Den senaste månaden

Dålig uppdatering men nu har jag fixat till en fin karta som visar vart jag befunnit mig den senaste månaden.


Hela månaden


Tre veckor i Kalifornien

1. Några första dagar spenderades på manhattan med en massa turistande, brooklynmys och utgång.
2. Vi flög vidare till San Francisco. Otroligt häftig stad som pappa sagt innan och vi hyrde cyklar och trampade över golden gate bridge och runt i stan. Här firades även 4th of July med fyverkerier i hamnen.
3. Vi satte oss på en Greyhoundbuss och nio timmar senare befann vi oss i en betydligt sydligare och varmare stad. Santa Barbara var inte så mycket mer än en lång vit strand där vi spenderade dagarna och jobbade på brännan. Jag gav mig ut på en springtur längs stranden, kan nog ha varit den springtur med bäst vy jag någonsin sprungit. Som på film.
4. Efter några dagar på stranden tog vi oss till LA. där vi bodde i west hollywood. Vi spendera en dag på universal studios, såg hollywood boulevard, skylten, besök på Venice beach (baywatchstranden) och traskade runt i Beverly hills och spanade in Ozzy Osbournes hus.
5. Ännu en busstur senare anlände vi på eftermiddagen i ett 42 grader varmt Las Vegas. Casinon överallt och alla svalkade sig med drinkar på gatorna. Boendet där är betydligt billigare där än i övriga USA vilket gjorde att vi lyxade till det med ett fint hotell där vi gästade poolen och jacuzzin på direkten. Vi lyckades inte spela bort reskassan då man måste vara 21 för att göra det misstaget. Men lite sugna på att springa förbi och dra i en bandit var vi allt!
6. Sedan bar det av till Grand Canyon som var en sjuk upplevelse. Alla måste dit nångång i livet. Obeskrivligt.
7. Ännu en lång bussresa tog oss tillbaks till L.A. området men denna gången var det dags att vila upp sig på stranden igen efter allt turistande. Long Beach var destinationen där vi hamnade på ännu ett kanonboende.
8. Vi gjorde en dagstur ner till Laguna beach där vi lekte i dom stora vågorna som barn. Fin strand!
9. Sedan bar det av ner till vårt slutliga stopp, San Diego. En av favoritstäderna där vi turistade runt i hamnen och åkte upp till la Jolla dit Tobbe flyttar snart för att plugga och så vart det ett par dagar på Pacific beach. Jag och Linus gjorde som övigt kalifornienfolk och hyrde surfbrädor och jag var lycklig över dom två gångerna jag faktist stod på brädan.
10. Efter mycket övervägande tog vi iaf tåget ner till den Mexicanska gränsen och gick in i Mexico till staden Tijuana. Staden ska vara ganska kriminell och i exakt 4 timmar befann vi oss på mexikansk mark vilket vi tyckte räckte gott och väl. Vi åt tacos, drack mexicansk öl och tequila och smakade churros sedan gick vi tillbaks över gränsen och säkerheten. Folket ropade efter oss att vi var hollywood stars och att Linus var en "very lucky boy" som hade både mig och Linn med sig.
 Sedan var det dags för mig att säga hej då till Linn och Linus som skulle återvända hem till Sverige och jag spenderade två dagar själv i San Diego innan jag hoppade på mitt plan med destination Miami beach.
11. Förseningar gjorde att jag vart sittandes i Memphis ett bra tag men jag underhöll mig genom att gå runt och kika i Elvis och Johnny Cash affärerna på flygplatsen.
12. Sent landade jag i Miami där Filippa stod och väntade. Vi hoppade in i en taxi som tog oss till vårt hostel beläget två blocks från South beach. Bättre hostel får man leta efter. Vi kom dit på söndagskvällen och utanför satt alla ungdomar och drack diverse alkoholhaltiga drycker och socialiserade. Ungefär så kom våran vecka att se ut också. Fest hela nätterna långa och vi var i säng mellan 4 och 7 varje morgon för att sedan gå upp i något rimlig tid och fortsätta sovandet på stranden. Sista dagen åkte vi ner till en av Keysöarna och satte oss på en båt i fem timmar för att snorkla i ett av världens finaste rev med en massa färglada nemofiskar. Dagen til ära bjöd på en massa stora vågor vilket gjorde att två halvbakis tjejer inte mådde kanon efter några timmar och fick spendera resten av tiden på båten istället för i plurret.
Vi träffade så många otroligt roliga människor där och många är påväg runt om i USA och i helgen kommer ett gäng från Australien hit och ska spendera ett par veckor i NYC så vi ska visa dem runt i "vår" stad.

Denna månaden har varit en av dom bästa och jag har haft så kul och sett så många platser. Jag måste säga att jag är ganska lycklig som hamnat i denna familjen som har gjort att jag hann göra denna resa och framförallt att jag fick se kalifornien som var min dröm. Som au pair har man rätt till 2 veckors semester, jag har haft ca 10 veckor när mina tre resterande veckor är över. Lucky me!

Denna vecka är jag hemma i huset och är hundvakt till lilla Paris så jag har underhållit mig med att söka jobb, går promenader med Paris och ligga vid poolen. I tisdags åkte jag ner till syrran på staten island för att säga hej då och spenderade natten där. Hennes tre månader här är slut och på tisdag är hon hemma igen, men nu är det inte allt för långt tid kvar tills vi ses igen! Igår träffade jag Trine också som jag inte sett på så länge. Vad jag har saknat alla tjejer här men syrran har tagit bra hand om dom!

En liten update fick ni nu. Jag lägger in lite bilder med men jag väntar på en massa fler från höger och vänster.


San Francisco - Cykla över golden gate bridge


Mitt ute i ingenstans -I pausen efter att ha suttit stilla på en buss i 9 timmar behövde vi en glass och ett friskispass med Linus som ledare


Santa Barbara pier

 
Hollywood - Vi fick köa för att komma fram till Mickael Jacksons stjärna som var täckt med blommor

 
Vilken kändisfamilj jag har, både syrran och mamma på hollywood blvd

 
I L.A. vart vi kändisar och intervjuade om solbränna för kanal 4

 
Jacuzzibad och vandring i Las Vegas

 
Grand Canyon

Ombyte efter bad i Laguna beach


Baseballspel utanför los padres arena i San Diego


Surfers på Pacific beach

 
I Mexico hamnade vi på en av dom största klubbarna där vi testade pulsen på golvet dagtid

MIAMI

 
Svalkning och snorkling i Key Largo

 
Kända Miami ink och middag på stranden


Gigantisk mojito på stranden

 
Nya australienska och irländska vänner


Fina fina vän


Kommentarer
Postat av: Åsa Fundin

Vilken resa! Hoppas ni får en trevlig helg med "the aussies". Ha det bra! Hoppas vi får träffa dig här hemma! Åsa (Filippas mamma)

2009-07-31 @ 10:36:36
Postat av: Malin

Den var helt otrolig! Ja jag är så glad att Filippa flyttar till Stockholm sedan så vi kan fortsätta träffas lika ofta. Sedan kommer jag nog att göra några besök ner till Tranås med så får jag passa på att besöka ditt café också :)

2009-08-04 @ 06:09:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0