PAAAARTY!

Dagen borjade med en lang behovlig springrunda efter gardagens kalkon! Fortsatte dock sedan med pizzalunch med pappa Errol och barnen innan vi begav oss till bion. Jag, ex-au pairen och flickorna i familjen intog salongen dar High school musical 3 filmen visades. Geek som jag ar tycker jag faktist om dom filmerna (right sis?!), ar svag for musikaler och filmen var great! Man kanner sig ursaktad att se den filmen nar man har smabarn brevid sig - en  fordel med att vara au pair! Haha :)

Efter det akte jag hem till Stephanie dar det vankades party. Trevligt folk, mat, en massa smabarn springandes runt fotterna, och dryck i klassiska roda plastmuggar - trevligt. Hennes familj ar en typisk amerikanska familj!!! Nu sitter vi har pa hennes rum och laser modetidningar, lyssnar pa julmusik och ater ahlgrens bilar!

TJING!

THANKSGIVING!

Varför har vi inte det i Sverige?!
Har hängt med familjens förra au pair och hennes kompisar hela dagen och kvällen. Dom är 27 år och är helt crazy, underbara!
 "haha, you are like a mature baby"

Kalkonen var klar efter 4,5 timmar  i ugnen - den som väntar på något gott... Till den serverades en massa olika goda tillbehör. Det slutade med att vi vart sådär mätta som man bara blir på julafton när man kastar i sig maten för att man vill ha allt och helst på en gång. En extra konstig grej som fanns på bordet (av allt nytt som fanns där) var sötpotatis med mashmallows på. Det här landet är helt klart sockerberoende. Okej med sockersaker efter maten, men till middag -nope! Tillsammans var vi ca 20 pers och Pappa Errol i huset höll ett "tack-tal" dagen till ära som var väldigt fint. På kvällen satt alla damer tillsammans, pratade och drack port-vin - like it!

Imorrn är jag leeeeedig!


Tuuuuurkey!

.

Familjens gamla  au pair som fastnade här i familjen i 4 år(!!!) är på besök nu över thanksgiving. Hon pluggar på college 5 timmar norr om NY så hon kommer hit och firar högtiderna, jättetrevlig tjej. Jag skall försöka att inte fastna riktigt så länge... haha!

I huset luktar det maaaat! Jag var och hämtade kalkonen imorse, den största dom hade 22, 3 pounds, typ 10 kilo!! Mamma Mindy har stött i köket och rört om i grytor medan resterande familj har kollat på filmen the fugitive - bra film! Eftersom barnen är lediga från skolan har även au pairen sovmorgon till när gästerna droppar in vid 1 - wiiiho!

Jag får även passa på att gratulera moster Sussi som fyllt 50 år - Stora kramar!


Kuckilura

Dagens ord - Kuckilura
Jag har nog världens bästa systrar, punto! Dagens ord kommer från konversationen med min jämngamla syster idag som också gav mig en hel del skratt! Saknar er!

Är  precis hemkommen från White Plains mall där jag spenderat kvällen med Stephanie. Misson - att hitta thanksgivingkläder inför torsdagen när huset här invaderas av släktingar och vänner. Jag hittade inget som var värt att ta hem så det blir till att gräva lite i garderoben å se vad jag hittar. Jag köpte med mig en blombrosch iafsom jag kan piffa upp min outfit med.

Nu är mina 13 första gossip girl avsnitt nedladdade. Den omtalade serien som alla utom jag följer, jag har faktist inte sett ett enda avsnitt. Men det skall tydligen vara jättebra enligt alla och eftersom jag bor i samma stad som den utspelas blir det nog roligare. Jag har kompisar som har sett när avsnitten spelas in inne i NYC, så snart kanske ni ser mig springa förbi som statist - håll utkik! :)


Courtday

Igår morse åkte jag in till White Plains court. Jag fick ju parkeringsböter för några helger sedan när jag stod på fel sida om spåret vid stationen vilket kostade 75 dollar. Man kan välja mellan att bara betala summan eller åka till court och förklara sig, vilket jag gjorde. Kl. 9 släppte dom in mig och 30 andra regelbrytare i courtsal C. Vi satte oss ner, domaren kom in längst fram i rummet och sedan ropade dom upp oss en och en. Man gick fram och han sa vad man hade gjort fel så alla kunde höra (många för speeding och telefonprat) och man fick godta det han sa och betala eller säga emot. Så vart det min tur, jag gick upp och gjorde precis som mina värdföräldrar sagt att jag skulle göra, spela dum svensk. Jag förklarade varför jag stod där jag stod (min värdpappa sa att jag kunde stå där, dock på andra sidan man jag hade ingen aning om att det fanns två parkeringar) och att jag inte såg "permit" skylten. Yeye, han trodde iaf på mig och han sänkte böteravgiften från 75 till 25 dollar!!! Som belöning gick jag till H&M i närheten och köpte....strumpor - kul! Men något jag är i behov av för tillfället! haha

På kvällen skulle jag åkt till White Plains igen med Stephanie och kollat efter något att ha på sig på Thanks giving som är nu på torsdag! Men jag var för trött för det och istället gick jag och la mig tidigt med min äldsta tjej, Taylor, brevid mig som sovsällskap - mysmys! :)


My crib

Kom på att jag inte visat hur jag bor, här i nya huset allstå. Eller rättare sagt där jag har spenderat den närmsta månaden...

Rummet
 
Favorithörnan där den mesta tiden spenderas och toaletten
 
Sängen och vyn från sängen

 
Huset utifrån, framsidan ( jag bor uppe i vänster hörna)

Swedish IKEA-sunday!

Vid 11-tiden kom Steph och Filippa och hämtade upp mig, detination Connecticut - New Heaven - IKEA!
En liten roadtrip med tjejerna på dryga en timme. Första gången jag träffade Filippa, vi har bara pratat på datorn innan men hon är en trevlig prick som jag lär träffa mer här i landet!
Vid 12 tiden dyker det blåa huset med den gula texten upp, vi är HEMMA! Det kändes som att gå runt på IKEA hemma i sthlm och det står på svenska nästan överallt. Till lunch vart det såklart deras "swedish meatballs" med julmust. När damen som skulle ta betalt för julmusten sa hon "and...that drink". Då frågade jag om hon visste vad det hette och fick ett skakande huvud till svar. Försökte lära henne julmust men det går inte att uttala i det här landet. Med mig hem följde en svensk måttsats, bra att ha till mina två svenska kokböcker. En filt och en hel drös olika ljus, hamstrat så jag överlever vintern typ. Från IKEA foods vart det marabou choklad, ahlgrens bilar och "köttbullepaketet" (köttbullar, lingonsylt och brunsås - nu skall det lagas svensk mat här i huset!

Nu skall jag tända mina nya ljus, svepa in mig i min nya fil, äta lite choklad och kolla klart på björnbröder!
Tjing!


IKEA!!

  
Filippa med dagens shopping - så glad var jag över köttbullarna och julmusten

      
svensktsvensktsvenskt

Anders på finsök i den stora staden

Då tar vi gårdagen.
Jag jobbade till ganska sent ännu en gång. Tjejerna var iväg på playdate och födelsedagskalas så det var bara jag och michael kvar i huset. Han älskar att rita så vi tog fram pennorna och ritade tillsammans med Lejonkungenmusik. Många superhjältar hann det bli medan skivan spelades på repeat hela tre gånger. Men det var mysigt, lejonkungen är helt klart min favorit disneyfilm alla kategorier! Skall försöka få dom att vilja se den filmen ikväll när jag sitter barnvakt!

Efter det gick jag upp på rummet & gjorde mig iordning för utekvällen och åkte iväg till tågstationen. Inne på Grand central mötte jag upp Pamelina så gick vi till starbucks för att föfa lite tid innan vi skulle träffa dom andra utanför klubben. En green chai tea testade jag på för första gången - helt okej faktist! Där stod han, ANDERS, på andra sidan gatan! Jättekonstigt å se honom här i stan men fy vad glad jag var över att se honom! Med sig hade han sina kompisar Johan och Sofia, trevliga människor. Vi mötte upp Miccan utanför cellar bar. Inte världens bästa klubb men sällskapet vägde upp det gånger tusen så det vart en bra kväll ändå! Han har varit saknad han, knäppa men söta Anders!!!

Kvällen tog slut och dom drog sig tillbaka till lägenheten i SoHo och jag till Grand central för att ta morgontåget hem för första gången. Har alltid sovit kvar här inne i city när jag har varit ute men det här är min första jobbhelg så jag var så illa tvungen. Där stod jag i 2,5 timme och dödade tid med att kolla på fulla människor som gick förbi. Hittade lite trevligt folk att prata med så tiden gick inte allt för långsamt. Svårare var det dock att hålla ögonen öppna på tåget hem, hade varit jättejobbigt att missa stationen men jag ställde larm på mobilen så jag vaknade i lagom tid till mitt stopp! Vid 7 tiden hoppade jag ner i säng så nu har jag sovit bort hela dagen.
Skall ta ut hunden på en liten promenad så har jag gjort något vettigt iaf. Sen åker mina värdföräldrar iväg på middag och jag skall göra mat och underhålla barnen!

Hemmakväll ikväll alltså, skönt! Skall lägga mig i lagom tid också så jag är pigg imorrn för då vankas det IKEA!!! Svensk mat....efterlängtat! Har lovat familjen här att köpa med mig köttbullar, lingonsylt och brunsås så jag kan laga det till dom!
Ha en bra kväll folket!

   
Pamelina förfestar på starbucks - Anders vännen steker på NYCklubb med nyinhandlad Ralph Laurenskjorta

 
Killarna saknade folket där hemma och ville ringa hem - stilig kille!

    
Sverigegänget - Miccan & GC
 
      


Julen närmar sig...

Snö imorse alltså, dock sögs flingorna upp av solen efter bara några timmar.

Anyway så har jag hunnit prata med Bella idag på skype i 1,5 timme, finally! Hon tycker inte alls om att vara tillbaka hemma i Sverige och längtar hit till NYC hela tiden - i mars syns vi igen. Tills vidare hittar ni henne på H&M i Halmstad.
Annars har dagen inte varit så intressant tills Stephanie kom hit nu på kvällen för lite filmmys och julplanering. Ingen mor eller far som hjälper till här inte, nu måste man komma ihåg allt själv. Men jag tror vi har skrivit ner det mesta nu. Svenska varor som glögg, lussebullar, skumtomtar, kaviar, pepparkakor är redan fixade. Dock får vi antagligen leva med inspelade Kalle Anka från förra året! Men det är ändå bara den första timmen som är kul och värd att se på och den är ju samma varje år så vi överlever nog. 7 svenska själar i samma hus blir det alltså på jul. Några nya ansikten, några familjära.

En grej jag velat med denna resa är att fira en riktig amerikansk jul. Dessa planer är dock ändrade då familjen här är judar och firar Hanukkah samtidigt. Så nu får jag fira Hanukkah (barnen får en present varje dag), svensk jul, och sedan fortsätta fira hanukkan som håller på i en vecka - intressant...

För er som undrar är det bara 34 dagar kvar till julafton!

SNOOOOW

Yeeees, nu har det äntligen kommit hit också. Jag blir helt lycklig när jag tittar ut och ser att marken börjar bli vit av all snö!
Vi frukosten började dom vita flingorna singla ner från himlen. Det är inte mycket som har kommit och det kommer säkert inte ligga kvar så länge men det räcker för mig!


nittondenovember - tvåtusenåtta

Idag tog jag en ovanligt lång nap - 2 timmar!! Skönt att känna sig riktigt utvilad. Dock fick jag dåligt samvete av att inte göra något av min lediga tid på dagen så vid 12-tiden åkte jag iväg till Pernilla i Greenwich för bullbak. Det var planerna iaf. Men efter att ha försökt lista ut hur vi skulle göra med vårt svenska recept,deras decilitermått och deras pulver(?)jäst blev klockan för mycket och vi fick skjuta upp vår bakning. En annan gång!

Kvällen har ägnats åt Hannah Montana på TV, innan jag kom hit hade jag ingen aning om vem hon var men nu kan jag allt. Mina flickor här är besatta och ibland när jag inte har något bättre för mig myser jag framför TV:n med dom och miss montana.
Jag har också hunnit lägga upp en budget, överslag så det skriker om det men jag kände att det behövs nog. Med julklappar, skolkurser och alla resor jag vill passa på att göra här blir det en hel del pengar. Så nu blir det till att spara. Jag har precis öppnat konto här också, eller rättare sagt två! Ett sparkonto och ett vanligt konto - en bra början! Men som det ser ut just nu skall jag kunna resa runt och se landet, ta iaf en bra kurs och lite shopping på det - wiiie!


Stressigt värre

Dagen började med att jag försovde mig - great. Men det var lugnt, jag hann göra lunchen till barnen och få dom på bussen i tid. Bra att jag har housekeepern Tess här. Otur som jag har hade min värdpappa bestämt sig för att ta sovmorgon just denna morgon, annars åker dom till jobbet innan jag går upp. Han hade frågat tess om det hade hänt förut men icke. Jag har typ aldrig försovit mig till varken skola eller jobb, viktiga saker det där! Jag hade glömt ställa larmet - första och sista gången det hände!

Under mina lediga timmar på dagen har jag varit och lämnat in min bil på lagning. Nu står den lilla skönheten här utanför fixad och klar. Hej då partybil, dock fungerar den nu - tack!
Vill tacka Malin och Anna som hjälpte till med skjutsandet fram och tillbaka från garaget, änglar!!!

Jag har satt upp ljusslingan jag köpte på target igår runt mitt fönster precis så som jag har hemma. Nu väntar jag bara på mina ljusstakar från IKEA så är mysstämningen på topp!


Hemlängtan!

Hemlängtan är kvar, jobbigt jobbigt. Bättre blir det inte av att först imorse få ett supersweet-sms av min Sherry där hemma. Prata med Linus om att bara ta första flyg hem innan jul å överraska alla, vilket känns väldigt lockande! Sedan få kort hemmifrån, som jag öppnade det när familjen här va med men la snabbt ner det igen. Insåg hur det skulle sluta, tears.. Så nu har jag öppnat det uppe på mitt rum och som jag antog innan så kom en tår.

Daughter, you are life´s greatest gift to me.
Memories come flooding back to me as I look back over the years.
 I want to hold on to you and at the same time watch you fly high and free...

Svea rike känns lockande men samtidigt vill jag juh inget hellre än att vara här. Jag måste ge credd till min nya familj här, dom är verkligen super och jag känner mig som en i familjen. Vi pratade om att min värdpappa egentligen bara är 12 år (haha född 29 feb på skottdagen). Hans nästa födelsedag är alltså 2012.  Då säger Taylor "då får du fira med oss om du är kvar då." Jag tror dom vill att jag förlänger mitt år här. Men det kommer jag nog inte göra, inte som det ser ut nu. Au pair i all ära men ett år räcker nog, sen har man gjort det. Jag kommer hem i september men jag skall definitivt tillbaka hit senare å plugga eller kansek jobba - who knows?!

Kvällen skall ägnas till att leta kurser som jag skall ta nu. Många frågor.. Skall jag ta seriösa kurser och bli sittandes med en massa plugg men bli en visare människa? eller ta slappa weekendkurser som inte kommer ge mig någonting?! Just nu funderar jag på marknadsföringskurs och en fashionkurs, alltså seriösa kurser. Är jag faktist sugen på att plugga men det kommer jag säkert få ångra sen!

In i kursdjungeln nu, sedan kolla igenom nya ELLE-tidningen som inhandlades idag!

Helgen

 
Trion denna kväll - jag, Märta och Pamelina

  
19 grader och barbent - mamma mia med frukt - mums!

 
Venusreklam? - Märta med vår lånade babyshowerballong

 
Snön föll inne på ultra

2 months, Brooklyn, Martha

För er som har hittat nedräkningen över min bild står den på 300 nu, snart är jag hemma! I lördags hade jag 2 månadersdagen här (mami du kan klippa av en bit på måttbandet!). Tiden går snabbt när man har roligt och jag tror kommer fortsätta i samma takt. Snart kommer Thanks giving (ser mycket fram emot det), jul, nyår, börja skola, semestervecka - florida(?), marie amme och Linn(?) på besök, Bella & märta tillbaks, familj kommer och hälsar på, 7!!! veckors semester (sommar = kalifoooornien), en månad kvar sen är det september igen och jag återvänder till Svea rike. 10 månader kvar alltså som jag skall njuta av livet här. Men usch vad kul det kommer va att komma hem igen. Jag har nog fått min första riktiga "längta hem" period nu. Det är många tjejer här som åker hem av olika anledningar och samtidigt som jag verkligen inte vill vara någon annanstans än här vill jag ju träffa alla där hemma! Miss you!

Nu till helgen!

Fredag
Mor och far här i familjen kommer hem från jobben kl 8, jag slutar 7! Lite irriterande när jag bestämt tåg till NYC och till min Martha. Men det fick bli ett senare tåg. Vi gjorde oss iordning för Mansion-utekväll och tog tunnelbanan in för att möta upp Lovisa. Missförstånd med tider och annat gjorde att vi inte kunde komma in där och klockan var redan halv 2 så det var svårt att komma in på andra ställen också. Detta gjorde att vi tog av oss klackarna, köpte chips och frukt och åkte hem och kollade (håll i dig Bella, haha) - Mamma mia! Looooveli!

Lördag
Dagen spenderades mestadels i SoHo och Chinatown (En klocka rikare vart jag, äktheten på den kan dock ifrågasättas men fin är den!). Hela 19 grader denna dagen och Malin gick runt i stan barbent under kjolen utan att frysa. Märta hade bokat ögonbrynsvaxning på en salong där studenter utbildas. Resultat - röda områden kring ögonbrynen. Det skulle gå bort efter en timme men jag kan meddela att det är kvar ännu idag. Något måste gått snett med vaxningen. Tjejen ville ju bara ta bort håret, inte SKINNET! haha Frukost/lunch/middag med min röding innan vi begav oss hem för att göra oss snäppet snyggare ännu en gång!
Nu med destination Ultra. Klubben där det snöar från taket, har bra musik - dock inte det roligaste folket. Det får man stå för själv. Denna kväll vart det Märta, Pamelina och så såklart promoterskillarna Steve och GC. Där vart vi kvar långt in på småtimmarna och drickan flödade även denna kväll. Vi gick vidare till imperiet. När vi sedan vid 6 tiden skulle ta oss därifrån var min jacka spårlöst borta från garderoben. Jag lämnade mitt nummer så dom kunde ringa om den återfanns. Tur att det var varmt denna kväll. Jag hittade en svart sjal som fick bli min som jag gick hem med. Vaknade dagen efter av att Pamelina fått med sig min jacka med hennes - Wiiiiie! Just nu bor den alltså på upper west side, inte alls avundsjuk! Klockan 7 föll två extremt trötta och fulla tjejer ner i Märtas säng. Denna kväll var det mer plats i sängen än vanligt, vart var Bella?

Söndag
Inte roligt att vakna upp, tredje världskriget hade bryit ut i huvudet och jag tackade alla gudar som finns för att vi köpt vatten dagen innan. Vi drog oss motvilligt upp ur sängen, duschade och blev lite fräshare och kände att vi måste göra något vettigt av dagen. Klockan 4 var vi ute ur lägenheten och befann oss på närmsta pizzeria för att inta frukost/lunch/middag - kalla det vad du vill, gott var det iaf! Efter det åkte vi till manhattan för att inhandla presenter och jag en höst/vinter jacka (inser att det inte alltid kommer vara 19 grader här!). Julskyltningarna har börjat komma upp här och ljusslingor är uppsatta. Dom håller även på att sätta upp julgranen som skall stå utanför Rockafellercenter vid skridskobanan. Mysig tid att gå runt i stan. Snart skall julklapparna börja inhandlas!
Min å Märtas sista timmar spenderades på ett matställe med en varsin yoghurt/musli/frukt grej. Bäst före datumet kan dock diskuteras. Tänk er musli som legat i yoghurt i 2 dagar - MOSIGT! Mysigt var det iaf. Klockan tickade på och jag behövde bege mig mer uppåt i landet till familjen.
Tårar när jag skulle vinka av min underbara skåning som åker hem till Sverige på tisdag - Martha blir Märta igen!

För er Hockeyintresserade vill jag berätta att Henrik Lundqvist, målvakt i NY rangers, var här i min lilla stad idag. Jag hade tänkt ta mig till den lilla affären där han satt för att få autografer till folket där hemma (Papi och Tobbe). Men lördagen vart för lång och jag orkade inte åka tillbaka hit tidigt sen ville jag ha mer tid med Märta inne i stan!

Bilder kommer imorrn!

PUSS

Discocar!

Jag har en DISCOBIL gott folk!
När man vrider om nyckeln lyser i princip alla lampor på instrumentbrädan, gult, rött och blått, och varningsblinkersen blinkar utanför. Den är helt död, lever sitt eget liv. Precis vad jag behövde en stressad morgon som imorse. Ett snabbt bilbyte för att hinna få iväg två barn med skolbussen och jag iväg med den tredje till tandläkaren. Här kommer dagens bilproblem två och tre. Centrallåset strejkar och bensinen var nästan slut i bil. Mardrömmen är att stanna på motorvägen så jag måste tanka bilen bara den närmar sig "empty". Var alltså tvungen att hinna förbi och tanka innan vi fick åka (lite snabbt) till tandläkaren. Med två minuters marginal kunde jag slå mig ner å läsa skvallertidningar medan Taylor lagade hål.

Stressig morgon alltså. Återvände hem och tog en välförtjänt nap, men fick dåligt samvete för att jag inte gjorde något vettigt så gick ner och tränade lite. Lagom tills dess jag hoppat ur duschen ringer Anna som säger att hon och Malin kan möta upp mig i Armonk om en halvtimme. Uppdrag idag var att kolla in en affär med märkeskläder till väldigt nedsatta priser. Jag fick med mig en klänning hem och Malin ett fint armband!

Jag jobbar INTE i helgen!!!!
 Viiiilket betyder att jag flyttar till Märta i Brooklyn imorrn så vi kan vara med varandra hela hennes sista helg - Wiiiiiho!


Bella lämnar NY...för ett tag!

9.10 parkerar jag utanför Stephanies hus i New Rochelle för att hämta upp min tjej. Bella var uppe och färdigpackad, en trappa upp hittade jag dock Stephanie nerbäddad i sängen. Hon fick en flisa i ögat igår och fick åka till sjukan så nu går hon på antibiotika och ögat är rött, stackarn!
Tårar kom för andra gången idag när vi packade in väskorna i min bil. Första gången påväg dit när låter "whatever you like" kom på radion. Vi åkte till White Plains, jag körde fel med min svenska GPS. Förstår inte hur jag lyckas. Hur som haver kom vi iaf fram och det vart en sista fika på starbucks med chai tea latte, det har blivit vår dricka nu! Pratade om allt och inget och smed framtidsplaner - ser bra ut!
Klockan tickade och vi åkte till hotellet där hon skulle bli upphämtad kl.12.00 för att åka till JFK. CT limo hette företaget och vi väntade oss en limousine, besvikna vart vi dock när en skåpbil rullade upp med tre främlingar i. Otrevlig chaufför klagade på Bellas packning för att den var för stor och tung, haha! Vi sa hej då - och då släppte det. Hon satte sig i "limon" och jag gick till min honda och körde hem. Skall säga att jag behövde bilens vindrutetorkare bättre än bilen. Grät hela vägen hem. Jag var dock tvungen att passera banken och öppna ett konto. Sen åkte jag direkt hem och....grät ännu mer. Gick ner och tränade för att tänka på annat. Vart Sabrina tonårshäxan som fick göra mig sällskap på rullbandet, trist, men hon fick duga. Klockan tickade på och jag började jobba!

Har, som jag alltid gör varannan onsdagskväll, spenderat 1,5 timme i en stor gymnastiksal med små och stora vältränade kroppar. Väldigt duktiga barn måste jag säga! Jag som tyckte jag var en höjdare på gymnastik men skulle aldrig ge mig ut där och försöka mig på något, haha! Ganska trist att stå där. Spenderar tiden med läsning varvat med att kolla på Taylors snygga tränare så helt värdelöst är det inte att vara där.

Just nu ligger Paris brevis mig i soffan och snarkar, den hunden sover heeeela tiden! Skall min dröm slå in i natt att jag har en hund som sover i samma säng? Verkar jättemysigt, svaren fås imorgon! Nattinatti! 


VI <3

 
En Bella och ett grisigt bord - packning (lite övervikt kanske?!)


Sista bilden

I mars blir NY som vanligt igen!


Veterans day och födelsedagfirande

Veterans day - American holiday honoring military veterans, japp där har ni det. Dock har det inte "firats" här i familjen men barnen har iaf varit lediga från skolan.

Jag tog sovmorgon till 9 idag..sköööönt! Eftersom alla är lediga från skolan idag har Taylor och Mike planerat in sina kalas under denna dag. Värdpappa & värdmammans mamma och syster kom förbi idag så nu har jag hälsat på lite släkt också! Sedan skulle Taylor med övrig familj iväg på hennes poolparty. Dock valde jag att stanna hemma och sova, ta Paris på en promenix och prata med folket där hemma. Sen när jag kom hem igen var familjen tillbaka i huset och jag började jobba. Bra väder idag så vi gick ut på baksidan och hoppade lite studsmatta. Tog fram lite bollar och lärde dom leken jag lärde mig på joels landställe i somras, väldigt uppskattat och vi höll säkert på i en timme! Sen vart det dags för Mikes firande med sina kompisar på kinarestaurang. Mango kyckling och chokladtårta, MUMS!

Glömde skriva en kul grej som hände igår! Michael spelade på min dator i mitt rum och bestämde sig för att låna min toalett och göra nummer 2......och såklart vart det stopp! Kvar vart jag med nära på översvämmad toalett med vatten med obestämd färg. Malin googlade clogged toilet och fick fram att man skulle hälla i palmolivetvål eller diskmedel och sedan varmt vatten. I brist på dessa varor fick det istället bli en blandning av sköljmedel, vanlig tvål, listerine och nagellacksborttagningsmedel. Fortsatte följa instruktionerna och fyllde en plastpåse med varmt vatten och hällde i. Skeptisk väntade jag på resultat men...det FUNGERADE! Jag spolade två gånger och nu är det borta! Ingen tvekan om att jag tillhör googlegenerationen, thank god!

Au Pair 24/7! Det blir lite så när man bor och jobbar på samma ställe. Jag försöker dock vara duktig att säga ifrån och gå undan om jag inte vill vara med familjen när jag inte jobbar. Men samtidigt är det ju min familj nu och om man går undan hela tiden får man ingen bra kontakt, så jag försöker mig på något mittemellan. Nu vid halv 11 kommer min lilla tjej Alexandra och knackar på dörren och kan inte sova. Så jag traskade iväg med lilltjejen till hennes rum och låg brevid henne tills andetagen vart djupare och djupare och poff så sover tjejen. Yeeey!

Imorgon åker Bella hem....vill inte vakna upp imorrn, vill inte säga hej då, ibland är världen orättvis!


mååååndag

Antisimexgrannen var här idag och sprang, inte så smidigt, runt på våningen med sin spraymaskin. Försökte få mig en liten nap samtidigt men gav upp efter ett tag då jag insåg omöjligheten. Gör dock inte så mycket bara dom små odjuren försvinner härifrån. Han kom med bra nyheter iaf, han hittade inte/såg en enda bedbug så vi får hoppas att dom är borta nu för alltid!

"Kan inte vi ta å ses nästa vecka"
"Jo, på times square kl 8 på fredag" säger jag på skämt!!!
"nej men seriöst, kanske på onsdag eller torsdag?"

Min underbara, kära, knäppa men söta kompis Anders kanske kanske kanske kommer hit nästa vecka. Hänger lite på jobb och så. Många oseriösta meningar kommer från den mannens mun men idag var han helt seriös och jag helt överlycklig!

Over and out!


"WE'RE FROM SWEDEN OF COURSE!"

Bilder från helgens äventyr...
mest för folket som inte har aniktsboken och kan kolla bilderna där

 
Mexikansk middag med Axel i SoHo - Presenterna hemifrån!!!

 
Promenix i Williamsburg (brooklyn) - Triss i starbuckskoppar dagen efter!

  
Inne på klubben Ultra - Jag å Märta (här in the US säger vi dock Martha!)

  
Jag å min pingla!

 

Helgens svårslagna sällskap
Bella & Märta



Ännu en sjuk helg har passerat - sammanfattning

Fredag
Slutade jobbet och åkte in till stan för att träffa klassisen Axel, deja vú lycka igen på Grand central. Vi tog oss ner till SoHo där vi intog en mexikansk restaurang, maten kom in och vi gav varandra en update om vad som händer i livet. Han och Danne planerar ju att dra till Australien ungefär när jag kommer hem. Men om dom åker innan jag kommer ses vi inte förrens om ytterligare ett halvår!!! Så 1,5 år utan varandra - no way! Familjen min hade iaf skickat med ett paket till mig. Öppnar påsen och ser wasa kanelknäckabröd, kaviar och lakritsbomber från mami och papi. Dom känner verkligen sin dotter dom! "lärde" mig precis äta kaviar innan jag åkte, men nu är min frukost räddad. Frågan är om jag skall bjuda familjen här på mina svenska varor eller bara ha dom för mig själv?!
Efter det tar jag upp min födelsedagspresent (dock inslagen i julklappspapper, julklapp kanke - syrran?) från min kära Marie. Jag öppnar presenten och därifrån blir världen suddigare då ögonen förblir tårfyllda. Ett fotoalbum med en studentbild på oss två och texten "vi för alltid". Bläddrar och fler tårar kommer. En massa bilder på oss två genom åren, så himla fint! Nu har jag två album att gråta till här, Sverige och systeralbum. Tack Pussi, svårt att tro att du suttit å gjort det, LOOOOVE!
Efter det skulle jag till Märta i Brooklyn för att göra oss iordning oss inför utekvällen som Sofia också skulle med på. Men Bella å Martha var trötta och bakis från gårdagens Obamafest så den vart inställd. Inget Sofiabesök alltså, lite bittert när man har någon hemmifrån så nära! vart en hemmamys brooklynkväll istället.

Lördag
Njuter av sovmorgonen alla tre i dubbelsängen. Jag är förresten utvald till att bli sardinen och får ligga mellan mina två tjejer. Nätterna hos märta ur min synvinkel kan beskrivas som trångt, närhet, hud, värme. Dock spelar det inte så stor roll då vi ofta lägger oss med oklar promillehalt i blodet och man somnar ganska snabbt ändå. Mornarna är jobbigare dock, haha!
Vi tar oss till en annan del av Brooklyn, Williamsburgh, den bästa delen. Mysiga hus och affärer (second hand!) och ungt folk, många med bra klädstil. Där spenderade vi dagen. Jag och Märta gjorde second hand-shoppingen på egen hand medan Bella vart fotad av en svensk kille som bor där.
Kvällen kommer och vi åker hem & fixar oss iordning inför kvällens utgång. Dock lite problem om vart vi skulle men det slutade med att vi hamnade på Ultra. Polisen var där så det var oklart om dom kunde släppa in oss med Steve fixade så vi kunde komma in, hero! Med mixen av gratis vodkadrinkar och redbull vodka, bra musik och fantastiskt sällskap slutade kvällen med att lokalen var tom och vi stod kvar och dansade på sofforna. Wiiiiiho!

Söndag
Efter att ha ätit kycklingkebab och sjungit svenska jullåtar för NYC kommer vi i säng vid 7 på morgonen, vaknar vid 1 och lämnar lägenheten vid halv 4. Det var knappt styrfart på oss! Frukost/lunch/middag, kalla det vad du vill, intogs vid 5 i SoHo på en otroligt ovärd restaurang. Dyrt och lite mat men det var mat iaf och vi var hungriga. Sedan vart det lite mera shopping, idag mestadels från american apparel. Har börjat kolla på julklappar också. Bäst å börja nu så slipper man stressa sen, får se om det går enligt planerna.

Vid halv 9 säger jag hej då til mina töser och möter upp Tess på GC och åker tåget hem till north white plains. Väl där sitter tre kuvert på bilrutan, jiiiiippie! Tre böter á 25 dollar var, en för varje helgdag jag varit borta. Jag har tydligen parkerat på fel sida om spåret, men jag trodde det var gratis på HELA parkeringen. Men tydligen inte! Min värdpappa sa att jag skall ringa dom imorrn, spela dum svensk och prata dålig engelska. Jag skall förklara att jag är ny i området och att jag trodde det var gratis även där jag stod. Han sa att jag nog kommer undan med att bara betala en av böterna. Nu är jag med i din böterklubb Tobbe ;)

En jättelyckad helg iaf. Den har dock genomlidits med vetskapen av att det var Bellas sista här och Märtas näst sista, snyft! Många tårar i veckan när mitt hjärta åker!

Lägger upp bilderna imorrnbitti, nu skall jag hoppa i säng!


Så vart det helg!

Kommer försvinna in till city i helgen, det är Bellas sista här i NYC på ett tag men jag vet att hon kommer komma tillbaka! Vi skall iaf ta vara på varje minut av den och jag skall njuta av mitt underbara sällskap.

This is how it goes:
Middag med Axel
Utgång fre & lör med tjejerna (Sofia Bergman med på fredag, Lovisa och Kajsa på lördag(?!))
Second hand-shopping i brooklyn
Tjejerna skall tatuera sig, här skall minnen skapas
Inköp av höstjacka med matchande handskar
Njuta av att vara ledig och bo tillsammans med Märta och Bella! 


Sedan har vädergudarna viskat till mig att det skall bli en varm helg (14-18 grader) - häääärligt! På söndag bär det hem till familjen i Armonk igen och visa att man lever.

   
Pratade med min Toppsi igår - saknasaknasakna!


Nothing...

Min värdmamma frågade mig när hon kom hem efter jobbet vad jag hade gjort idag och jag kom fram till svaret... typ NADA!

Jag lämnade barnen vid bussen, gick och la mig igen och sov två timmar (behövdes verkligen!). Gick upp, pratade en massa med Tess, tränade en timme, barnen kom hem från skolan = kolla så att dom gör sina läxor, middag, kolla på Avatar (sjukt trist teckad serie) och Hanna Montana. My day - glamourös!

Bella är hos Märta i Brooklyn nu! Medan jag skriver detta håller dom säkert på att göra sig iordning inför Obamafesten dom skall på ikväll. Hade gärna följt med ikväll, tagit morgontåget hem och varit en död au pair imorrn i köket 6.45 men ordet som stoppar mig är CURFUE! Måste alltså vara hemma senast 11 när det är jobbdag dagen efter.

Nu ligger jag här i min säng, har precis myst med Paris men hon skutta precis iväg. Ensam skall jag kolla klart på Hitta nemo, spännande spännande.

Fick veta att jag inte behöver jobba på lördag = helhelg i city! Träffa Axel å äta middag imorrn, sedan är kära Sofia Bergman i stan å hon skall med oss ut imorrnkväll! Skiiiitkul! Sen blire nog antagligen utgång på lördag med! Är Bellas sista helg här (åker hem på tisdag, landssorg) så vi måste utnyttja det till fullo!

Tjing!

femtenovember2008

Insektsjakten i Mikes rum fortsatte idag, fortsättning följer imorgon - KUL! Men snart är vi iaf klara!

Åkte in till Armonk stad (gatan) för att luncha med Anna (som bor 3 min bort med bil) och Malin, inte långt ifrån hon heller. Kul å träffa några svenskar som bor nära! Anna har hästar så någon dag här framöver skall vi rida, Iiiiih! Har inte gjort det på åratal men kommer ihåg att det var kul iaf. Ser fram emot en mysig ridtur i Greewich med min nyfunna granne :)

Annars har det bara varit en allmänt seg dag. Jag hoppade över min powernap som jag tar efter att jag lämnat av barnen vid skolbussen, därav tröttheten!
Såg att min familj här hade filmen Hitta nemo i bilen. Har ju inte sett den filmen (är ju ingen filmmänniska) men tänkte att det var på tiden att jag ser den. Nu befinner den sig iaf i mitt rum och skall snart sättas på, hoppas den är så bra som alla säger :) Min värdpappa har sju kompisar över på pokerkväll så det är högljudt på våningen under mig. Förra veckan höll dom på till 1, hoppas någon vinner tidigare idag!

En kul grej som hänt idag är att jag har pratat med Axel för att planera fredag, lycka! Vi kommer antagligen äta middag tillsammans och sen åka till Brooklyn och kolla den klassiska NYC skyline by night, wiiiiiie!


New president, Barack Obama!

Imorse fick twinsen höra min ljuva stämma sjunga happy birthday klockan 7 på morgonen, stackarna! Som plåster på såren fick dom en varsin present, som för övrigt var väldigt upskattade!

Tog mig iväg för att fixa mitt social securitynumber och bli en äkta amerikan, eller iaf så mycket jag kan bli. När jag får hem det i brevlådan kan jag äntligen fixa ett bankkonto här. Ekonom som jag är ser jag att dollarn blir dyrare så jag skall flytta över endel sparpengar från mitt svenska kort till det amerikanska. Efter det får vi hoppas att den fortsätter höjas!
Åkte därefter hem igen för att leka antisimex. Jag och Tess har hållt på i Michaels rum hela dagen och packat ihop grejer. Nu skall dom små insekterna bort!

Kvällen har spenderats framför TV:n...såklart! Antar att varenda själ här i landet har haft TV:n påslagen nu ikväll. När klockan vart för mycket fick jag ta över Taylors läxa att fylla i vilken kandidat som vann flest röster i samtliga delstater. Samtidigt som jag har glott på TV:n, färglagt USA-kartan har jag också suttit å laddat in bilder på facebook. Har inte gjort det sen au pairskolan i september så kände att det kanske var dags. Fy vad jag är bra ibland!

För ungefär en timme sedan stod det klart att USAs nästa ledare blir Barack Obama, till min lycka. Jag fick dock veta idag att mina värdföräldrar röstade för McCain. Hoppas dom inte är allt för bittra imorrn, haha!

 
Födelsedagbarnen Taylor och Mike äter frukost - Lilla Paris ute på promenad

Obama or McCain?

Barnen har haft presidentval i skolan idag och Obama vann överlägset.



Ikväll får vi se vad hela landet tycker!




Monday it is!

Både jag och Tess träffas i köket kl. 7 och suckar högt över att det är måndag, jobbigaste dagen för oss båda. Jag sitter i bilen och skjutsar barn hela eftermiddagen och hon måste städa huset efter helgen. Well well. Jag gick upp, fick iväg barnen till skolan, powernap, vaknar och ser att jag har ett nytt voicemail på mobilen. Ringer upp och hör AXEL!!! Han är hos familjen i New Jersey nu och vill planera vår träff i helgen, så himla kul å höra hans röst. Skall nog antagligen ses på fredag och äta middag. Sedan fick jag även sms från Sofia Bergman som också befinner sig här i samma land att hon är här i NYC tis-lör! Eftersom det antagligen vankas en utgång på fredag måste Sofia med på den! KUUUUL KUL!

Annan kul information som jag har fått idag är att det finns såkallade "bedbugs" i huset, närmare bestämt i Michaels rum. Imorrn börjar alltså projekt bugdödare. Skall byta lakan och sanera alla grejer. Torktumla alla pyjamaser, underkläder, strumpor och annat man har i sängen. Det kliar på mig så fort jag tänker på det. Skall sanera mina kläder sen också, fy vad äckligt! Bra är att han verkar vara den enda som har fått sånna, hur man nu får dom?!

Imorgon är det en stor dag här i huset och i landet. Michael och Tylor fyller 10 år och det är presidentval. Jag har sett plakat med eventuellt blivande presidentnamn på tomter sen jag kom, äntligen skall det avgöras. Tror det lutar åt att USA får sin första svarta president, Barack Obama.
Eftersom valet här är så stort och berör hela världen har jag försökt följa en del iaf. Skall sätta på TV:n nu och kolla på något program inför morgondagens val. Dock delas uppmärksamheten med min nya ELLE-tidning som skall läsas!

Lite lovade Halloween/helgenbilder, har dock inte fått alla än!

 
Dagen - Alex (pirat) & Taylor (mimare), Kyrkogård framför ett av husen
   
Utanför Pressure (Märta, Bella, Mikaela och Pamelina), Jag och Märta inne på Kiss and Fly

     
Brandkvinnorna, Åkte förbi en brandbil så jag passade på att hälsa på kollegorna

 
Bakis bakis bakis i Märtas Brooklyn, Middagsmatladning i Bellas kök


Usch, ni får inte åka ifrån mig!

HALLOWEENweekend

Fredag 31 okt = Halloween.
Jag började kvällen med att gå min första riktiga "trick or treat" med mina barn. Tylor i sin mimardräkt, Alex som pirat och Michael som monster - alla tillsammans med sin brandkvinna till au pair. Dom hittade dock sina jämngamla kompisar ganska snabbt vilket resulterade i att jag gick med Mindy och vår hund Paris hela kvällen, hälsade på grannar och bekanta till familjen. Helt sjukt vad man satsar på Halloween i det här landet OCH här i staden. Inne i Armonk finns det två gator som är mest utsatta. Det är två paralella gator (som är avspärrade för biltrafik) med hus tätt inpå varandra och på båda sidorna om gatan = perfekt för trick or treat då barnen inte behöver gå så långt för att få sitt godis! Det pågår en tävling mellan alla husen vilket som är bäst utsmyckat och storbildstv:n var utsatt kyrkogårdar, rökmaskiner, pumpor, sklett...det mesta man kan tänka sig - Häftigt!

Vid 8 snåret begav jag mig till Briarcliff, Bella, för att göra oss iordning inför kvällen. Mötte upp Märta på stationen och begav oss till klubben Pressure på manhattan. Träffade en MASSA svenskar, vart kom dom ifrån(?) men det var för mycket folk i övrigt så vi tog oss till Kiss and fly istället. Gratis inträde, garderob, dricka, trevligt sällskap och bra klubb - bättre halloween får man leta efter. Vart fullt för dom flesta av tjejerna och kvällen slutade hemma hos Märta i brooklynn vid 7 tiden på morgonen. Med tredje världskriget i huvet dagen efter tog vi oss upp och begav oss hem till Bella som skulle jobba. Medan hon jobbade åkte jag och Märta till ett mall i närheten och jag köpte presenter till Michael och Taylor som fyller 10 år på tisdag! Jag köpte även en tröja/jacka och mitt första par converse här i staterna, IIIIH! :)

På hemvägen köpte vi med oss middagsmat. Kött, klyftpotatis och bearnaiesås - efterlängtat och SUPERGOTT! Till efterrätt vart det gino (frukt med vit choklad över och in i ugnen för de som inte vet vad det är). Bella slutade och vi mös i hennes källare. Sedan hände en grej i hennes sjuka familj som gjorde att det var bäst om jag och Märta inte sov kvar där. Så jag och Märta åkte hem till mig vid midnatt och sov här. Myyyysigt!

Idag, söndag, tog vi sovmorgon innan jag skjutsade iväg Märta till stationen. Sedan drog jag till familjen vid fotbollsplanen och lekte familjemedlem ett tag och kollade på när mina två tjejer sparkade boll. Vid tre väntade zumbadans med min grupp här i närområdet. En dans med mycket skakande på rumpa och bröst, var riktigt kul faktist. Åkte och fikade med två tyska tjejer efteråt, trevligt trevligt! Efter det åkte jag till Bella och hjälpte henne med hennes packning och för att vara med som stöd när hon berättade för sin familj att hon skulle åka därifrån. Var med henne när hennes värdpappa gav henne världens utskällning, nu har jag set tmed egna ögon hur dumma dom är. Vi bestämde oss för att inte gå upp dit igen utan rymde ut bakvägen med väskorna utan att säga hej då till familjen. Har inte sett Bella så glad på länge. Vi åkte tll Cheescake faktory och åt middag för att fira, haha! Sen skjutsade jag hem henne till hennes nya familj hos Stephanie. Känns bra att hon inte behövder bo hos den där familjen nå mer!

TACK för en superbra helg!!!
Inväntar bilder från vännerna, laddas upp imorrn någon gång på dagen :)


En snabbis

Halloweenhelg, utgång, Brooklyn, utgång, Brirarcliffhäng, rymma(?), Märtasleepover, fotboll...

....och nu zumba dance (vad det nu är?!) i White Plains med min områdesgrupp. Känner inte en kotte där, ganska logiskt eftersom jag är ny här i Armonk. Men det skall bli intressant å se vad det är för människor. Efter det skall jag hem till Bella och hjälpa henne att packa ihop sina grejer. Sen vidare till White plains igen å äta middag på cheesecakefactory, så kanske Steph joinar oss också!

En nogrannare update om helgen kommer ikväll!

JUST DANCE!

RSS 2.0