på, kan bli en trevlig vana att sitta där varje onsdagskväll!

Bella ringde och frågade om vi kunde ses efteråt. ABSOLUT! Åkte till Pleasantville för att möte henne som vart inne i city hela dagen för att sedan gå och fika. Där står jag och väntar i pleasantville när jag hör telefonen ringa. Då hade tåget inte stannat (eller så satt gullungen för långt bak i tåget så perrongen inte räckte till) så hon hamnade på stationen efter! Körde runt i halva westchester innan jag hittade min tös på stationen! Starbucks hade stängt så vi tillbringade lite kvalitetstid i bilen istället och jag fick min födelsedagspresent. En jättegullig pusselram, tacktack! Bella själv skall få en hederplats i den! Tiden rann iväg och vi påbörjade vår resa mot Briarcliff för att släppa av henne innan jag behövde vara hemma vid 11. Lättare sagt än gjort. Bella är nu inte längre ensam om att kunna köra fel MED GPS, jag kan också!

För att komma till den negativa överskriften. Cultural care beter sig som skit mot min Bella och trycker ner henne. Orkar inte gå in på allt men man blir nästan sugen på att gå ur organisationen och göra det här på egen hand. Tjejerna på kontoret hemma i Sthlm hjälper henne men inte folket här! Så nu kanske hon åker hem! Har gråtit idag, vill inte att hon skall det, speciellt när jag vet att hon egentligen INTE vill det!
Blir så sur. Nu skall butter gå och sova, ingen bra dag idag!

 
Hanna & Pernilla - ett av alla fina hus i Greenwich

Tuesday!

Uppe som vanligt imorse, för att göra frukost/lunch/snack till barnen och skjutsa iväg dem till skolan. Tisdagar blir min nya tvättdag, alltså idag. Men här tvättar dom (som jag nog har skrivit någon gång innan också) med kallt vatten vilket gör att man kan blanda ALLA färger. Jag hade samlat ihop alla barnens kläder i fina färghögar på golvet, som mamma alltid gör hemma. Sedan ropade jag på Tess (housekeepern) för att hon skulle dubbelkolla så jag gjort rätt. Kände inte att det skulle vara så populärt att krympa kläderna första gången jag tvättar här. När hon kommer in i tvättstugan föser hon ihop alla mina fina högar, som jag har stått och lagt ner en massa tid på och läst typ alla lappar! Hon tar upp allt och kastar ner i samma maskin, rött med svart tillsammans med gult och grönt. En massa tvätt vart alltså endast två maskiner en färg och en vit, men inte gråter jag för det.
Ledig en massa under dagen som vanligt. Var nere och testade gymmet för första gången idag, kan bli en daglig vana tror jag :)
Innan taxiverksamheten öppnade igen vid 3 hann jag prata med ena systern och mammsen där hemma. Var ett tag sen nu så vi hade mycket att gå igenom!

På kvällen kom min nya LCC, Jennifer, hit till huset för att ha ett möte, som alla har ibörjan. Samma möte som jag skulle ha i förra familjen men som jag gjorde om till ett exitmöte. Den här gången gick det betydligt snabbare och hon tyckte jag såg glad och nöjd ut!

Imorrn skall jag träffa en ny svensk tjej jag hittat här som bor ca 20 min bort, Pernilla heter hon.Vi skall träffas på starbucks i hennes stad Greenwich, Connecticut och fika. Mitt tredje delstatsbesök under denna resa. Har vart i den delstaten för 2,5 år sedan så det blir ett kärt återbesök imorrn!

Bella har inte fått någon match idag med en ny familj, inte bra CC!

NY familj, NY jobbdag, NYA rutiner i Armonk,NY!

Traskade ner till köket vid 7 imorse. Var länge sedan jag var uppe så tidigt! Gjorde lunch/snacks till barnen tillsammans med min värdmamma Mindy och sedan gick vi upp och väckte barnen. Strax innan 8 hoppar dom på skolbussen. När man har vinkat av dom åker man hem igen och städar upp på deras rum. Med mitt nya schema jobbar jag alltså 1,5-2 timmar på morgonen. Sedan är jag ledig i iallafall 6 timmar innan jag börjar igen och jobbar i 3-5 timmar på eftermiddagen. Träffade Tess, housekeepern, som bor här hos familjen mån-fre så hon fick lära mig vad jag behöver göra i barnens rum och lite om tvätten. Husjobbet här typ INGENTING jämfört med vad jag gjorde hos förra familjen eftersom hon är här och städar hela dagarna. Hon kommer nog bli min nya bästis då vi kommer hänga mycket under dagarna. Tess är en liten tjej från Filippinerna som har bott hos familjen i 7 år och är världens gulligaste, vet inte hur många gånger hon har sagt att jag inte får tveka om jag behöver hjälp eller undra något. 
Vid 3 började taxiverksameheten och barnen skall skjutsas fram och tillbaka mellan aktiviteter. Jag har fått ett schema för om jag behöver hämta, lämna eller både och för alla aktiviteter. Måndagar är tydligen värst med flest aktiviteter. Känns som att jag har suttit i den där bilen hela eftermiddagen. Men det är typ det mitt jobb är nu, köra! Kommer bli en OTROLIGT bra chaufför sedan när jag kommer tillbaks till Sverige!

Mycket nytt idag alltså, mycket att komma ihåg! Nu känns det som att jag behöver hålla reda på en hel del men när jag hittar till allt och jag gjort det här i nåra veckor kommer det gå smoooooth! Annars fungerar det bra i familjen, gillar dom skarpt!


NYC med KARIN!

Fick klagomål igår om att blogginläggen här är för långa. Har tänkt samma sak, vem orkar egentligen läsa allt?! Men nu har det hänt så mycket den här månaden och familj och vänner (vissa) vill veta hur det går för mig här. Men jag skall försöka fatta mig kort i fortsättningen :)

Dagen idag spenderades med Karin "Korre" Bjurn, som är på besök med sin pappa och syster, inne i city. Jag och Bella tog oss in till Grand Central där vi träffade gullungen, lycka! Hon räckte fam en påse med smågodis, marabouchoklad och djungelvrål, ännu mer LYCKA! Väldigt saknat!
Vi brunchade i samma lokal innan Bella lämnade oss och begav sig ut till Brooklyn för att spendera dagen med Märta. 
Jag och Karin gick på rund- och shoppingtur på st.34, times square (M&M affären), ner till SOHO, chinatown och avslutade i  Tribeca. Har varit så glad hela dagen över att ha henne här! En massa prat om livet här och hemma.  
Grät på tunnelbanan när jag skulle säga hej då till henne. Glad att folk hälsar på men usch vad jobbigt det är att säga hej då EN GÅNG TILL!

  
Gullunge & jag på times square, M&M!
  
Godistjuven och Karin som gästar "min" trappa i Tribeca

Godiset från Karin och dagens inköp - en väska (Yes Alex, nu vart den min!)

Miss trötter!

Imorse tog jag sovmorgon i min nya säng, som för övrigt är väldigt stor och skön. Gick upp, tog en dusch, gjorde en kopp te och fortsatte sedan att packa upp min väka till Oasis sjungandes från datorn. En ganska mysig morgon. Sen kom Errol in och frågade om vi kulle ut å köra lite så jag fick känna på bilen och se området.  Efter det var jag bara en allmänt trött människa. Jag satt och degade i min soffa och lyssnade på musik i säkert 2 timmar. Slog sedan på TV:n och kollade sex and the city innan jag somnade.
Nu såhär första helgen känns det som att man måste umgås med familjen hela tiden för att det skall kännas bra från början. Lagom till att jag vaknade från mitt halvsovande tvtittande kom resten av familjen hem och jag gick ner och var social. Kvällen har alltså spenderats med min nya familj och jag gillar dom verkligen! Var nere i källaren nu på kvällen och spelade guitarhero och vad hittar jag inte där nere om inte ett eget GYM! YEEEES! Satt imorse och kollade på gym här  i närheten och vart kanske sugen på en personlig tränare när jag hörde att Stephanie hade skaffat det. Men nu har jag ett här hemma så det är hur nice som helst! Ett löpband, vikter, studsmatta, en stångställning och en sån där man kan ligga på och träna med vikter. Räcker för lilla mig. Samtidigt kan jag ha på TVn eller CDspelaren och träna housewifestyle när jag är ledig på dagarna!

Imorrn, idag svensk tid, är det släktkalas hemma hos familjen Marklund. Mitt, Marie och mammas släktkalas. Jag har dock fått ledigt då jag befinner mig på annan ort. Men jag hoppas släkten överlever och om jag känner min familj och släkt rätt kommer det pratas en hel del om mig här borta. Så jag närvarar lite iaf. Men nu behöver dom inte vara oroliga längre för nu trivs jag så bra så! Mami har säkert gjort frozen cheesecake och annan god tårta som jag missar, djup sorg!

Nä nu skall jag kolla om det går något kul på tv, annars skall jag sova. Skall hämta upp Bella tidigt imorrn och åka in till NYC! Dagen skall spenderas med kära Karin som är på besök, mysmys!

MOVINGDAY! Armonk, NY

Sista dagen i huset på Glenmere Drive, Chatham NJ.
Kimberly ringde mig på dagen för att kolla vilket tåg jag skulle ta, sedan frågade hon om jag hade sagt något till barnen. Jag hade skjutit upp det in i det sista. Tycker att det är så svårt att säga det när som är så små, tror inte dem förstår. Men jag försökte förklara att jag skulle till NY och att de får hälsa på mig och jag dem. Vi åkte till stationen och jag fick en massa kramar och pussar av dom små trollen. Av Kimberly fick jag en lååååång kram och så sa hon " They are lucky to have you, the new family". Paul har jag inte sagt hej då till, han är iväg på affärsrea och hann inte komma hem. Lite tårar vart det och sen hoppade jag på tåget och köpte en ENKELBILJETT in till NYC för första gången. No return now.

Drog min tunga väska (som snart hjulen strejkar på, ingen mer flytt alltså!) några block på manhattan innan jag hittade min värdpappas kontor. Åkte med honom i 1,5 timme hem så vi hann prata en hel del. Hemma väntade resten av familjen på att vi skulle till en restaurang för att äta middag. När vi kom hem tänkte jag börja packa upp mina grejer när Michael kommer in och frågar om jag ville se film med dom. Nu skall jag bli en familjemedlem tänkte jag och lämnade mina ouppackade väskor och kollade på barnfilm.
Nu sitter jag här och njuter av mitt nya rum och lyssnar på musik. Jag har fått rummet på övervåningen i ena hörnet som har sneda takvinklar (vilket jag är väldigt svag för!) och ett stort mysigt fönster + eget badrum. Kort kommer. Sedan har jag en....TV! Hade inte det i förra rummet så har nästa inte sett någon amerikansk TV alls!
Just nu känns det superbra, tror jag kommer trivas här. Men jag har ju inte börjat jobba och fått rutin än men just nu känns det loooooveli!


En bra och dålig dag idag. Min Bella har gråtit en massa och jag har inte haft någon mobil så jag har kunnat prata med henne mycket alls! Hon har iaf varit duktig och sagt till hennes familj idag att hon vill byta familj för att hon inte trivs. Kanske inte låter som en stor grej att göra men det krävs en hel del mod för att göra det. Man måste säga det på rätt sätt så att familjen inte blir allt för ledsna och sura. Sedan är det är inte lätt att få fram det rätt på ett språk man inte behärskar lika bra som svenskan. Men hon gjorde det iaf och jag är en stolt vän :) Jag hoppas hon kan sova här hos mig imorgon så hon slipper bo hos sin familj. Hon har ju varit så gullig mot mig nu när jag har bytt familj och låtit mig bo där varje helg. Familjen här verkar lugn med att ha folk över (barnen har kompisar som sover här hela tiden) så tror inte det skall vara några problem. Men det är bara det att det är förta helgen, lite speciellt då. Men är värt ett försök iaf :)

Det låg ett paket på sängen när jag kom där det stod "Malin - welcome and happy birthday". I låg det en pyjamas - svart linne och vita byxor med glada gubbar på. Antar att dom vill ha en glad au pair som gör frukost till dom på mornarna. Mitt morgonhumör, som inte är det bästa, kompenseras nog ganska bra med gubbarna på byxorna :) Faktist helt perfekt för jag tog inte med mig någon från Sverige. Bara björn borg shortsen och linne för jag tänkte att det skulle räcka. Men ICKE, det var svinkallt i mitt andra rum så jag har sovit i mjukiskläder fram tills nu. Men här är det varmare så pyjamasen är på och nu skall jag packa upp!

Helgsplaner
Lördag: Hänga med familj + träffa Bella (förhoppningsvis att jag kan hämta henne på kvällen så hon kan sova här)
Söndag: NYC & köpa sista grejerna till halloweenkotymen + träffa KARIN som är på besök. Ååååh, skall bli jättekul å träffa henne!
Möjlig impulsgrej - Coldplaykonsert! Den går i north Jersey imorrn och den 1 nov i Philadelphia. Imorrn känns det som kort varsel men det finns biljetter kvar! Så philadelphia verkar mest aktuellt. Dock är det dagen efter Halloween och frågan är hur pigg man är då. Maria, Bella och Angelica är iaf konserttaggade så vi får se!


Imorrn flyttar jag till NY!

Sista HELA dagen idag hos familjen Biggs. Kimberly sa till mig idag i bilen att hon tycker att det är så tråkigt att jag skall åka och att hon kommer gråta imorrn - och jag instämmer. Kommer sakna mina små barn som jag haft i 5 veckor nu. När jag kom hem nu ikväll efter att ha fikat med Alexandra kollade jag in i rummet där tvillingarna sover. Dylan hade hört att jag kommit hem så han satt upp i sängen och kollade ut ur rummet och på mig. Det var mörkt där inne med bara en liten nattlampa så jag såg honom inte så bra. Men sen ser jag en liten hand som sticker upp och vinkar åt mig, sedan lägger han sig ner och fortsätter sova utan att säga något. Jag kommer sakna honom mest - helt klart! Samtidigt som han är den som är jobbigast och är den som försäkrar mig om att jag gör rätt i att lämna familjen. Är han den som gör att jag tvekar om jag kanske skulle vara kvar när han kryper upp intill mig och säger "I LOVE YOU".
När jag och Kimberly pratade om när jag skall ta tåget imorrn frågade Anabelle vart jag skulle någonstans. Jag och Kim blev tysta sen sa hon "Malin skall till NYC". Eftersom jag åker dit varje helg och bor hos Bella kommer barnen tro att jag bara åker in dit över helgen nu med - men jag kommer inte tillbaka på måndag. Jag tänker överraska dom små liven och hälsa på när det vankas födeledagar i januari och februari :)

Nu har jag iaf packat klart och jag fick ner allt! Halva packningen är redan hos Bella så förhoppningsvis blir det lätt att komma på och av tåget imorrn. Jag kommer antagligen säga hej då och lämna Chatham vid 5- tiden imorrn.

Jag har hunnit med att prata med min kära Linn idag om när hon och Linus skall komma och hälsa på! Får se om dom kommer till våren eller om vi skall slå ihop oss under min semester i sommar och åka iväg tillsammans. Bara dom kommer hit blir jag glaaaad :)

En sak jag tänkte på när jag skjutsat hem Alexandra nu ikväll. Jag är så sjuuuukt rädd för poliserna här, dom är ÖVERALLT! Men nu har jag lärt mig deras gömställen så kör överdrivet långsamt förbi dom. Sedan är alla amerikaner vänliga och blinkar med helljusen för att varna att det står en polis längre fram. Igår höll jag på att skita på mig. Det var lite halvmörkt ute när jag möter en polisbil, självklart skuttar hjärtat en extra gång fastän han är påväg mot andra hållet. Men sen ser jag hur han vänder om och sätter på ljusen. PANIK! Jag kollade mer i backspegeln än på vägen framför mig och känner att nu kommer han ta mig och jag kommer förlora mitt körkort och jag måste hem till Sverige. Men efter några minuters extremt nervös körning ser jag hur han stannar bilen som kört BAKOM mig. Puuuuuh! Jag har iaf MYCKET respekt för dom och Malin kan inte köra som hon kör i Sverige - snabbt. Fyfy!
Jag måste ta körkort här också. Jag har 6 månader på mig att ta det så jag behöver inte känna mig stressad än. Jag tycker om att köra här och känner mig säker så det skall nog inte vara några problem. Men lite annorlunda regler har dom så måste plugga in lite teorigrejer - kuuul!


Respect!

Wednesday

Dålig Dylandag idag, han har inte alls varit snäll mot sin kära Au Pair. Men det är bara att tänka på att om 2 dagar är jag i en ny familj :)
Jag pratade med den svenska au pairtjejen som antagligen kommer komma hit efter mig. Det var mest jag som pratade. Jag vill att hon skall veta allt om familjen så hon vet att hon gör rätt val att komma hit, vill ge en så ärlig bild som möjligt. Men hon verkar positiv till familjen och stället så hon kommer nog trivas bättre än jag gjort!

Jag fick ju ett presentkort av mina värdföräldrar på valfri butik i Short Hills mall som ligger här i närheten. Jag, Alexandra och Karin begav oss därför dit för presentinhandling och fika. Det blev en urfin ögonskugga/glitter som skall premiäranvändas nästa helg på Halloween. Min värdmamma skrattade bara åt den lilla grej jag visade upp som "dem" köpt till mig för 25 dollar! Haha

  
Hamburgare- eller varmkorvskostym till Halloween?!

Syster har tagit KÖRKORT!

Kl. är 4.30 min tid och jag skriver i sömnen men jag vaknade av ett sms av syster Marie i Sverige.

"Pussy gråter. Pussy har körkort."
GRATTIS SYRRAN, DU ÄR VERKLIGEN VÄRD DET!!!


Ta hand om VÅR bil nu!

Nedräkning...

3 dagar kvar nu innan flytten!
 Min värdfamilj pratar med en svensk tjej nu som antagligen kommer komma hit efter mig. Skall prata med henne imorgon och kolla hur hon verkar. Jag har blivit väldigt involverad i deras letande efter en ny tjej som kan ta hand om barnen. Men det känns bra att jag får vara med och bestämma lite, för jag vill att nästa au pair skall stanna kvar. Tycker synd om barnen som får byta barnflicka direkt när dom fäst sig vid en ny! Men den nya svenska tjejen låter som en bra tjej än så länge! Dock är min värdmamma orolig över att ta hit ännu en svensk tjej. Vi är nämligen kända hos Au Pair organisationerna för att det är så många som inte stannar kvar och vill byta familj eller åka hem!

 

Dylan & Anabelle i Library park

Helgen i bilder

 
Starbuckspaus efter mallshopping & Bella myser i solen under garageförsäljningen!

 
Påväg ut till hästarna på ranchen - bäst bäst bäst

  
Så här fin tårta med 19 ljus fick jag på morgonen av Bella + lunch



Födelsedagen fortsatte och firades hemma i New Jersey...

   
Chokladtårta & Ashley med födelsedagskort och present på min säng



Fick en OTROLIGT fin ballong av Alexandra på kvällen :)

Weekend & Birthday

Åkte till Westchester County (min blivande hemmaplan) och Bella i lördags. Vi tog oss direkt till ett stort köpcentrum och jag kom hem med en väska, ett par skor, en klänning och en halloweenkostym rikare. Plånboken dock lite fattigare.
Kvällen spenderade vi med Bellas lilla barn som hon tar hand om och jag spelade nintendo WII för första gången i mitt liv, rätt kul faktist. Efter det bakade vi bananmuffins med choklad i, mums! Kvällen spenderades med mamma miafilm, doftljus, musiklyssnande och M&M godis i mängder.

På söndagen gick Bella upp tidigt för å ta hand om lillkillen medan jag fick sova ut. Efter det åkte vi och hjälpte familjen med deras garageförsäljning och vår uppgift var att stå å sälja Ice tea för 25 cents, äkta amerikansk feeling på det. Sen åkte vi ut till en Ranch där killen skulle rida, så himla mysigt där ute. Efter det vart det en promenad i det fina höstvädret och en massa prat om byte av familj. Bella skall nämligen inte stanna kvar hos sin. Jättetråkigt men även om jag flyttarnärmare henne nu ändrar inte det hennes familj. Familjen är ändå viktigast att man trivs i så nu skall hon gå igenom allt jag har gjort nu dom senaste veckorna!
På kvällen fick vi ett ryck och sminkade å fixade håret på varandra - vilket vi var duktiga att föreviga med våra kameror. Bilder på våra fina ansikten kommer snart.

Måndag = BIRTHDAY!
Bella gick upp som vanligt för att väcka och få iväg hennes barn till skolan. Efter det väckte hon mig med  fukost på sängen, äggmackor + muffins med ljus i och stämfull jag må hon leva sång. Hon är å söt hon :)
Jag hann prata lite med systrarna på skype innan vi promenerade in till pleasantville för min födelsedagslunch. Kyckling med pommes ute i solskenet - myyyys! Sedan var det dags att säga hej då till min lilla ros å bege sig hemmåt till familjen här i New Jersey.
Barnen blev lika glada som alltid över att se mig när jag varit borta under helgen. Japansk mat till middag och jag testade sushi ännu en gång men tror inte riktigt det är min grej. Till efterrätt fick jag en födelsedagstårta, choklad med "happy birthday" skrivet i vitt på. Barnen hade gjort fina I love you/ happy birthday teckningar och av Paul och Kimberly fick jag en stor kram och ett presentkort på Short Hills mall som ligger här i närheten. Kvällen spenderades på Starbucks med Alexandra och av henne fick jag en urgullig heliumballong som står här brevid min säng nu :) THAAAAANKS!

Konstigt att inte fira födelsedagen hemma med familj och släkt och framförallt helt ensam, jag har ju alltid firats med mina jämngamla syskon!

Sedan måste jag berätta att vi har fått en ny familjemedlem här i familjen Biggs. Igår var dom och köpte ett marsvin, Angelina. Jättesöt liten tjej, låter inte lika högt som Totte som vi hade för ett antal år sedan. Till syster Marie - När dom hämtade upp mig på stationen och barnen berättade att dom köpt marsvinet frågade dom om jag hade haft ett och om det hade badat. Hade berättat vår lilla incident med vårt marsvin för Kimberly nångång innan och hon hade väl sagt det till barnen. Men nu vet dom iaf att man INTE skall bada med lilla Angelina tack vare dig Pussi! :)

Vill tack för alla grattissms, facebookmeddelanden och mail jag fått idag, jag jobbar på att svara på allas!

 

GRATTIS!!!


Stor flicka blir större här på andra sidan atlanten - 19 år idag!

GRATTIS SYRRAN!

Så var det helg igen!

Fick sluta 3 timmar tidigare idag för tjejerna skulle iväg på manikyr! Mycket tid idag alltså till att prata med alla där hemma. Fick höra att dom på jobbet har bettat om hur mycket jag kommer gå upp här. Slutade äta mina loveli maltesers direkt (som om någon såg mig) när syrran sa det och gav mig ut på en springrunda. INGEN av dom skall får rätt, om ingen satsade på samma vikt eller mindre :) Just nu lutar det åt någon av dom två sistnämda för jag har sprunigt varje dag den här veckan - duktig jag är!

Jag, Alex och Louise åkte till ett mall (köpcentrum) här i närheten som egentligen bara är för fönstershopping. Au Pair-plånboken har inte råd med Gucci, Louis Vuitton, Ralph Lauren eller Jimmy Choo. Blev ett solpuder från Sephora iaf + min första födelsedagspresent i år! Eftersom jag vart medlem där nu fick jag nå honungsbadskum/duschegel, perfekt nu när jag får eget badrum med badkar i nya huset! Sedan har jag förälskat mig i Mikael Korsklockorna! Funderar på om jag skall unna mig en i födelsedagspresent kanske?! Dom är ju nedsatta med 100 dallar nu!
Middagen åt vi iaf på Johnny Rockets, mums!

Kvällen har spenderats med mina resväskor som är tillbaka i rummet. Känns lite sorgligt att börja packa igen faktist. Skall till Bella imorrnbitti så skall ta med mig en resväska redan den här helgen eftersom hon bor nära så slipper jag ta två nästa helg. Jag kommer stanna där tills på måndag eftersom jag fått ledigt då för att jag fyller år :) Helweekend hos Bella igen alltså - trevlig vana det börjar bli! Hon jobbar dock hela helgen men vi skall försöka hitta på kul grejer ändå och äta middag på söndag å fira lilla mig :)

      
KÄRLEK & resväskan som lämnar casa Biggs redan den här helgen

Mamma mia!

Man blir nästan stolt över att vara svensk!

 

Min och syrrans favvoklipp från mamma mia-filmen!

Dåliga dagar finns dom med!

Lekparken idag som vanligt, lekt kurragömma med mina barn + en annan liten knubbig treåring som ville hålla min hand hela tiden. Dagen har rullat på som vanligt men ett stort plus att jag fick sluta 1,5 timme tidigare :)

Men idag var det en sån dag som man har ibland när man bara tänker på allt och alla där hemma. Mailar med mamma nästan varje dag så jag får en update på livet där hemma. Storasyster Milla har åkt iväg på semeter med pojkvännen till Rom, lite avis där, men det är dom värda!  Sen pratar jag ju så mycket som möjligt med alla vänner på msn och skype under mina dagar, Sveriges kvällar. Det blir lite jobbigt med tidsskillnaden på 6 timmar för dom flesta där hemma går ju i skolan eller jobbar hemma på kvällen. Det blir mitt på dagen för mig = jobb! Men jag försöker hitta på något som barnen kan leka själva utan att jag måste vara lektant så jag kan vara lite vid datorn å prata med er!
 Iaf så saknar jag er där hemma MYCKET!

Var ute å löpte lite idag, eller det vart ganska länge. Man märker att man orkar mer nu efter nåra gånger ute, härligt! Iaf så fick jag en knäpp idé att vika av från asfalten och in i skogen å träna lite. Där låg jag å gjorde sit ups å armhävningar (ArmhEvningar som Anton skulle sagt) bland alla löven - rätt härligt faktist men det måste sett knäppt ut från gatan.

Måste bara nämna en grej som ingår i att vara Au Pair - man måste TVÄTTA! Jag har inte tvättat så överdrivet många gånger i mitt liv, mamma du gör det så bra så! Har bara sällskapat någon gång. Iaf så måste jag tvätta mina + barnens kläder vilket blir en hel del så jag spenderar tid i deras tvättstuga varje dag - great! Här tvättar man allt som har färg i kallt vatten och vitt i varmt vatten. Jättesmart för då kan man inte råka missfärga något. Men man kan fortfarande KRYMPA kläder i torktumlaren, vilket jag gjorde idag! JAG ÄR SÅÅÅ BRA!
Ashleys nya skolbyxor och någon burberrytröja. Var säkert nå mer som jag hade råkat kasta in som egentligen skulle hängas! Jag bad om ursäkt men min värdmamma var så snäll å sa att jag aldrig hade gjort det förut och att det alltid brukar bli så bra annars så det gjorde inget. Puh!

Nu skall jag sätta på Mamma mia filmen som jag precis laddat ner, underbar!


Sunny day!

Stålande sol heeela dagen idag, 23 grader! Åkte till lekparken med Dylan och Anabelle när lilltjejen slutat skolan. Till min glädje ville barnen hellre leka på basebollplanen och läktaren brevid lekparken (som helt ligger i skuggan). Där satt jag i gräset och på läktaren i sommarklänning och stekte i två timmar medan barnen sprang runt. Ibland är det hårt att vara au pair!

Kvällen har spenderats på YMCA med karate, eller det var mer en självförsvarskurs. Kul å se hur alla au pairer här i området ser ut, har ju bara träffat en bråkdel än så länge! Jag och Alexandra pratade och skrattade mest genom hela men jag antar att jag lärde mig något vettigt iaf :)
Efter det åkte jag och Alexandra till en glassbar i närheten som vi alltid velat gå till. Jag tog en kula med cookiedough i och varm choklad över, lite Ben & Jerryfeeling på den - Inte helt fel!

 
 
Dylan tog upp min ipod och ville se ut som mig när jag är ute å springer


Gomorrn!

Har precis vaknat, vänder mig om och att läsa av dom små springorna från fönstret kommer det bli ännu en dag med kanonväder! :)
Läste pracis Bellas blogg å hon trivs inte så bra med hennes familj. Vi har pratat om det flera gånger och jag förstår hur hon känner. Men jag hoppas att hon skall trivas bättre nu när jag kommer till henne, även om jag inte kan ändra familjen!

Idag är det Dylanpassning hela dagen, antar att vi skall hänga endel i lekparken. Sen ikväll är det gruppmöte med alla au pairer i området. Vi skall träffas i den lokala träningslokalen, YMCA, och lära oss karate - hiiiiiya!
Nu är vi 4 svenska tjejer i vår grupp! Det kom en ny tjej bara nåra hus från Alexandra i fredags, så ska bli kul å träffa henne också! :)


Höst höst höst

14 oktober
Imorse regnade det ner löv från träden, det börjar verkligen bli höst på riktigt nu! Har spenderat dagen med att kratta löv från gräsmattan med Dylan endast iklädd jeans och t-shirt - och det var varmt! Pratade med min kära syster idag och ni där hemma i Sverige verkar ha det kallare.
Har hunnit förbi posten idag också, presenter som måste skickas till födelsedagsbarnen där hemma :)

Imorse ringde Mindy (min nya värdmamma) mig och berättade nyheten, som jag iof redan visste. Hon sa "så välkomnar vi dig som en FAMILJEMEDLEM". Hoppas verkligen jag känner mig mer hemma där än här jag är nu! Men hon berättade iaf att barnen hade blivit jätteglada när dom hörde att jag skulle komma, så jag antar att jag gjorde ett gott intryck i lördags när jag hälsade på dom! Sen bestämde vi att jag nog skall komma till dom nästa fredag (24 oktober) även fast jag egentligen kan åka nu på fredag. Men det blir bäst om jag kommer om en vecka för båda två. Min värdfamilj här har problem att hitta en ny au pair så dom vill ha kvar mig så länge som möjligt. Mig kvittar det egentligen men det känns som att den här familjen behöver mig bättre nästa vecka. Dom har ju ändå varit så snälla mot mig nu även fast jag skall åka, har hört om andra familjer som har varit helt djävulska mot sin au pair som vill byta. Men antagligen tar jag med mig en av dom stora resväskorna redan nu i helgen och lämnar hos Bella. Förstår inte hur jag skall fåfmed mig allt annars nästa helg!
Födelsedagen kommer nog alltså firas först hemma hos Bella om jag stannar kvar där tills på måndag (eftersom jag har fått ledigt då - JIPPIE!). Sen blir jag nog firad här hemma hos Biggsfamiljen på kvällen!

  
Twinsen Anabelle & Dylan - kommer sakna dom små busarna

JAAAAAAAAA!

Det är inte officiellt än men JAG SKALL FLYTTA TILL NY! Jersey girl blir en riktigt Yorker. Är så glad så det finns inte, så hamnar jag nära min Bella också!

Hela storyn är att jag sitter på starbucks å fikar med Alexandra när min nuvarnade värdmamma ringer mig. "den nya familjen vill ha dig!" Jag sitter helt chockad i  andra änden och undrar hur hon kan veta det före mig men får ändå upp jordens leende på läpparna! Då har vår LCC mailat henne å sagt det för hon kan kolla vad som händer på våra onlinekonton där det står att dom vill ha mig. Så varken Cultural care eller värdfamiljen har sagt något till mig. Antagligen tyckte dom att det var för sent för å ringa så dom gör det imorrn!
Min värdmamma här är dock inte lika glad för hon har ingen ny au pair å vill att jag stannar längre. Men den finska au pairen som är i min nya familj nu har sån otrolig hemlängtan (är därför hon åker ifrån dem) så det känns taskigt att låta henne sitta kvar där bara för att jag vill va snäll mot den här familjen. Men vi får se imorrn när dom vill ha dit mig!

SÅÅÅÅ glad iaf att jag inte behöver åka hem. Hittade en bra familj 30 min söder om L.A.(nära O.C. typ) idag via den svenska arbetsförmedlingen som redan är med i samma organisation som mig å dom ville ha en au pair nu på en gång. Så idag har jag återgått till min O.C.dröm i huvet och levt med tanken om palmer, sol, surfingkillar och beachparties. Men eftersom jag har alla vänner här så är det sjukt nice att jag får va kvar här. HEY - hur fel är det att bo 40 min från NYC?

Nu skall jag fixa ihop paketet om skall skickas hem till familjen i Sverige. Det vankas ju födeledagar hemma hos familjen Marklund om en vecka. Jag å syster på måndag och mami dagen efter på tisdag! Vart min födelsedag firas är fortfarande ett mysterium, bytet är ju typ samma dag! Kimberly (min nuvarande värdmamma) sa iaf att om jag är kvar här nästa vecka får jag ledigt på måndag för att jag fyller år :D

Var nästan halvt inställd på att åka hem, bara för att jag inte skulle bli besviken om jag skulle behöva göra det. Så det är en enorm lättnad nu! Så nu får ni komma hit istället för att jag kommer till er! :)

LOVELI - again!

Så hiiiimla skönt å va med Bella på helgerna. Kom äntligen fram till Pleasantville efter att ha suttit på tåg i två timmar. Gick på tåget här i Chatham och konduktören gick bara förbi mig hela tiden. Yes tänkte jag så slipper jag ju betala. Men efter ungefär en kvart hittar iaf konduktören mig och sa "How could I miss those big blue eyes?!". Samtidigt kommer tjejkonduktören också fram till mig och informerar mig om att jag måste byta tåg annars hamnar jag längre ner i New Jersey. Tur i oturen att dom hittade mig. En annan kul grej jag kommit fram till är att tjejkonduktörerna alltid tilltalar mig med "honey" :)

Väl framme kollade jag min mail och CC-onlinekonto för å se om jag fått någon matchning med en ny familj - Icke! Dock ett mail från Mindy (mamman i familjen jag ville ha förut). Det har skett en hel del missförstånd fram och tillbaka mellan oss så jag ringde upp henne för å förklara allt. Känndes bra och hon verkade förstå. Så hon ville träffa mig igen, eftersom jag redan var så nära dom i westchester så vi bestämde att hon skulle hämta upp mig dan efter. Resten av kvällen spenderades på Bellas rum med snacks vi snott från hennes värdbarn, fy på oss.

Bella är bara ledig en helg i månaden, annars jobbar hon på söndagarna så det gäller att planera väl när hon väl har sin lediga helg. Men det är inte alltid så lätt när hennes värdmamma säger till på fredagmorgon att hon är ledig den här helgen. Istället för att åka till Connetcicut på tjejkväll som det var planerat innan, bokade vi hotell för att ha en partyhelg i NYC!!

Upp i ottan dagen efter för å bli upphämtad av Mindy. Sen åkte vi å hämtade upp lilla Alex som vart på en sleepover för att sedan åka vidare hem till deras hus å träffa resten av familjen. Eftersom tjejerna är forbollstjejer vart det mycke fotbollssnack och även klappande på deras lilla hund Paris. Tycker det kändes riktigt bra. Sen efter ungefär en skjutsade pappan mig till stationen så jag kunde möta upp Bella innan vi tog oss in till NYC. Nu är det bara å vänta...IGEN å se hur det blir med familjer. Annars börjar det bli rätt brottom!

Lördagen spenderades iaf med en del shopping! Skulle ju ut på kvällen så inhandling av ny utgångsoutfit stod på schemat. Tog längre tid än planerat så vi missade Sverige-Portugalmatchen, men hörde sen att det vart 0-0! Annars var dagens problem hur vi 18/20 åringar skall kunna fixa fram vin till kvällen. Men vi tog modet till oss och och gick in i spritaffären med solgladögon på och så började vi prata om vinerna som att vi visste vad vi pratade om. Sedan går jag fram till tjejen bakom kassan och säger vad vi ska ha, betalar och går ut. YEEEEEEY! Sjuk lycka att vi lycka att vi kunde köpa vin utan att bli leggade.

Vid 6 tiden var vi äntligen framme på vårt hotell Comfort Inn i Brooklyn. Duscha, byta om, studsa i sängen och sen in i en taxi till dom svenka killarna som också bor i Brooklyn. Jättegullig lägenhet nära en av broarna över till manhattan delar dom 4 killarna på. Där vill jag å Bella också bo! Iaf så är killen Bella pratat med skådespelaren Henrik Lundsröm som spelar Andreas Willsons rumskompis i ondskan. Sen kommer även ett annat känt ansikte in på festen - Big Brother-Daniel som vann hela grejen för något år sedan. Så förfest i Brooklyn med Ondskan-Henke och Big brother-Danne och tio andra. Cooooolish! Så där satt jaag å Bella å pimplade vårat vin, lyssnade på bra (och en del SVENSK) musik och hade det bra. Rökrökrök i hela lägenheten, större kedjerökare får man leta efter! Alla var äldre än oss och pluggade på olika håll, vissa här i/runt NY och nåra som va på besök från Sverige. Flera pluggade marknadsföring (som jag vill göra sen) så fastnade å pratade en hel del skolprat, men det var intressant!
En stund efter midnatt var det dags att åka in till manhattan å klubba, destination Mansion. Eftersom Henrik känner klubbägaren kunde vi gå förbi kön och ta oss in. Men vi visste sedan innan att vi inte var garanterade att komma in eftersom dom var ganska hårda med åldersgränsen, men det var värt ett försök iaf tyckte vi! Jag lyckades smita förbi vakterna men Bella vart kvar utanför och dom lät henne inte komma in. Så jag gick ut därifrån, vi sa hej då till killarna som skulle fira den nyblivna 23åringen och tog en taxi till nästa klubb.

Där tmötte vi upp Mikaela och Emma som har vart Au Pairer här ett tag och lärt känner en del promoters (dom killarna som är bra att känna om man skall in på en klubb om man är under 21, haha). Vakterna frågar om vi är svenskar å vi visar upp våra rosa svenska körkort och sen var det bara att traska in. Kvällen slutade alltså på klubben Ultra med dans, nytt folk och gratis drinkar hela kvällen. Glada vart vi av det och drog till Mcdonalds för fyllekäk innan vi crashade på vårt hotell. 3 timmars sömn, sen var det dags för hotellfrukost med bagels, våfflor och en härlig baksmälla. Resten av dagen spenderades alltså med solglasögonen på. Vi åkte in till manhattan igen å kollade lite i affärer innan vi köpte med oss picknickmat och traskade till Central Park. Där spenderade vi hela eftermiddagen i solen. Efter lite komunikationssvårigheter (eftersom min svenska mobil strejkar) hittade jag min kära klassis-TOVE och JOHANNES! Skitkul å träffa lite kött från hemifrån och höra hur livet lever där. Förstår att många har börjat 9 till 5 jobb och tjänar caaaash. Så inga ursäkter att inte åka och hälsa på mig här!!

Nåra timmar senare vart det dags att åka tillbaks till vardagen i Jersey, känns lika tråkigt varje söndag men thats life. Det otroligt söta kärleksparet Tove och Johannes fortsatte promenera i Central Park medan jag å Bella tog oss mot närmaste tunnelbana. Träffade på nåra killar från Bronx, riiiiiiiiktiga ghettokillar. Lite underhållning från dom (av det man kunde tyda av deras slangengelska) i väntan på tunnelbanan. Sen var det dags att säga hej då till min lilla Bella. Usch å fy, en vecka kvar tills vi ses nästa gång!

Värdmamman kommer en kvart sent å hämtar upp mig vid tåget men inte gjorde det så mycke när barnen skriker att dom har saknat mig. Ibland är dom bara så söta, kommer sakna dom sen när jag åker! Tycker så synd om lilla Dylan också som fortfarande inte får komma tillbaka till sin skola!
Nu har jag precis pratat i en timme med min värdmamma om hur det går med sökandet efter en ny au pair/värdfamilj. Hon kommer få vänta länge på en för det är tydligen brist på au pairer och överflöd av familjer. BRA för mig juh!  Hon tycker alltså bara att det är bra om jag inte hittar någon nu så jag kan stanna här någon extravecka. Därför kommer jag INTE hem till min födelsedag som är om en vecka :) Vart den firas är dock ännu oklart! Men eftersom hotellet och allt nu i helgen gick på en del så får det vara min födelsedagspresent till mig själv i förskott. GRATTIS :)

Bilder såklart!

     
Jag å Bella på Hotellet och bordshäng på förfesten

     
Mikaela och Emma på Ultra & jag

 
Bakisfrukost på hotellet - Johannes, Tove och Bella i Central Park    

HEEEELG!

Har precis gjort mig iordning och skall bege mig till Bella i Westchester. Väntar på att få en ny matchning nu. Usch, denna eviga väntan! Dom ringde precis från CC å erbjöd en familj i North Carolina, två killar 5 och 13 år. Iof bra åldrar men fel ställe igen. Nästa som kommer som iaf är halvbra kommer jag ta!

Men nu är det iaf helg å ikväll ska jag å Bella bara ta det lugnt! Hon har lovat å köpa Ben & Jerrys, finns så sjuuuuukt många smaker här skall ni veta! Sen drar vi in till NYC imorrn tidigt för å shoppa å hitta boende för natten! Sen vid 2 pm(vår tid) är det Sverige-Portugalmatch som måste ses!
Bella har börjat prata med en svensk kille som bor här som hon bara träffat någongång i Sverige men vi ska iaf till honom och hans kompisar å se den. Sen börjar förfestandet inför en senare utgång! SJUUUUKT taggad! Kroppen har varit på rehab från alkohol sen min avskedsfest den 13 sep. Så den lär väl få en chock! Vi är ju inte 21, vilket man måste vara för att gå ut här. Men om man känner promoters på klubbarna kommer man in ändå. Vi har fått kontakt med nåra sånna så vi kommer komma in! JIIIIPPIE!

Sen är det bakissöndag som väntar. Sen skall jag möta upp TOVE och JOHANNES som är här i NY. Skitkul å träffa någon hemmifrån! Får se vad vi hittar på. Min svenska mobil fungerar bra som vanligt så har ingen nätkontakt för tillfället. Men får försöka nå dom på annat sätt! :)

Pssst

Fick precis höra att det är 6 av 10 som åker hem när dom är i den här perioden jag är i nu. Men nåra av dom är sånna som bara vill hem för att dom längtar hem och dom andra för att dom inte hittar någon bra familj. Så ja får inte vara kräsen nu. Sen har ju jag mitt brev på sidan om som är hos flera LCCs i södra kalifornien och runt här i NYC! Så jag kan få fler matchningar samtidigt, inte bara dom som CC ger mig!
Så nu hoppas vi på det bästa och jag skall vara ett lika stort mailfreak idag som jag var igår å kolla om det händer något nytt!

Sista jobbdagen idag innan det är HEEEEELG! = Åka till Bella! Underbara planer nu till helgen. Får skriva ner dom sen för nu måste jag ut å ta hand om busungen Dylan som fortfarande inte fått gå tillbaka till skolan!

Over and out!

Det snurrar i min skalle...

Okej, det känns inte lika lungt längre! Fick mail av värdmamman som jag vill ha att jag nog inte va rätt för den familjen. Ha ett bra liv - typ! Inte varför eller nånting. Antagligen för att jag lämnar den här familjen som har tre barn och dom är väl rädda att det blir samma sak med deras tre barn. Så jag skrev ett mail tillbaks å förklarade varför jag inte vill ha just dom här tre barnen. Iaf så måste jag fortsätta leta och direkt skickade jag till OCtjejen att jag inte får familjen här så att hon fortsätter leta där. Hon är typ jordens bästa LCC! Hon bad mig skicka ett brev om mig själv som hon kunde skicka vidare till familjer. Så har hon ändrat lite å skrivit om mig att min engelska är jättebra, jag kör bra å att jag kan ta hand om barn under två år (vilket jag egentligen inte är behörig för men det låter bra) Iaf verkar hon som en klippa. Jag har dock inte fått nån familj därifrån än. Så vi får se om det är mer snack än verksad där!

Sen ringde en tjej från cultural care å sa att Georgiafamiljen ville ha mig men jag fick tacka nej till dom. CCtjejen sa att jag kommer ångra det för dom är en bra familj, och det verkar dom vara också. Men jag vill inte bo där?! Iaf så fick jag precis en ny matchning med en familj i connecticut (typ 20 min från Bella igen :D) men dom har SURPRISE - TVILLINGAR! Jag har blivit matchade med sååå många tvillingar, är ju ett skämt. Iaf så har dom tvillingpojkar 7 år och tjej 4 år. Mamman är hemmafru och pappan jobbar på bank. Dom är judar å jag kommer inte få ha deras bil när jag vill (vilket jag nog kommer störa mig på). Deras au pair får dock följa med till Disneyworld/Florida och till Kalifornien! Men jag känner att det kommer bli för mycket igen med deras barn så måste tacka nej, förstår inte ens varför dom matchade mig med dom. Men men!
Sen ringde dom från kontoret och hon började med att "vi har en familj i Boston..." Nej tack! Känner mig kräsen nu men jag vill ju inte hamna ute i skogen. Men måste nog börja släppa på mina krav snart å prata med alla familjer jag får. Annars blire kanke hemgång om en vecka! ICKE!

Så nu fortsätter letandet. Imorrn är det bara en vecka kvar sen måste jag ha en familj. Vill ju inte åka hem NU!

Känns iaf buttert idag. Med det snurrandes i huvet hela dagen har jag tagit hand om ALLA barnen HELA dagen. Hösttid = judiska högtider som avlöser varandra. Är så många judar här så skolorna tar tydligen hänsyn till deras högtider. Innan lunch kom dom två busigaste barnen på gatan förbi på en playdate så dom små liven fick springa av sig lite. Träffade deras au pair May som verkar jättegullig. Hon är inne på sitt andra år här nu! Sen tog Kimberly barnen till simningen så jag fick sluta tidigare - Jippie! 
Gav mig ut på en löparrunda idag MED musik, LOVELI! Har sprungit varje dag nu i veckan, lär behövas inför helgen med Bella, haha! Förra helgen vart inte så nyttig direkt. När jag kom hem efter rundan stod det pizza på bordet. Dock så avböjde jag å försökte vara lite nyttig. Nej men seriöst så vet iaf familjen där hemma att pizza inte är min favorit. Valde därför att äta svenskt - yoghurt med müsli och knäckebröd. Jag har fått familjen här att köpa hem det men än så länge har dom inte vågat smaka och håller sig till sitt vita bröd och cherioos, kulturellt utbyte javisst!

Nu skall jag kolla lite entourage å få bort familjetankar ett tag. Vill bara att veckan som kommer skall vara över å jag åker till en skitbra familj. Vi får hoppas på det bästa!




Som Björn Gutavsson skulle säga - Happy thoughts! :)

I'm a PC, and I'm from Sweden!

Vaknade precis och såg att jag hade fått ett mail från "I'm a PC". Har ingen aning om vad det är för någonting egentligen men när jag å Bella gick på Times square i söndags kom en tjej fram å frågade om vi ville synas på en av alla stora billboards  där. Varför inte tänkte vi och blev fotade och fick välja text. Obligatoriskt var att det stod I'm a PC och en valde jag "and I'm from Sweden" kulkul..haha!
Så inatt var jag iaf med och dom hade fotat så jag har bildbevis. Här har ni det :)


Times squarekändis
I'm a PC - and I'm from Sweden

Tjing!

Bra jobbdag idag. Snälla barn och hur jobbigt är det egentligen att stå i solskenet å putta på en gunga?! Ibland är mitt jobb hur bra som helst :)
Iaf så ringde jag upp den tyska tjejen som va au pair i min troligtvis blivande värdfamilj imorse. Det var min (blivande) värdmamma som sa att jag kunde ringa henne å få svar på frågor om familjen å så eftersom hon bott där så länge. Tyskan fastnade och vart kvar i familjen i 4 år för att hon trivdes så bra och nu har hon fått stipendium å pluggar här på heltid. Skall försöka att inte få det fööör bra här jag med. Tror jag nöjer mig med ett år. Iaf så va hon jättegullig å berättade en massa bra saker med familjen och svarade på lite frågor jag hade. Sen innan vi la på sa hon att jag får ringa när jag vill! :) Skrev ett mail till Mindy (värdmamman) att jag pratat med tyskan och att jag vill ha dom! Så nu väntar jag bara på svar. Ska nog dit i helgen iaf å träffa kidsen. Pratar dock fortfarande med LCCn från OC och hon har inte fått nån ledig familj än men hon forsätter leta tills jag vet att jag verkligen får den här!
Så pratade jag med Bella som är överlycklig över att jag kommer dit nära henne, satan i gatan va kul det kommer bli!

En sak jag kom på som jag glömde skriva igår. Min värdmamma har varit sådär överdrivet snäll mot mig nu efter att vi haft exitmötet - till vilken anledning har jag undrat. Har pratat med en annan tjej som också väntar på en ny familj och hennes familj har varit så himla dumma mot henne å sagt att hon har försört deras familj och nu är hon utkastad från huset. Men mina är tvärt om! Så kom bomben igår. När vi satt i bilen vänder hon sig mot mig å frågar om hon kan göra någonting som gör att jag vill vara kvar "jag kan ge dig extrapengar, 250 dollar i veckan" (Annars får alla 177) Så det var ju ganska mycke mer men jag sa nej direkt. Skulle aldrig orka bo här i ett år. Så det är därför hon har varit så snäll mot mig för att hon vill ha mig tillbaka, men den mutan gick inte. Men det är ju kul å höra att dom tycker om mig så mycket!

Det slog mig idag att jag har varit här i tre veckor nu = så här länge har jag inte varit utan min kära syster Marie - någonsin. Usch å fy, och längre kommer det bli. Mamma, pappa å Milla har jag väl levt utan lite längre någon gång men jag saknar er hemskt mycket. Mamma bombade mig med sina pussar och kramar i en månad innan jag åkte så jag skulle kunne leva här i ett år, vilket inte alltid uppskattades lika mycket. Men nu skulle nog en kram till inte sitta helt fel! Man börjar sakna närheten! Men la familia kommer till mig i april så får stå ut!

Nu ska jag sova å klockan är bara 9. Men jag har inte gått å lagt mig innan 12 på en vecka nu så måste sova ikapp mig lite! Lägger upp en bild på helgens shopping :)



Myströja med djup urringning i bak, halsduk, mössa, vantar,
klänning, jacka, Ipod och mitt å bellas kompisarmband, haha! :)

Resan fortsätter...

Dylan har varit riktigt snäll idag, good boy! Kanske för att han var borta på en "playdate" halva dagen, haha! När klockan vart 6 = slutar jobbat väntade en löprunda. Sprang förbi ett hus med en STOR svensk flagga utanför. Så jag gick l å n g s a m t förbi och försökte titta in men jag såg ingen, det stod iaf en volvo på uppfarten. Kvällen spenderades på starbucks med Alexandra. Det flyttar tydligen in en ny svensk au pair tre hus ifrån henne om en vecka. Får se vad det är för kul typ!

Familjeletandet går bra! Tackade nej till San Francisco-familjen imorse. Sen ringde det en ny värdmamma till mig på dagen. Hon har två döttrar 10 och 11 år, dom har pool och eget gym hemma, mamman är flygvärdinna och pappan är typ karateinstruktör eller något. Låter hur bra som helst men dom bor 30 min UTANFÖR Atlanta, GEORGIA! Hon sa att man kunde åka runt hela staden i en golfbil, som att det var en positiv grej. TJOHO vilken STOR och rolig stad det måste vara...NOT! Så måste nog tacka nej till den med. Men mailar fram och tillbaka med familjen ovanför NYC och vi skall försöka träffas i helgen igen så jag får träffa barnen också! Sen letar LCCn fortfarande efter en familj till mig i OC!

Pratat med mammsegull å kära syster idag också! LOVELI!

Har fått alla bilder från helgen så här kommer dom, slit dom med hälsan :)

Välkommen till Bellas mansion!      
      
      

   
Bellas mansion, klädbyte i SoHo, Bella får instruktioner av den franska fotografen, besök i m&m-affären, middag på cheesecake faktory - Uuuunderbar helg :)

Malin von Marklund

Har försökt tänka ut något negativt med familjen jag var hos i helgen. Kan inte hitta NÅGONTING förutom att dom inte bor i O.C. Mamma tycker jag skall ta dem för även om jag får någon som låter bra i O.C. kommer jag ju inte få chansen att träffa och prata med dom live som jag har gjort med den här familjen. Har mailat LCCn där borta igen nu och hon har precis lagt upp mig på någon motsvarande arbetsförmedlingssida där och sen skall hon även skicka ut privat till familjer hon vill ha med i programmet. Men jag har berättat att jag har en här uppe nu och att jag vill veta inom de närmsta dagarna om det finns nåt i california, annars blir det familjen i westchester :) Skall maila dom nu å säga att jag vill komma dit å träffa barnen i helgen så dom vet att jag är intresserad! Har pratat med Bella också och det vore så sjukt kul å bo nära henne också!! Men igår pratade jag med Sarah som är Au Pair i OC nu å när hon berättade om snygga surfingkillar, värme och en massa beachhusfester (liiiike!) så vart jag ju så sugen på att åka dit. Men vi får se på vilken kust jag hamnar!

Idag har jag tagit hand om Dylan hela dagen, inte mycket intressantare än så. Fick skäll av en mamma i lekparken för att han slog dom andra barnen. Dags att gå DYLAN!
Mamma skrev att hon har tänkt mycke på den lillapojken jag tar hand om och att han kanske har ADHD. Och det är inte helt omöjligt. Överaktiv är han iaf. Jag leker kull i iaf en halvtimme varje dag och ungen blir inte trött!
Jag har hunnit med lite träning idag också! Jippiiiie! Fjärde gången jag var ute å sprang sen jag kom hit till US and A. Eftersom det inte är någon idé att skaffa träningskort här får det bli löpning. Skall fixa in musik på min nya Ipod bara så blir löprundorna optimala!

Jag skulle fixat bilderna från helgen, men dom kommer senare. Bella har dock fixat en av hennes bilder på mig från helgen och hon tycker jag liknar Ebba von Sydow. På ett bra sätt. Vet inte vad jag tycker om henne själv, men hon kan väl ha sina bra dagar antar jag! So from now on - Malin von marklund!

Nu ikväll skall jag kolla på Sex and the cityfilmen min värdmamma så snällt hyrt till mig :)

Min nya ipod nano-chromatic. Jag har den ROOOSA :D



Jag i typisk NYCtrappa


 


Jerseygirl back from NYC!

Weekend!
Nu är jag hemma igen efter att ha bott hos Bella hela helgen! I fredags köpte vi med oss pasta med köttfärsås och laddade upp för en myskväll. Men innan det ringde jag upp å intervjuade familjen i San Francisco, men jag vet inte om dom är någonting för mig, vi får se. Skall iaf höra av mig till dom om hur jag gör. Sen skulle vi sett the Shining men vi pratade bort början av filmen och sen vart det för läskigt så vi stängde av. Men OJ vilket hus hon har hamnat i. Huset är stort som jag vet inte vad, insidan har högt i tak (har alltid älskat hus med högt i tak!) och stora öppna ytor och det är bara jättefint. På baksidan går det en söt liten bro över till poolområdet med tillhörande jacuzzi, utomhusbar och mysigt kuddhängställe. Jag vet vart jag skall hänga när det är varmt iaf! Sen har vi hennes egna källarvåning med kök, biljardbord, pokerbord, soffhörna och hennes sovrum. Kan inte säga att jag lever i samma standard direkt, haha!

Sen vart det lördag och jag följde med Bella (som jobbar på lördagar) och hennes kille som hon tar hand om till Ridning. Så vi mös på den lilla ranchen i solen medan ungen skuttade runt på hästen. På kvällen åkte vi och hälsade på en familj som jag bilvit matchad med som bara bor 20 min från Bella! Mamman i familjen ringde upp mig på morronen och eftersom jag redan var i Westchester så tyckte hon att jag kunde komma och häsla på och se huset. Alla barnen (Tvillingar 10 år & flicka 8 år) var dock iväg på sleepovers men föräldrarna verkar jättemysiga och trevliga. Huset är stort och fint och tror jag skall tacka ja till den familjen, är ju så nära Bella också! Men jag skall höra med LCCn i O.C. och se vad hon har. Annars är jag dum om jag inte tar dom här  för dom verkar verkligen SUPER! Berättar mer om dom om jag hamnar där!
Efter familjevisiten åkte vi till White Plains där vi mötte upp Stephanie och Miccan. Så middag på cheesecakefaktory blev det :) Fisk vart huvudrätten för mig. Mina barn jag tar hand om är allergiska mot fisk = ingen fisk i det här huset så har, tro det eller ej, börjat sakna det. Efterrätten vart såklart deras berömda cheesecake som vi tog med oss hem till Bella och åt framför TVn!

Den efterlängtade söndagen kom och vi drog in till manhattan tidigt på morronen. Shoppde loss rejält på H&M, så nu är vi redo för att möta den kommande hösten. Resten av shoppingen vart ett riktigt kap på urban outfitters, en jacka som var nedsänkt från 211 dollar till 40 = LYCKA! En visit på M&M affären på timessquare och sen det viktigaste av allt, en ny Ipod. Var ju duktig å slarvade bort min ganska nyinköpta två veckor innan jag åkte hit. Men nu köpte jag den nya modellen (vet inte om den har kommit till Sverige än) i snygg metallicrosa!

När shoppinghungerna var stillad tog vi taxi (för första gången) till SoHo för intag av amerikanska blåbärspankakor drängta i sirap. Sjuuuukt gott! Sedan vandrade vi runt i dom söderliknande kvarteren när en fransk fotograf kommer fram till oss. En amatörfotograf men som visade nåra jättefina bilder han tagit tidigare som ska vara med på en utställning. Han ville fota Bellas springandes med ett paraply (när det var skinande sol ute) så han kunde fota hennes reflektion i en vattenpöl. Där sprang hon som en tok och jag skrattade. Om han tjänar nå pengar på bilderna sen ska han skicka lite av vinsten till henne. Gracias! Haha
Sen hamnade vi fel och kom till läskiga chinatown där alla skrek efter oss med fejkväskor, klockor bälten och allt fejk man kan tänka sig. Väl inne i Tribecka vart det lugnare å vi njöt av att bara gå runt och så fick vi ett ryck och tog en massa roliga bilder!
Sen mötte vi upp dom andra tjejerna på times square för att äta middag på ett kubanskt ställe. Jättedålig service och bara knäpp personal, helt okej mat dock! Klockan tickade på och det blev dags för mig att åka tillbaka till Jersey,uuuuuuuuusch och blä! Får stå ut här två veckor till innan jag kommer någon annanstans (kanske upp till Bellas hooooods, JAAAA!). Alexandra hämtade upp mig på stationen så åkte vi och tog en snabbfika och update om helgen på Starbucks innan hon skjutsade hem mig! :)

När jag kom hem har familjen Biggs smyckat ut huset med spindelnät, pumpalapor och tre läskiga gubbar. Halloween är verkligen seriöst här! Inne på mitt rum ligger Sex and the cityfilmen som min värdmamma tydligen hyrt till mig. Snälltsnällt! Den skall ses imorrn! Nu måste jag sova! Lägger upp bilderna imorrn :)  


Det börjar hända grejer!

Dylan hela dagen igen och sen upphämtning av Anabelle på skolan vid 12. När vi hämtar upp henne hänger Dylan ut genom bilfönstret och skriver till sina kompisar som en maniac när hans lärare står brevid. Bra när han är hemma för att han skall öva på sitt beteende. Han får nog komma tillbaka snart....NOT! Dagens aktiviter - Måla en otroligt fin halloweenskylt att hänga på dörren. Springa runt på baksidan å spela catch samt leka i källarn. Kulkul! Har sprungit mellan barnen och datorn hela dagen. Håller nämligen på å pratar med två LCCs från Kalifornien om dom har några familjer. Tjejen i O.C., dit jag vill komma skall skicka ut min ansökan till nåra ikväll. Hon verkar superpositiv så hoppas hon hör av sig. Sen har jag en annan i San Francisco som har en familj till mig. Dom har två barn 4 och 7 år gamla, en pojke och en flicka = PERFEKT! Men jag vet ingenting om familjen förutom att dom inte kan ha kvar sin au pair som kom för en vecka sedan för att hon inte kan köra bil med växelspak. Så det är ju inge fel med familjen iaf, men dom skall ringa mig ikväll så skall vi prata. Spännande spännande. Men jag skickade ett desperat mail till O.C. tjejen och bad henne skynda på om det fanns något där för det är dit jag vill iförsta hand :) Men det går frammåt iaf och familj kommer jag garanterat hitta. Har fått 3 erbjudanden än så länge men dom passa inte mig alls. Eftersom jag vill att det skall bli bra måste man ha lite krav, annars blir det ju fel igen. Och att göra ett till byte är nog ingen hit! Men allt går åt rätt håll så jag är hur glad som helst!

Nu ska jag iaf åka tåg till manhattan å sen byta där å ta tåget norr om NYC till Bella! Skall köpa en massa onyttigt påvägen som vi skall ha ikväll när vi kollar SATS filmen!
Vet inte hur det blir med uppdateringen här i helgen. Skall försöka låna datorn någon gång så ni får läsa om familjeletandet och vad som händer i Westchester county! Nu skall jag gå å be min värdpappa om skjuts till stationen. Känns bara som att man är till besvär nu, men hey, dom slipper ha mig här heeela helgen (och bäst av allt - jag slipper dom :D)

Puss å kraaam

I DID IT!

Tog sovmorron imorse som Kimberly så snällt skrivit på en lapp igår att jag skulle göra. Gick upp och där väntade snacket med min värdmamma. Amy hade ringt henne igår  när jag var på Starbucks och berättat att jag funderar på att byta familj. Så hon började gråta inför mig och sa att hon inte hade någon aning om att jag inte trivdes eller kände som jag gjorde. Hon sa också att dom var så glada över att ha mig och att jag har varit deras bästa au pair, att jag är en bra bilförare och super med barnen. Som svar sa jag att jag har tänkt på det här i en vecka och att jag måste ut å springa å tänka mer. Så ut for jag genom dörren och sprang/gick ut till jag-vet-inte-vart och kom tillbaks två timmar senare. Gick på en ganska trafikerad väg och grät om vart annat, måste sett kul ut! Satte på datorn när jag kom hem och läste mail från mamma och började störtböla. Vill inte att dom hemma ska må dåligt för att min familj här är så sämst. Sen pratade jag ut med bästa Linus som jag lastade av allt på typ, sorry! Men det kändes bra efteråt. Sen kom barnen hem och jag jobbade till runt 6. Till middag vart det kinamat, MUMS! Dagens enda mål för min del, vart för mycke å tänka på idag så har inte varit hungrig. Anyway så bakade hela familjen + jag bananbröd efter middagen. ENDA grejen vi gjort tillsammans som har känts som att vi är en familj. Iof rätt krystat eftersom vi precis pratat om att jag inte tycker att jag känns som en i familjen. Synd bara att det var en timma innan LCCn kom hit för vårt två-veckorsmöte.

Amy började det, som senare skulle bli "exitmeeting", med att säga vad jag hade sagt till henne igår och sa sedan att mina värdföräldrar hade blivit chockade när dom hörde hur jag kände. Sen ville hon skriva upp vad vi skulle göra för att lösa problemet. Kimberly ville att vi skulle lägga upp en plan på 2 veckor där vi jobbade med barnens uppförande. Men å ändra det tar mer än 2 veckor, dom är ju ändå barn! Dom kommer inte lyssna på allt jag säger och vara änglar hela tiden efter bara två veckor. Så jag gav mig inte förrän papprerna va påskrivna och klara. Kimberly vart ledsen men Paul verkade förstå mig mer, kanske för att han hade sett hur dom betedde sig mot mig tidigare under dagen när dom skulle sätta på sig badkläderna, KAOS! Iaf så pratade jag med Amy efter om att jag tänker försöka hitta en familj på egen hand också genom mina vänners LCCer här runt NYC och i Kalifornien och det tyckte hon var helt okej. Skönt å kunna vara aktiv själv nu så jag kan kämpa för att få en familj som är bra och bor där jag vill bo. Istället för att sitta här i två veckor och få familjer serverade som kanske inte är så bra och bor typ i Texas, Jippie! Men det känns iaf bra nu efter att jag stod på mig och ville att vi skulle skriva på papprerna idag. För jag kommer inte trivas bättre om en vecka, I PROMISE!

Så det som händer nu är att jag skall bo kvar här i familjen till den 17 oktober. Sen åker jag antagligen/förhoppningsvis till min nya familj någonstans här i landet, annars hem till Sverige. Så håll i er, kanske firar min födelsedag den 20 oktober hemma! haha

Skall fly fältet/familjen imorrn å komma hem på söndag. Tror inte det kommer va jordens roligaste stämning här i huset så jag tänker hålla mig undan! Skall därför ta mig norr om manhattan å bo hos kära Izabelle hela helgen. Hon är sååå söt! :)

Nu vet ni hur det ligger till där hemma! Känns skönt att veta att jag inte kommer va kvar här i huset. Nu är det bara att stå ut i två veckor och hoppas att nästa familj är bättre :)

        Mikaela, jag, Izabelle, Kajsa och Alexandra på 5th avenue.     

Bilder från helgen i NYC! Vi som gjorde stan - Mikaela, jag, Izabella, Kajsa och Alexandra.
Besök på Dylan's Candy Bar som ägs av Ralph Laurens dotter

Jaaaahapp!

Eftersom Dylan fortfarande inte får komma tillbaka till skolan spenderades förmiddagen med en hel del springande på baksidan med aktiviteter som catch och amerikansk fotboll. Allt för att göra ungen trött. Efter det åkte vi lite skateboard. Eftermiddagen spenderades i parken som vanligt och Amy kom förbi å vi pratade om familjen och mitt byte. Jag grät när jag berättade om dem. Hon sa att hon kunde försöka lösa 3/4 av problemen jag sa att jag hade med dem men det vill jag inte. Har tänkt på det i en vecka nu och här vill jag inte stanna. Hon har två familjer som vill ha en ny au pair i området men dom familjerna verkar sådär. Ena är en ensamstående mamma med 4 flickor 15, 13, 11 & 8 år gamla. Hon sa att tjejerna var snälla men dom är fortfarande tonårstjejer och tror det blir för mycket för mig. Den andra familjen är ett par där pappan är hemmapappa och familjen har 3 barn. En tjej på 1 månad, och två pojkar 2,5 och 4,5 år. Hon sa att pappan är jättekul och trevlig. Så dom kanske jag kommer hälsa på, vi får se. Tänker fortfarande skicka min ansökan till dom två LCCs jag har pratat med i Kalifornien, O.C. och San Francisco å kolla om dom har något där. Annars vill jag vara kvar här någonstans! 

Men iaf så frågade Amy när vi hade pratat klart om jag skulle berätta för familjen själv att jag ville därifrån eller om hon skulle göra det. Innan tyckte jag att det var självklart att jag skulle göra det själv eftersom det är mitt problem och jag ändå måste facea dom någon gång och berätta det. Men eftersom jag grät så mycke inför henne idag när jag sa det skulle jag förmodligen gråta lika mycket när jag säger det till föräldrarna. Så jag bad henne säga det så dom får hela bakrundsstoryn så får jag lägga till sen. Hon skulle ringa dom nästan direkt efter så jag var lite nervös när jag kom hem. Men dom sa INGENTING! Har hon inte ringt kanske eller tänker dom ta allt imorrn när Amy kommer hem till oss för att ha "exitmötet"?!

Nu har jag precis vart i grannstaden Summit för att gå på den omtalade Au pairträffen som är på starbucks där varje onsdag. Men där satt jag och Alexandra omringade av 10 tyskar. Vi skyllde på att jag måste vara hemma kl 10 å åkte till dunkin donuts för att prata själva där. Hälsade även på hennes barn när jag hämtade upp henne. Dom är väääärldens gulligaste! Vill ha hennes familj :)

När jag kom hem nu satt en lapp på min dator från Kimberly. Det stod att eftersom jag har jobbat så långa pass i veckan får jag sova ut imorrn och att hon kör hem Anabelle från skolan imorrn. Så jag undrar om det är någon sorts mutning för att jag skall stanna och att Amy HAR ringt dom... Imorrn skall iaf allt redas ut. Men jag får väl tacka för sovmorronen, som jag är värd(!) men jag kommer ändå inte stanna här.

      
Skateboooardning

  

BIIIIIIIIG DAY TODAY!

Jag har sovit som en stock inatt. Städerskorna var här igår = nya lakan. HEAVEN!
Idag skall jag iaf prata med Amy. Hoppas hon förstår mig och inte säger emot för mycke, iiiiih :)

Rosh Hashana!

30 september

Nej, jag har inte gått och blivit jude. Men tydligen finns det en hel del judar här vilket man tog hänsyn till idag när det är Rosh Hashana, judiskt nyår. Idag var alltså alla barnen hemma = jobb heeela dagen, 10 timmar!  Förmiddagen spenderades i lekparken och eftermiddagen på Playdate hemma hos en tysk Au Pair och hennes barn. Kul å ha någon å hänga med medan man håller koll på dom små liven. Pratade lite med hennes värdmamma och hon verkar förstå mig bra om varför jag vill byta efteesom hon verkar ungefär samma känslor för henne som jag har.


Sen satte jag på en film på eftermiddagen så jag kunde ringa Amy, min LCC. Men sa till henne att jag hellre träffa henne å prata än att ta allt över telefon. Så imorrn skall vi träffas i en park och prata om mitt byte av familj. Så imorgon är det "the big day"! Antingen säger jag det till familjen imorrnkväll eller på torsdag. Får se vad Amy tycker! Kommer nog bli jobbigt hur som helst. Dylan sa för någon dag sen att "I love you, I wanna keep you for like FOREVER!" och sen nån dag efter det kom "Youre the BEST babysitter". Så dom har sina goda stunder dom med!

Hade bestämt skypetid med systrarna idag när jag slutade men eftersom jag fick jobba så mycket övertid vart klockan för mycket. Men vi han prata en snabbis under dagen och det var skönt att höra att dom är lika knäppa som vanligt! :)

Nu ligger jag på sängen å väntar på att entourage säsong 4 skall laddas ner, klart om 10 min! Jiiiiipie! Så jag ska se nått avsnitt innan jag somnar är det tänkt!

  

Tjejerna gör Halloweenteckningar, är ju bara 31 dagar kvar nu!

BIIIIIIIIG DAY TODAY!

Har sovit suuuuperbra idag. Städerskorna va här igår = nya lakan. HEAVEN!
Hoppas Amy förstår mig & inte säger emot för mycke idag, iiiiiih! :)


RSS 2.0