I've got another confession to make...

...förutom att det är början till en väldigt bra låt måste jag faktist erkänna en sak... jag sover med nattlampa!

En grej jag börjat med sedan jag kom hit för att göra det lättare för mig själv att komma upp på mornarna. Det är bäcksvart när det är dags för mig att gå upp och man vill helst bara vända om och krypa ner under täcket igen. Därför kom jag på den smarta idén någon gång i november att ställa ner min nattdukslampa nedanför sängen så det var ljust på morgonen när det var dags att vakna (jag är ju inte känd för att vara en morgonperson..hm..) Jag trodde från början att det skulle vara problem att somna i ett ljust rum men icke, jag somnar på en gång!
Till min kära lampa har jag även tre larm som hjälper mig att vakna på morgonen. En hemsk låt på mobilen 6.00 + 6.10 samt klockradion 6.15. Efter det är jag garanterat uppe!
För att jag skall vara en gladare au pair på morgonen (för hur bra är humöret 5 minuter efter att man gått upp 6.45 på morgonen) ställer jag klockan på 6.00 och så sätter jag på datorn och slö surfar runt och lyssnar på musik för att vakna till.
Alex sa till mig för nån vecka sen. "Malin, varje gång du kommer in och skall väcka mig på morgoen har du alltid jättestora ögon och är jätteglad. Hur kan du vara det på morgonen?"
Jaaa, jag får väl tacka min nyfunna vän - nattlampan!

 


Ännu en snowday!

Är inne i en dålig bloggperiod just nu, ibland är det jättekul men just nu känns det mer som ett måste/borde är ett jag vill. Jag brukar natta familjen och smita in på mitt rum vid 9 tiden på kvällarna. Då har man ett val av vad som skall hinnas med innan man nattar sig själv och klockan blir allt för mycket. Kolla om det hänt nå kul på facebook (sedan jag kollat den under dagen. Det är sjukt vad man blir beroende!), kollar igenom lite andra bloggar, nyheter, skicka iväg mail till familjen hemma/någon annan man inte pratat med på ett tag, öppna skolboken, kasta sig ner på marken å göra lite sit ups/armhävningar, kolla om det går nån bra film/tv-program och så har vi bloggen. Här kommer iaf lite välvalda ord!

Inatt kom det en ny snövända. Imorse gick jag in på barnens skolas hemsida och så att skolan var inställd = heldagsjobb för mig. Sedan gick jag inte på min skolas hemsida för att upptäcka att även min lektion var inställd!
Tog med barnen ut och gjorde en extremt snygg snögubbe (kommer inte ens ihåg när jag gjorde en sist?!). En riktig tjockis vart det (amerikanare) som vi döpte till Francesca! Efter det skapade vi vår egna bio och värmde oss med hemmagjord choklad!
Eftersom jag jobbat hela dagen och spenderat 90 % av tiden inomhus har jag inte rört på mig allt för mycket. Har varit duktig och kört en hel del springrundor nu den senaste tiden, lite credd till mig själv! Men idag har aktivitetsnivån legat på 0 så när jag slutat vid 7 tiden tog jag mig därför ner två trappor till gymmet och körde en timme, YEAH!

Nu skall jag fortsätta min träningskväll med lite magträning och efter det testa min brun utan sol, färg till folket! Sedan får det nog vara dags att släcka lampan och sussa!


WEEKEND PICTURES

Klubb Ultra och besök i Stamford


Filippa, Steph, Corinna, Sara, Elin och jag


Elin och jag

Stamford



Yes, pecan!

Hahaha, innan jag somnar tänkte jag bjuda på denna som Tobbe länkade i en kommentar...

....snart i en supermarket nära dig!


Loveli weekend

Ännu en kväll spenderades på kära Ultra. Jag, Filippa, Sara, Corinna, Stephanie, Elin och Pamelina. Kul gäng, galen kväll! Vi skulle egentligen dragit iväg till Country club efter men jag antar att vi hade för kul för att tänka på att dra vidare. För en gångs skull var vi inne i city i tid så det vart en lååång kväll och vi stannade tills stängningsdags. Många drinkar, dansande i sofforna och glatt folk. Precis så som en kväll ska vara. När klubben stängde vid fyra tog vi oss mot första bästa mc donalds för hamburgeintag och en halvtimmes tupplur innan Grand central öppnade och vi kunde ta första morgontåget hem. Jag och Filippa var hemma och hoppade i säng vid halv åtta på morgonen! (Min värdpappa var redan vaken!)
Bakislördagen spenderades på Armonks guldkorn caféet Tazza med Filippa, Steph och Elin. Vi hoppades på att dom skulle servera sin frukostmeny men fick ett nej då klockan var 4 på eftermiddagen. Vi fick nöja oss yoghurt och mackor, inte så dåligt det heller. En hel del sex and the city känsla när vi satt där alla 4 tjejer och skvallrade om kvällen innan, mysmys!
När jag jobbat klart på lördagskvällen och barnen sov skrattade jag och Filippa åt min Björn Gustavsson-film samtidigt som vi åt upp vår Ben & Jerrys från helgen innan.

Idag har vi vart i Stamford, CT vid vattnet och kollat lite. Väldigt fina vyer där i hamnen, måste besökas i sommar med! Efter det åkte vi till Stamfords gigantiska mall. Jag kom hem med en otroligt fin bikini från victorias secret. Har dreglat efter dom på deras hemsida ett tag nu och äntligen finns dom i affärerna! :)

Min dator vill inte riktigt som jag vill idag så helgens bilder kommer upp imorrn!
Nu skall jag läsa ett kapitel i marketingboken så jag hänger med på lektionen imorrn. Jag och Sara tog oss till skolan i fredags och storhandlade allt som kan tänkas behövas, böcker, mappar, pennor m.m. och jag gick därifrån 90 dollar fattigare. Böcker är dyyyyrt! Vi besökte även skolans gympasal och  insåg rätt snabbt att vi måste spendera mer tid där. Hunk hunk hunk!

Natti natti!


Student of Westchester community college

Idag började skolan, finally! Jag åkte iväg i extremt god tid vilket resulterade att jag satt i bilen i en halvtimme och hann utforska två av skolans alla byggnader innan lektionen började. Den där speciella första dagen då man från och med att man öppnar dörren till klassrummet har ungefär 3 sekunder på sig att bestämma vart och med vilka man vill sitta med. Jag valde en plats vid bordet längst fram brevid en muskelbit med vita tänder, en smartis och sen min favorit Luigi (som garanterat kommer bli klassens slacker men är otroligt rolig) Läraren är en positiv, knubbig liten tjej som älskar att höra sin röst. Alltid bra när man har ett bra första intryck av läraren, det här kommer nog bli kanon!


Dagens träningsoutfit gick lite i färgen...blått!

YES WE CAN!

 Idag har jag suttit bänkad framför tv:n för att se hela ceremonin då Obama blir president. Strax efter 12 svor han presidenteden, som isig vart en komisk historia... Mannen som läste upp eden för Obama sa för långa meningar och Obama kom inte ihåg allt han skulle säga när han skulle eka efter. Precis som min stora skräck inför bröllop, att prästen säger för mycket på en gång att man inte kommer ihåg allt man skall säga - HJÄLP!
Men han skötte det snyggt och efter hölls ett väldigt fint och rörande tal!
Nu precis, bara 5 timmar efter han svurit eden, visar programledarna på tv:n upp redan tryckta obamatidningar om dagens ceremoni! Snabba puckar!!!



Hörde att Obamafamiljen haft en au pair förut och imorse pratade jag med Tobbe hur det skulle vara att vara den lycklige.

En vanlig(?) konversation som au pair i Obamafamiljen
B. Obama
- Malin, can you hand me the remote?
Malin - YES I CAN!
B. Obama - Can you pick up Sasha from theatre class?
Malin - YES I CAN!

Haha.. lite stelt kanske...?!

Weekend!!

Ännu en helg har passerat!
I fredags åkte jag och Sara till Mt Kisco för en biokväll. På duken visades Marley & Me med bl.a. Jennifer Aniston. Den var okej, ganska förutspådd och alldeles för lång. Sedan åkte vi hem till mig för en sleepover. Eftersom Sara jobbade skjutsade jag hem henne på morgonkvisten och en timme senare knackade Filippa på dörren. Har inte sett den tjejen på länge så det var härligt att ses igen. Det vart en dag i Stamfords enorma mall. Två väääldigt fina klänningar inhandlades. På kvällen vankades det jobb och innan mina värdföräldrar åkte iväg till deras middag lagade dom mat till oss. Klyftpotatis, rostad broccoli och grillat kött. Japp, dom knackade bort snön från grillen och grillade. Sommarmat i januari, väldigt uppskattat!
Till efterrätt "bakade" vi kakor = fryst deg skuren i små fyrkanter placeras på en plåt, in i ugnen i 10 min = perfekta chocolate chip cookies. Vid 10 tiden när barnen gått till sängs satte jag och filippa igång heartbreak hotel som avnjöts tillsammans med vin, crunches och ben & jerry :)
Efter en lång och välförtjänt sovmorgon begav vi oss in till city. Vi tog en tripp förbi manhattans egna triumfbåge i Washington Square Park som var några storlekar mindre än den som finns i Paris. Därifrån gick vi vidare till greenwich village området där vi också stannade för lunch/middag. Mysig ställe med "söder" känsla!
Ännu mer manhattanvandring innan Fillippa åkte tillbaks hem till Long Island och jag upstate till Armonk.

Måste lägga in en dagens:
Som jag säkert sagt innan någon gång är att killarna i denna staden inte är det finaste som finns. Om gud gav killarna en fin kropp glömde han ge dom stilen och tvärt om. Något jag och Filippa pratade en massa om på lördagskvällen. 
När vi går på tunnelbanan idag inne i city ser jag tre snygga killar som vi ställer oss bakom. Bara för att vi pratat om killar innan säger jag högt till Filippa att "han ser ju  riktigt bra ut!"
Filippa lite tyst..."mm... "
Jag upprepar därför och säger samma sak igen eftersom jag trodde att hon inte hörde första gången. "HAN ser ju bra ut! det är nu dom vänder sig om och säger något till oss på svenska....!"
Filippa " Mm, jag tror det är så Malin"
Jag vänder mig om och vill typ bara springa till andra änden av vagnen då Filippa säger att hon nog hörde något svenskt ord från dom när vi gick in i vagnen. Efter det säger vi hej till killarna som svarar att jahaaa här står vi på tunnelbanan i NYC. Det visade sig att dom också bor här och pluggar.
Så himla typiskt att just dom var svenskar. Det är nu man märker att vi är bortskämda med snygga killar hemma i Svedala. Men jag tror att jag skall ta det lugnt med att prata högt om folk i fortsättningen! Otroligt pinsamt men det gav oss en hel del skratt hela dagen så jag får bjuda på det!

  
En söt Filippa och en liten triumfbåge

Four months och ett stort grattis!

Tänkte skriva igår men va inte på toppenhumör så sket i det så blir inte inlägget så trist. Hade ju tänkt gå ut nu i helgen men igår fick jag den glada nyheten att det vankas jobb både den här och nästa lördag. JIPPIIIIE!
Igår hade jag min 4 månadersdag här in the states, en tredjedel av resan har alltså gått!

Imorse var jag iväg till verkstaden med min kära bil. Mina värdpäron hade bestämt sig för att jag skulle få vinterdäck (i mitten av januari, men bättre sent än aldrig). Nu slipper jag slira runt på vägarna, vilket iof är kul men kanske inte så säkert. Efter det tog jag mig till Armonks café Tazza där jag mötte upp Hanna och Pernilla för en morgonfika, trevligt trevligt. Hem igen, skjutsa iväg Tess, tvätta nån maskin och sedan träna. Har hunnit med en hel del idag! Ingen utgång ikväll alltså, får se vad som händer. Filippa kommer iaf hit imorgon på förmiddagen så vi får iaf helgen tillsammans :)

Idag är det för övrigt en JÄTTESTOR dag, och hemma hos familjen Marklund vankas det fest! 
Storasyster Camilla tar nämligen examen idag och är färdigutbildad sjuksköterska! Om det är någon dag jag vill vara hemma i Svedala (förutom julafton) är det idag. Men jag får vara en stolt lillasyster här borta istället!



GRATTIIIIIIS!!!

Fjortonde januari

Söndagen i city var kanon! Mötte upp Sara, österikerskan Carina och Saras familjs förra au pair Rachel från australien som är här och hälsar på. Rachels näst sista dag innan hon skulle åka tillbaka till Aussie igen så hon ville gå runt och turista lite och ta kort. Tjejen har bott här i 2 år innan och ändå går vi runt som att vi precis kommit till stan. Vi började uptown med FAO schwarz, Dylans candybar, urban outfitters och vandring i centralpark. Sedan åkte vi vidare ner till Tribecka/chinatown för lunch på malaysisk restaurang.

Ny jobbvecka! Först ut måndagen.. som kan summeras med ett ord - stress! Barnens aktiviteter överlappar varandra och det skulle behövas två Malin, puh! Sura miner från Taylor som jag måste släppa av hela 10 min innan hennes basketträning börjar annars kommer jag försent till Mikes aktivitet. Enligt henne är det helt retarded att komma så tidigt, men jag kan inget göra! och seriöst, 10 minuter i tid är väl ingen big deal?!
Tisdagar är min lugnaste dag. Det är iof min "tvätta lakan" dag men eftermiddagen är luuuugn - me like!

Nu skall jag snart iväg och hämta upp Alex och Mike och ta dom till tandläkaren där dom skall greja med tandställningar och annat. Alex är bara 8 år och skall få sin tandställning nu. Mike är 10 och har redan haft sin. Skönt att få den när man är så liten men jag undrar om det är bra iof att munnen inte ens är "klar" vid den åldern. Själv fick jag dras med min hela åttan och nian. Vad jag saknar dom tiderna...not! Men det är ju självklart värt det!
Ikväll är det min tur att skjutsa tjejerna till gymnastiken. Men istället för att jag skall stå där i 1,5 timme och läsa bok varvat med att kolla in deras snygga tränare skall jag idag fika med Sara som bor inte alls långt från träninglokalen, treeevligt!

söndagen

 
Turist/shoppingdag - Sara på malaysisk restaurang

 
Mysiga central park



11 januari

Gokväll!
Dålig bloggning nu..skärpning.
Sammanfattning av dom senaste dagarna
* Städat hela mitt rum + garderob!
* Bokat bowlingparty för Alex som fyller 9 om en månad
* Pratat med storasyster på skype, något som inte händer allt för ofta!
* Barnen har haft ännu en "snowday" = heldagsarbete för au pairen, kulkul!
Läst ut boken "The tail of Despereaux".
* Fått tysk choklad av familjens gamla au pair som är här och hälsar på igen innan hon åker norrut till hennes college, muuums!

Helgens planer har ändrats en hel del gånger. Först var det planerat att jag skulle bo hos Filippa hela helgen och gå ut på fredagen. Men jag var tvungen att jobba idag och Filippa fick också ändrade planer vilket gör att dessa planer är förflyttade tills nästa helg!
I fredags kom istället Steph hit med lax! Jag har bara ätit fisk två gånger sedan jag kom hit. Är oftast inte någon hit hos barn, inget undantag i den här familjen så om man skall äta fisk får man fixa det på annat sätt. Sedan åkte vi hem till Steph för att sova då hon skulle jobba lördag morgon. Men först en tripp förbi kära target. Jag har nu inhandlat min andra bikini i år. Har med mig tre från Sverige så nu har jag en för varje dag på Jamaica - snaaaart!
Imorse tog vi med hennes småflickor på bio och såg, the tail of desperoux! Jag som precis läst ut boken dagen innan. Boken var (som den oftast är) bättre än filmen.
Sedan åkte vi förbi white plains mall innan vi åkte hem till mig för en jobbkväll. Vart ett mjukisset á lá juice coutoure, brun utan sol från victorias secret (fusk fusk!), en klänning och ett nitarmband.
Ikväll när min värdpappa satt och kollade amerikansk fotboll kände jag att det var dags att få reda på lite regler. Nu blir det lite roligare att kolla matcherna när man förstår lite mer än att det är muskulösa män som pucklar på varandra. Superbowl (finalen) är i början av februari!
Sedan åkte mamma och pappa i huset iväg på middag och jag gjorde tacos till barnen och Steph innan vi drog igång mamma mia filmen. Barnen har ju precis varit å sett musikalen och idag hade dom köpt hem filmen. Wonderful!

Imorrn skall jag in till manhattan om dom hunnit få iväg all snö från vägarna så jag kommer iväg. Där inne skall jag träffa en "ny" tjej som jag hittade genom vänner här. Hon har bott i Chappaqua som bara är typ 10 min från mig i ungefär 2 månader utan min vetskap. Trodde jag hade bra kolla på svenskarna här runt men icke. Kul skall det bli iaf!

Grattis till kusin Sofia som blir 22 idag!!!! 

Snurvel snurvel..

Jag tror jag börjar bli sjuk, täppt i näsan och toarullen är nu min bästa vän. Sedan lever jag ju i pillrernas land, det finns piller för allt här, så min värdmamma har plockat fram lite som hon tycker jag skall ta. Nu knaprar jag piller och hoppas på bättring!

Iaf så åkte jag ner till New Rochelle imorse och tog mig igenom ett pilatespass. För någon dag sedan testade jag även på yoga för första gången i mitt liv. En annan typ, betydligt lugnare, träningsform än den jag är van vid. Fotbollstjej = korta muskler. Vissa ställningar är det hur jobbiga som helst och ibland känns det mest som att man vilar, jag antar att det krävs några gånger så man får in tekniken. Vi fick oss iaf en hel del skratt under passen men det får jag väl bjuda på.
 Ett nyårslöfte att bli mer flxibel kanske?!

Jag har även varit på posten och skickat iväg ett paket hem till Sverige. Den lyckliga personen får snart reda på vad det är! 


Back again!

Dom första dagarna på det nya året har spenderats i mitt och Stephs familjetomma hus, mysiga vinterpromenader och gymbesök. Det eviga nyårslöftet folket har att börja träna och gymmen blir fullsmockade...fram tills februari/ mars någongång, sedan glöms (läs förträngs) löftet bort. Iaf har jag och steph haft några lugna och nyttiga dagar, njuta av ledighet och sovmornar! Jag har ätit fisk för andra gången på snart 4 månader! Det lagas aldrig här i familjen då den varan inte är någon stor hit hos kidsen.
Igår köpte vi en massa god frukt till vår fruktsallad. Dock gick det lite snett när jag skulle skära mangon och det slutade med att jag stod över diskbänken och blodet sprutade. Steph insisterade på att åka till sjukan men vi lyckades plåstra om fingret bra hemma. Sedan satt jag hela kvällen med mitt bandagerade långfinger högt upp i luften!  

Dagen idag - Städat mitt rum, ringt Anton som jag inte pratat med sen jag kom hit (ni är fler där hemma, skaffa skype!) Sedan hann jag med att prata med Linus, syster och mami innan det var dags att åka till flygplatsen och hämta hem värdfamiljen. Solbrända, fräsha och glada... dock inte över vädret. Helt förståeligt då dom levt i 80 farenheit och kommer tillbaks till runt 30 och snö. Umgåtts lite med familjen och ätit kinamat. Börjar bli en tradition med hämtmat på söndagar. På helgerna när housekeeper inte är här används inte köket, antningen äts det ute på restaurang eller hämtmat - america america.
Vanlig svensk husmanskost á lá pappa Marklund vore inte helt fel nu!



Idag fyller min Linn systembolaget-ålder, GRATTIIIIIS!


HAPPY NEW YEAR!

2008 blir 2009
Någonngång mitt på dagen skjutsade jag iväg housekeepern Tess till stationen och hunden Paris till Kenneln, sedan var huset helt mitt! Kvällens måltid började lagas. Bruchetta till förrätt, klyftpotatis och morötter i ugn, kyckling och tsatsiki till huvudrätt, brownie och glass till efterrätt. MUMS!
Klockan 6 fick grytoran vänta då klockan slog tolv i Svea rike. Tjejorna som skålade tillsammans var jag, Maria, Stephanie, Olivia, Hanna, Malin G och Anna. Sedan anlände även Pernilla. Efter middagen tänkte jag ringa hem till Sverige för att önska gott nytt år. Men efter att ha ringt 4 utvalda sverigevänner utan svar var telefonkortet på 25 dollar slut, härlig uppkopplingsavgift där! Gott nytt år iaf, haha!

Vid 10 tog vi tåget in till city för att fira 12-slaget med resten av NYC. Jag, Olivia, Stephanie, Maria och nya tillskottet Elin sprang över manhattan i hopp om att ta oss in på times square-området för att se "the ball drop". Iaf så var området fullt och stängt då en miljon New yorkers hunnit före oss, så vi firade 12-slaget med andra senanlända utanför avspärrningarna (vid 49th st & 6 th avenue). Vi blev kompisar med avspärrningspoliserna och stod och sjöng och önskade folket som kom ut från times square gott nytt år. Jag och Elin slog vad om vem som lyckades ragga till sig en Times squarehatt först - jag vann!!! Vid 1-tiden blev även vi insläppta på området, konfetti överallt och en massa människor, häftigt!


Times square 2009 hatt

Idag har vi gått en långpromenad till Greenwich, Connecticut från mig och kollat på alla gigantiska hus. Nu är vi hemma hos Steph och har precis ätit thaimat. Inatt bär det av till Newark airport för att lämna av Olivia som skall hem till San Francisco igen! 

 Lite spex efter middagen

  

 


Elin som precis kommit hem efter sverigebesök.
 Norrländskan var glad över snus och vin!


RSS 2.0